GSP.RO  »  SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE

Coronavirusul pune sub semnul întrebării disputarea Jocurilor Olimpice » Pierderi financiare IMENSE

Articol de , - Publicat marti, 03 martie 2020 16:32

Îngrijorarea legată de coronavirus ridică întrebări legate de JO de la Tokyo. Contractul Comitetului de Organizare cu CIO permite însă disputarea competiției până la finele lui 2020.

Se țin? Se anulează? Ce se întâmplă și care sunt variantele? Epidemia de coronavirus, având însă focarul și cel mai mare impact în Asia, ridică tot felul de întrebări care țin inclusiv de competițiile programate să se dispute mai târziu, pe parcursul lui 2020.

Cea mai amplă întrecere este, fără dubiu, Jocurile Olimpice de vară, găzduite de Tokyo, care au drept dată de start 24 iulie. Ieri, ministrul nipon pentru JO, Seiko Hashimoto, a afirmat următoarele: „Contractul prevede ca Jocurile să fie ținute pe durata lui 2020. Acest lucru poate fin interpretat ca o permisiune pentru amânare". Intervenția lui Hashimoto vine ca răspuns după o interpelare în Parlament.

Indiferent de acest lucru, guvernul japonez și orașul desemnat, prin Comitetul de Organizare, sunt hotărâte să găzduiască întrecerile așa cum sunt ele programate. De asemenea, ministrul a spus că, în acordul semnat cu CIO în acest sens, doar forul suprem olimpic are dreptul de a anula o ediție de JO. 

92.236 de cazuride coronavirus, COVID-19, erau înregistrate până ieri pe tot Globul, dintre care cele mai multe în China, 80.152

Totuși, chiar ieri, președintele CIO, Thomas Bach, a semnalat faptul că pregătirile sunt în curs pentru o „ediție de succes" la Tokyo. Orice oprire, orice obstacol pe acest traseu va aduce mari pierderi financiare.

Pierderi imense

Ultimul calcul al bugetului a dus la un total de 1,35 trilioane de yeni – aproximativ 12,51 miliarde de dolari, informează Reuters. Guvernul nipon a pus la dispoziție 120 de miliarde de yeni pentru construirea Stadionului Olimpic și 30 de miliarde pentru găzduirea Jocurilor Paralimpice. Consiliul Japonez al Auditului fixase costurile Guvernului pentru aceste competiții între 2013 și 2018 la 1,06 trilioane de yeni.

Pentru a limita răspândirea virusului, guvernul nipon a solicitat închiderea școlilor și a încurajat reducerea sau anularea evenimentelor, inclusiv cele sportive, care pot atrage public numeros. Ieri, numărul cazurilor în Japonia ajunsese la 980, dintre care 706 au fost confirmate pe vasul Diamond Princess, acostat în portul Yokohama.

Citește și:

Naționala României va fi martoră la schimbări majore de regulament! Ce pregătește FIFA începând cu Jocurile Olimpice de la Tokyo

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  03 Martie 2020, 19:10

Norocul Romaniei capitaliste Au mai scapat de o rusine universala

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close