SPORTS  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Ecuație de gradul doi » Halep s-a chinuit puțin cu Zarina Diyas, dar s-a calificat în turul 3 la Roland Garros

Simona Halep și-a asigurat un cec de 102.000 euro pentru calificarea în turul al treilea // FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep și-a asigurat un cec de 102.000 euro pentru calificarea în turul al treilea // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 26 mai 2016 00:00

Simona Halep a avut ieri un meci complicat contra Zarinei Diyas, de care a trecut cu 7-6(5), 6-2.

O nouă zi la Paris, alte condiții, alt meci. Simona Halep și Zarina Diyas au fost primele care au intrat ieri pe arena Philipe Chatrier. După ce jucase pe mai micul Teren 2 la debut, românca s-a confruntat cu o partidă în care îi lipseau reperele.

Luni jucase fără soare, pe o vreme închisă, iar lucrurile acestea contează mai mult decât am crede. Faptul că mai jucase cu Zarina de două ori și o învinsese de fiecare dată trebuie să constituie un avantaj pentru româncă. Dar în primele secevențe ale meciului părea că aceste experiențe anterioare sunt în favoarea jucătoarei de pe locul 90 în lume.

Fără ritm, cu un prim serviciu care nu performa, cu multe greșeli, Simona părea blocată. Atât de mult încât adversara sa s-a dus la 4-1. Panică sau nu? Halep a lăsat să se vadă câteva semne de frustrare, însă a rămas în meci trăgând cu dinții să nu-i scape jocul din mână. De la 1-4 a ajuns la 5-4, dar a pierdut la zero game-ul în care a servit pentru a închide setul.

A rezistat până la tie-break, pe care l-a confiscat cu 7-5. "Terenul a fost foarte greoi, nu am reușit să intru să lovesc decisiv. Arena este mai mare, dar mă bucur că am stat în partidă și am luat-o punct cu punct și am reușit să mă impun în primul set pentru că altfel ar fi fost mai greu", i-a spus Simona la finalul meciului lui Ilie Năstase la Eurosport.

Pentru a doua oară în turul al treilea

Setul al doilea a arătat o Simona mai adaptată și care a reușit să-și impună jocul. "E o jucătoare foarte periculoasă, are un joc plat, așa că mingea nu sare prea mult, și a jucat foarte bine, serviciul i-a mers, returul la fel. Am stat un pic prea departe de teren, nu mi-a mers serviciul și a trebuit să lupt cu el, dar până la urmă mi-am găsit ritmul, am găsit modul să joc agresiv, să domin și am încheiat în două seturi", a rezumat Simona meciul de ieri.

Halep este pentru a doua oară în turul al treilea la Roland Garros și mai departe o întâlnește vineri pe adolescenta Naomi Osaka, cea care a trecut ieri de Mirjana Lucici Baroni în două seturi. Parisul pregătește noi provocări.

"Sunt aici pentru a câștiga"

La conferința de presă de după meci, Simonei i s-a adus aminte că ultima dată când a ajuns în turul al treilea la Roland Garros a parcurs drumul până în finală.

"Nu mă gândesc la finală, e prea departe. Gândurile mele se îndreaptă doar spre partida din turul al treilea. Am deja două meciuri bune aici, abia îl aștept pe următorul, va fi unul greu. Naomi e o jucătoare tânără, nu are nimic de pierdut. Sper să fie un meci bun, din care eu să ies învingătoare. Sunt aici pentru a câștiga", a spus Simona.

"Mă simt bine, sunt încrezătoare, sunt relaxată. Am deja câteva meciuri bune pe zgură. Tot ce vreau este să-mi fac treaba"
Simona Halep

Rezultatele Simonei la Roland Garros

2010 turul 1
2011 turul 2
2012 turul 1
2013 turul 1
2014 finală
2015 turul 2
2016 ?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează