INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCANDAL

Antrenorul care l-a crescut pe Budescu a explodat după transferul acestuia în liga a doua chineză: "Mi-au omorît munca, criminali de fotbaliști!"

Budescu a semnat recent pe 3 ani cu Dalian Yifang, cu care speră să promoveze rapid în prima divizie chineză
Budescu a semnat recent pe 3 ani cu Dalian Yifang, cu care speră să promoveze rapid în prima divizie chineză

Articol de - Publicat miercuri, 03 februarie 2016 00:00

Adrian Peiu, bărbatul care i-a fost tehnician mijlocașului la Unirea Urziceni spune că "toată conducerea Astrei trebuie să-și dea demisia, a năruit un fotbalist!". Povestește momente neștiute din tinerețea fostului giurgiuvean.

"N-au avut suflet față de jucător. În liga a doua chineză ajungea și după Euro. Îl mai țineau 3 luni. Nu cred că stătea clubul în banii pe Budescu. Pur și simplu, nu cred!".

Adrian Peiu e antrenor de juniori din Urziceni. Spune că, doar în ultimii ani, a scos 5 fotbaliști cu care se mîndrește. " Rusescu, Budescu, Nicoară, Aurelian Chițu și Vasile Gheorghe de la Iași. Eu zic că e bine, nu?".

Se schimonosește însă cînd aude de transferul lui Budescu la Dalian Yifang. "În România, singura motivație pentru un tehnician de juniori e cariera ulterioară a jucătorului. Tricoul lui Rusescu, de la debutul lui la «națională», e la mine acasă. Din păcate, n-o să am și tricoul lui Budescu de la meciul de deschidere al Euro, cu Franța".

"Stătea Niculae într-un milion?"

Peiu susține că Budescu este unul dintre puținii jucători ai "naționalei" care puteau face diferența la turneul final. "În grupa noastră ești outsider. Cum cîștigă outsiderul? Cu sclipiri! Cu tot respectul, sînt doi fotbaliști români, la ora actuală, care pot face asta. Rusescu și Budescu".

În fața ta, bărbatul aprobă pasta ce se așterne alert. "Nu, poți să scrii. Chiar sînt nemulțumit. Nu înțeleg transferul. Mi-au omorît munca, sînt criminali de fotbaliști!", îngroșează antrenorul. Se referă la conducerea Astrei. "Să nu-mi spuneți că stătea Ioan Niculae într-un milion de euro".

Contrariat de Iordănescu

Peiu are și o ultimă nemulțumire. Legată de selecționer. "Am fost contrariat cînd a zis de el că e gras. Să știți că și eu îl băteam pe Budescu pentru asta. La un turneu, în județul Buzău, îl scoteam din 10 în 10 minute și îl băteam în fața sătenilor că umblă pe teren, rîdea tot satul de el! Dar apoi am înțeles că e o calitate. Faza de atac îl prinde odihnit".

Surîde cînd e întrebat de porecla de "Sărmăluță". "El mănîncă așa, copilărește. Cîte o ciocolată, cîte o bomboană. Și de Rusescu ziceau că-i gras. Cînd s-a întors de la Sevilla, nu l-am mai recunoscut! Dar era bine cînd era la Steaua, puțin plinuț la față, și dădea golul ăla de nicăieri cu Copenhaga!".

"Demisia! Toată conducerea celor de la Astra Giurgiu să își dea demisia. Dani Coman vinde cel mai bun jucător în liga a doua chineză? Să își închidă școala de fotbal!"
Adrian Peiu, antrenor juniori

"Am un mesaj pentru Rusescu. Dacă Budescu nu e la Euro, e de datoria lui Raul să fie acolo, în Franța"
Adrian Peiu, antrenor juniori

2 goluriîn 4 selecții are Budescu la "națională", ambele în 3-0 cu Feroe, meciul care ne-a calificat la Euro 2016

600.000 €e salariul stagional al lui Budescu la Dalian Yifang. El a încasat și 500.000 euro la semnătură

Trei povești cu Budescu:

A vrut să se lase de fotbal

Peiu povestește că Budescu a fost descoperit de antrenorul Gheorghe Roșu, "mi-a fost și mie profesor!", care i-a facilitat transferul la Petrolul.

"Pe la 14-15 ani, Budescu s-a întors la Urziceni. Abandonase ideea de performanță, juca singur în curtea școlii. Atunci am vorbit cu Ion Ștefănescu, celălalt antrenor de la Unirea Urziceni și fostă glorie a Petrolului, și l-am luat la noi, pe dublă legitimare. Sau «pe fals», cum se mai zice în fotbal" :)

"Nu-l băga"

Constantin a jucat la Urziceni într-un turneu al juniorilor '85-'86, el fiind născut în 1989. "Mi-a zis Felix Grigore, care era la noi, «Profesore, nu-l băga, face scandal patronul!». N-a mai zis nimeni nimic cînd a văzut evoluția lui Budescu!"

Divizia B, apoi la școală

Peiu conchide: "În 2009-2010, Budescu juca în Divizia B, la Petrolul. Meciurile începeau la 11, se terminau la 1, el se întorcea la Urziceni. E din Manasia, de lîngă. Pînă seara continua fotbalul cu ceilalți copii, în curtea școlii".

Playtech: Ce s-a întâmplat, de fapt, la nunta de cristal a Anamariei Prodan cu Laurențiu Reghecampf. Chiar ea a mărturisit


Comentarii (45)
fangigi
fangigi  •  03 Februarie 2016, 21:45

Nea Peiule, cred ca daca cineva iti oferea 50.000 de euro pe luna din liga saptesprezecea din emisfera australa, pe jos te duceai, numai ca sa nu ratezi ocazia!

1178376722194657
Bogdan Manea  •  03 Februarie 2016, 16:18

Din cate stiu antrenorul care l-a crescut pe Rusescu e Cristi Bora din Rm.Valcea, acolo unde a facut junioratul , nicidecum Adrian Peiu !

sibelius
sibelius  •  03 Februarie 2016, 14:29
Postat de Ghita Florin pe 03 Februarie 2016, 13:35

Ii dadeai tu banii pe care-i castiga Budescu in China,la nationala oricum nu-l chemau ,nu avea loc de muraturile de la FCSB si Viitorul ,,regelui'' *** ?

Hai sa-ti desenez ceva poate pricepi: Tanase asa slab cum e a ajuns in liga I din China. Budescu, marea vedeta a ligii I in liga a II-a.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează