FOOTBALL  »  LIGA 1  »  GSP LIVE

VIDEO // Povestea blatului cu Dinamo la care fanii au aruncat cu sticle în teren: „Ne-am strâns la mijlocul terenului de teamă”

Articol de GSP - Publicat joi, 28 martie 2019 13:46

Unul dintre cei mai importanţi membri ai "Cooperativei" din fotbalul românesc, Romeo Paşcu (75 de ani), a vorbit la GSP Live despre un blat care în cele din urmă nu s-a concretizat. 

Pașcu a fost rugat să povestească o anecdotă din cariera sa de conducător. E vorba despre un meci FC Bihor - Dinamo care trebuia să fie câștigat de bucureșteni, dar care s-a terminat doar la egalitate:

„Eram președinte la Oradea (FC Bihor) și jucam cu Dinamo. Era 2-1 la pauză, dar până la urmă a trebuit să facem 2-2. De la Dinamo nu știau jucătorii, iar de la mine știau doar câțiva. La un moment dat m-am uitat în stânga și în dreapta și ăștia cu care am vorbit și-au dat seama.

Lumea de la stadion și-a dat seama, aproape că au vrut să ne omoare. Am stat în mijlocul terenului, ne-am adunat acolo, că lumea a început să dea cu sticle după noi. Dinamo a intrat rapid la cabine”, a povestit Pașcu la GSP Live. 

„Da, a existat Cooperativa, adică, mai pe scurt, niște prietenii” - Romeo Pașcu, fostul președinte al lui FC Brașov

Meciul FC Bihor-Dinamo, 2-2, s-a jucat pe 23 martie 1983. În finalul cronicii din ziarul Sportul, Stelian Trandafirescu scria: 

„Echipele par mulțumite de rezultat, nimeni nu mai riscă nimic, iar spectatorii își manifestă nemulțumirea. Regretabil că în finalul partidei, cu un minut înainte de sfârșit, spectatori turbulenți, iresponsabili, încep să arunce cu sticle în terenul propriei echipe”

poza ziar

Citește și:

VIDEO Romică Pașcu a povestit la GSP Live cum a fost fugărit de Silviu Lung după un blat eșuat: „M-am refugiat în saună, complet îmbrăcat” :D

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
craz1est
craz1est  •  29 Martie 2019, 11:52

Ce vremuri frumoase, intrai cu Sticla de Bucegi in stadion.

robert_t_
robert_t_  •  29 Martie 2019, 08:04
Postat de gerularupeimana pe 28 Martie 2019, 22:01

De obicei jucatorii din echipa beneficiara a blatului nu sunt informati, nici nu e nevoie, ei stiu ca trebuie sa castige meciul. Numai jucatorii cheie din echipa care vinde meciul sunt informati ca trebuie sa faca greseli in momentele cheie. Daca toti jucatorii ar sti ca e blat s-ar vedea si de pe luna, iar scopul blatistilor este ca totul sa para cat mai natural pentru a scapa basma curata.

Adica Bunica nu a stiut ca nea Gigi este seful lui ???

kordell
kordell  •  29 Martie 2019, 02:44
Postat de gerularupeimana pe 28 Martie 2019, 22:02

Iar in 86 Dinamo a batut Steaua, deci de fapt Dinamo a fost campioana Europei...

Dinamo daca n-ar fi fost sa joace cu Liverpool probabil c-ar fi castigat si ei CCE .

Vezi toate comentariile (14)
Comentează