ESPORTS  »  FIFA 20  »  FIFA 20

Dependența de FIFA e reală! Câți bani a aruncat un gamer pentru a-și face o superechipă în Ultimate Team

BBC a realizat un reportaj cu un gamer care a cheltuit o mică avere pentru a-și forma o echipă de top în FIFA Ultimate Team.
BBC a realizat un reportaj cu un gamer care a cheltuit o mică avere pentru a-și forma o echipă de top în FIFA Ultimate Team.

Articol de - Publicat sambata, 11 iulie 2020 10:16 / Actualizat sambata, 11 iulie 2020 12:10

BBC a realizat un reportaj cu un gamer care a cheltuit o mică avere pentru a-și forma o echipă de top în FIFA Ultimate Team.

Vestea nu putea veni mai prost pentru cei de la EA, mai ales acum când în Marea Britanie se discută ca microtranzațiile din jocuri precum FIFA sau NBA 2K să fie încadrate la jocuri de noroc. Deși cei de la EA spun că acest lucru nu este justificat, ultimul reportaj al celor de la BBC a venit cu un exemplu de cum sistemul de loot boxes crează dependență printre jucători. 

3.000 de lire pentru cardurile din FIFA

Un gamer a cheltuit aproape 3.000 de lire sterline, bani primiți de la bunici și părinți pentru studiile la facultate, pe pack-uri in Ultimate Team. Băiatul recunoaște că s-a apucat de jucat FIFA pentru că avea nevoie să se desprindă puțin de unele probleme personale. Încet, încet a fost acaparat tot mai mult de modul Ultimate Team și a început să cheltuie tot mai mulți bani pe pack-uri de fotbaliști. 

„Știam că șansele să prind jucători de top sunt foarte mici, dar nu mă puteam opri. Toți banii pe care îi primeam se duceau pe carduri, în speranța că voi avea noroc. Cu cât nu prindeam nimic, cu atât deveneam mai disperat. Cheltuiam și 50 de lire pe zi, găseam metode să fac tranzacții chiar și când banca îmi bloca contul” a explicat gamerul.

Până la urmă a cheltuit toți banii strânși cu greu pentru el de familie, fără a se putea lăuda măcar cu o echipă de top. Acest caz nu este, însă singular, iar vocile care cer reglementarea acestor tip de jocuri devin din ce în ce mai puternice 

Ovidiu Pătrașcu, tutoriale FIFA20 pe GSP.ro » Episodul 8: Pasa prin care poți evita fundașul advers

Citește mai multe știri despre eSports:

Bernardo Silva a câștigat duelul cu Isco și Inaki Williams

Real Madrid și Liverpool sunt cele mai „premiate” cluburi din Ultimate Team

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează