ESPORTS  »  FIFA 20  »  FIFA 20

Guvernul britanic poate da o lovitură FIFA 20: decizia ar putea schimba complet modulul!

Boris Johnson, foto: Guliver/gettyimages
Boris Johnson, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 iunie 2020 13:57

FIFA 20. Conform publicației The Guardian, factorii de decizie din Marea Britanie iau în considerare să clasifice modul Ultimate Team drept joc de noroc online. 

De fapt toate jocurile care au sistemul de tip loot box, atât de criticat de gameri. În Europa au existat destule presiuni pentru ca acest lucru să se întâmple, iar țări ca Olanda sau Belgia au luat deja măsuri în această direcție. 

Jocuri ca Overwatch sau Counter-Strike: Global Offensive au fost deja impactați, dar cel mai lovit ar fi FIFA, în special modul Ultimate Team, „gâsca cu ouă de aur” a celor de la EA. 

Încasări de peste 700 milioane de dolari în 2019 din Ultimate Team

Din 2019 doar, veniturile EA din Ultimate Team au crescut cu peste 40%, iar ultimele cifre arată încasări de 716 milioane de dolari. Practic banii vin de la gamerii care aruncă cu bani pe pack-urile de jucători, în speranța de a crește șansele de câștig. Gamerii nu știu însă ce carduri vor primi, ceea ce face autoritățile britanice să intervină. Mai ales că ratingul jocului este unul care permite inclusiv copiilor să îl acceseze. 

Deja sunt multe voci care pretind că Ultimate Team, la fel ca orice joc de noroc, creează dependență, mai ales că pklătești să câștigi, așa cum au demonstrat mulți gameri de-a lungul timpului. 

Dacă Ultimate Team va fi clasificat drept joc de noroc, atunci situația se va schimba drastic, mai ales că Marea Britanie ar putea fi urmată de alte țări. Asta ar obliga EA Sports să schimbe radical modul sau să renunțe total la el, ceea ce ar reprezenta o lovitură dură pentru acționarii companiei. Rămâne de văzut dacă această decizie va fi implementată și ce impact va avea asupra viitoarelor ediții din FIFA. 

Jocuri ca Overwatch sau Counter-Strike: Global Offensive au fost deja impactați, dar cel mai lovit ar fi FIFA, în special modul Ultimate Team, „gâsca cu ouă de aur” a celor de la EA. 

Citește și alte știri de esports:

PlayStation 5: Sony a publicat primele imagini cu consola PS 5 și a dat detalii despre jocuri

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
adiktedz
adiktedz  •  13 Iunie 2020, 21:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează