GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  PARIURI SPORTIVE

Liverpool, eliminată din Cupa Angliei! Se redresează sau urmează declinul?

Articol de - Publicat miercuri, 04 martie 2020 11:37

Liverpool: După cele 3 înfrângeri suferite în ultimele 4 partide, Liverpool a devenit principalul subiect de discuție pentru fanii Premier League. 

Să vedem, pentru început, cum a evoluat bursa pariurilor după înfrângerea cu Watford, prima din acest sezon pentru Liverpool. La fel ca la orice bursă, au existat implicații, însă ele sunt semnificative doar pentru cei ce vor să speculeze contra echipei de pe Anfield. La finalul lunii ianuarie, spre exemplu, când distanța față de Manchester City era de 16 puncte, cota lui Liverpool pentru câștigarea campionatului era aceeași ca în prezent, 1.01, adică exista o probabilitate de peste 99% să ia titlul. Cota lui City era 41.00, iar cea a lui Leicester, formație aflată la 19 puncte de lider, era 351.00.

Prezentul arată la fel. Cel puțin în campionat

O lună mai târziu, chiar înaintea primei înfrângeri a sezonului de Premier League, cota lui Liverpool era aceeași, 1.01. Aflată la 22 de puncte în urmă, City alunecase în topul cotelor, ajungând la o cotă de 1001.00 pentru a câștiga campionatul, adică o probabilitate de 0.1% pentru a se impune. După înfrângerea lui Liverpool pe terenul lui Watford, cotele au variat semnificativ, dar numai pentru urmăritoarele liderului, iar City a ajuns la o valoare mai mică, cota 251.00, și la o probabilitate de 0.4% pentru a câștiga Premier League.   

Îmbunătățiri defensive și mici scăpări

Se spune că atacul câștigă meciurile, dar apărarea e cea care cucerește campionatele. Dar nu e mereu așa. Spre exemplu, doar 41% dintre formațiile cu cea mai bună apărare au câștigat Premier League, la fel cum doar 63% dintre echipele cu cel mai bun atac au încheiat sezonul pe primul loc. Klopp a reușit în cele 4 sezoane și jumătate să îmbunătățească semnificativ capitolul defensiv, trecând succesiv, din sezonul 2015-16 până în cel curent, prin următoarele valori: 50 de goluri primite în prima ediție, 42 în cea de-a doua, 38 în a treia și 22 în sezonul trecut. În prezent, defensiva sa a luat 20 de goluri în campionat și este abia începutul lui martie! 

Urmează 10 etape și două luni de vacanță?

Deja eliminată din Cupă, Liverpool mai poate spera doar să facă o eventuală "dublă", câștigând campionatul și Liga Campionilor. Dar, cum în optimile de finală a pierdut la Atletico Madrid manșa tur, 0-1, șansele de a părăsi competiția sunt reale, mai ales în condițiile lipsei de formă din prezent. Pentru elevii lui Klopp urmează partida de campionat cu ocupanta locului 18, Bournemouth, programată sâmbătă, apoi returul lui Atletico, ce va avea loc miercurea viitoare. Dacă e eliminată din Liga Campionilor, Liverpool va avea de așteptat data de 17 mai, atunci când se va încheia sezonul, și, cel mai probabil, nu va avea o miză reală de urmărit în etapele rămase. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează