ESPORTS  »  FIFA 20  »  FIFA 20

FIFA 20. Pep Guardiola, un geniu și în FIFA 20! Gamerii au decis: tactica lui e cea mai bună

Pep Guardiola //FOTO: Guliver/GettyImages
Pep Guardiola //FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 mai 2020 10:56

Tiki-taka, tactica bazată pe posesie implementată de Pep Guardiola n-a murit. Fanii FIFA 20 au decis că aceasta este cea mai bună tactică din joc.

Chiar dacă în acest sezon tactica lui Guardiola nu a adus cele mai bune rezultate pentru Manchester City, în FIFA 20 mai mulți gameri profesioniști au încercat sistemul lui Pep și au constatat că dă cele mai bune rezultate. 

Jucătorii rapizi de bandă, esențiali în acest sistem

Normal, dacă un jucător alege Manchester City, lucrurile vor fi ușoare, indiferent că va alege sistemul 4-3-3 sau 4-2-3-1, cele două preferate de Gaurdiola. Campioana en-titre a Angliei beneficiază de jucători rapizi pe flancuri, ca Sane, Sterling sau Mahrez, fără de care nu poate fi aplicată tactica gândită de Guardiola. În plus este esențial un jucător de tip Rodri, care să stea la baza mijlcoului, dar care să și aibă abilitatea de a coordona jocul. 

Fotbaliști cu rezistență ridicată, dar și cu capacitate defensivă și poziționare foarte bună vor fi necesari pentru pressing-ul cerut de o asemenea tactică, așa că este important de analizat ce fotbaliști pot fi aduși de pe piața transferurilor. 

Jocul centrat pe posesia mingii

De aceea profesioniștii recomandă o apărare în care să se efectueze pressing imediat ce a fost pierdut balonul, iar linia defensivă să fie împinsă cât mai sus pentru a putea contracara cât mai repede incursiunile adversarilor. Această tactică funcționează bine în FIFA 20. Când vine vorba de stilul ofensiv, acesta trebuie bazat în jurul posesiei balonului, combinat cu atacuri cât mai variate, în special pe flancuri. În plus nu trebuie trimiși toți jucătorii din ofensivă în careu, în momentul centrărilor, pentru a putea recupera repede balonul. 

Un alt sfat dat de gameri: mijlocașul defensiv din 4-3-3 poate coborî între fundașii centrali, Această tactică este foarte eficientă în FIFA 20, dar asta va depinde și de fotbaliștii avuți la dispoziție. 

Ovidiu Pătrașcu, tutoriale FIFA20 pe GSP 

Citește mai multe știri despre FIFA 20:

EA Sports a primit sute de propuneri de la fani » Ce modificări vor în FIFA 21

Unul din cei mai buni gameri îți dă premii dacă îl bați la FIFA 20 » Are ȘASE carduri de 99 OVR în Ultimate Team

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează