ESPORTS  »  FIFA 20  »  CORONAVIRUS

Meciul de FIFA 20 dintre U Cluj și Dinamo a adunat mai mulți bani și mai multă lume decât au reușit „câinii” în Liga 1!

Articol de - Publicat vineri, 27 martie 2020 09:05

U Cluj și Dinamo au organizat un meci caritabil de FIFA 20. Banii strânsi, 22.090 de lei, au mers către medicii clujeni. 

Pandemia de coronavirus ne-a sustras bucuria fotbalului, bun, rău, așa cum era, dar măcar era. Partidele de fotbal sunt acum doar în mediul virtual, în plină „eră COVID-19”, cu România aflată în stare de urgență. Iar meciurile de la acest nivel nasc un interes deosebit, mai ales dacă sunt pentru o cauză nobilă. 

4.500 de euro pentru doctori

Este și cazul partidei dintre Universitatea Cluj și Dinamo București, un duel special, pe calculator, la FIFA 20ProClubs, unde s-au strâns 4.500 de euro din vânzarea biletelor în tribuna virtuală! Banii vor fi donați, așa cum s-a știut de la bun început, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca. 

Clubul organizator a fost cel al „Șepcilor Roșii”, iar un tichet a costat 5 lei. S-au adunat 22.090 de lei din cele 4.418 bilete vândute pe internet de către fanii celor două grupări. Banii vor merge la spitalul respectiv pentru doctorii care luptă în linia întâi împotriva virusului ucigaș. Ambele echipe au câștigat câte un meci, Dinamo cu 2-1, iar U Cluj cu 1-0.

liveVIDEO Maraton de FIFA 20, în scopuri caritabile » Ovidiu Pătrașcu, XBraker, Sebastian Chitoșcă și alți gamerii promit show

Ca la Derby de România 

Mai mult, peste 26.000 de oameni au urmărit, în direct pe internet, confruntările dintre cele două echipe. Un număr impresionant, dacă ținem cont de faptul că la ultimul Derby de România, pe 16 februarie, pe Național Arena, Dinamo și FCSB au adunat pe cel mai mare stadion al țării 27.668 de spectatori. Și vorbim de cel mai important meci din fotbalul intern, în acea seară „câinii” impunându-se cu scorul de 2-1. 

Ca fapt divers, roș-albii de-abia au adunat 620 de oameni pe arena din Ștefan cel Mare la partida cu Academica Clinceni (0-1) din prima etapă a play-out-ului. Apoi, același duel cu ilfovenii, în sferturile Cupei, ce a adus un loc lui Dinamo în semifinalele Cupei, a adus doar o mie de spectatori pe stadionul din centrul Capitalei. 

Nici în sezonul regulat, microbiștii n-au dat năvală în Ștefan cel Mare, fiind o asistență redusă, indiferent de forma jucătorilor. 

VIDEO / România a depășit 1.000 de cazuri de coronavirus

Oltenii vin tare din urmă 

În ceea ce privește fotbalul virtual, U Cluj și Dinamo și-au împărțit, frățește, victoriile. Prima partidă a fost câștigată de roș-albi, scor 2-1, după un gol marcat în minutul 90. La revanșă, alb-negrii au învins cu 1-0. Cele două echipe au fost formate din 11 jucători, care evoluează şi în campionatul de fotbal virtual Liga 1 ProClubs. Un meci similar va avea loc duminică, între U Craiova și o echipă formată din galeria Peluzei Nord. 

Un bilet va costa 10 lei, iar suma încasată va ajunge la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova. În primele 24 de ore de la punerea în vânzare a biletelor se strânseseră deja peste 27.000 de lei, din peste 1.500 de bilete vândute! cifră 35 de mii de spectatori au fost în august 2012 pe Național Arena la meciul amical dintre Dinamo și Barcelona, scor 0-2, goluri Messi și Affelay, catalanii sosind și jucând cu toate vedetele la București

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre FIFA 20:

VIDEO. România, instrucție cu Islanda la FIFA 20 » „Perlele” comentatorului Mihai Mironică

Cum ar putea arăta echipa ideală în Serie A, dacă sezonul va fi abandonat

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
2669225029865954
Cornel Radu  •  30 Martie 2020, 06:50

Eu cred ca treaba asta cu meciuri fifa virtuale ar trebui promovată mult mai bine poate chear cu ajutorul GSP ar fi si mai mulți suporteri ????????????

demolarii
demolarii  •  27 Martie 2020, 11:58

O lecție pentru manageri sportivi români, în general. Si in special pentru Prunea,Balanescu si Negoita, precum și pentru cei ce conduc FRF, LPF sau AFAN.

vendredi13
vendredi13  •  27 Martie 2020, 11:43

Cine e Colbizonu de la Dinamo?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează