ESPORTS  »  FORTNITE  »  FORTNITE

Epic a declanșat procesul care poate schimba fața gamingului

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 august 2020 14:41 / Actualizat duminica, 16 august 2020 15:27

Creatorii Fortnite se duelează cu giganții Apple și Google. 

Totul a pornit după ce Epic Games a introdus în Fortnite, în variantele de IOS și Android, mecanisme de monetizare separate de cele aprobate de Apple sau Google, ceea ce a încălcat politica celor doi mari deținători de platforma, iar aceștia au acționat imediat. Așa că Fortnite, cel mai jucat battle royale din lume, a fost blocat pe aceste platforme, iar clienții care au apucat să îl descarce nu vor mai primi update-uri. 

Companiile Apple și Google sunt acuzate că încălcă drepturile consumatorilor

Cei de la Epic nu au stat cu mâinile în sân și au și declanșat un proces anti trust contra celor de la Apple, în care îi acuză de practici de monopol și care încalcă drepturile consumatorilor. Cei de la Epic au arătat că metodele lor de monetizare scădeau, în realitate, costurile consumatorilor. Tim Sweeney, CEO Epic, i-a acuzat public pe cei de la Apple că practică „dictatura” la ei pe platformă și fac ce vor ei, ceea ce ar încălca multe drepturi. „Nu este o luptă pentru bani, este vorba de libertățile fundamentale ale dezvoltatorilor de jocuri și ale jucătorilor”. Cei de la Epic au și anunțat că nu vor o înțelegere separată, este vorba de principiu. 

Acest gen de acțiuni durează mult, iar acest scandal este de abia la început, dar poate deveni un moment de cotitură în lumea gamingului și nu numai, mai ales dacă Epic va câștiga la final. Va crea un precedent care ar putea elimina definitiv exclusivitățile pe anumite platforme și ar deschide piața pentru toată lumea, indiferent de ce consolă sau dispozitiv folosește.

Citește și alte știri din categoria ESports:

A început goana după rewards în FIFA 21

Surpriză: FIFA 21 l-a transferat pe Cristiano Ronaldo

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează