FOTBAL  »  AMICALE  »  RECORD

"Cu el mergem la război" » Primul jucător cu hat-trick în "naționala" Franței după 32 de ani

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 03 iunie 2017 09:53

Olivier Giroud (30 de ani) a marcat 3 goluri aseară, în amicalul câștigat de Franța împotriva națioanalei din Paraguay, scor 5-0.

Atacantul lui Arsenal a ajuns la 16 reușite în ultimele 16 titularizări în tricoul albastru. Ultimul cu o "triplă" printre "cocoși" a fost Rocheteau, în 1985.

În urmă cu un an, pe 30 mai 2016, Olivier Giroud era fluierat la Nantes, în timpul unui amical pe care Franța îl câștiga cu 3-2 în fața Camerunului. Aseară, 2 iunie 2017, același Giroud a ieșit de pe teren ovaționat de fani, la Rennes. Les Bleus au învins net Paraguayul, 5-0, iar atacantul lui Arsenal a reușit un hat-trick. Primul hat-trick al unui jucător în "naționala" albastră după 32 de ani. De la Rocheteau (1985), pentru că "tripla" lui Trezeguet din 2000 a fost într-un meci de gală împotriva FIFA All-Stars.

"Olivier e golgeterul nostru"

Franței nu-i lipsește Benzema, vârful lui Real suspendat pentru cazul de șantaj sexual în care e implicat. De când au început pregătirile pentru Euro 2016, Giroud înscrie ca un automat printre "cocoși": 16 goluri în ultimele 16 partide în care a fost titular! Când vine la lot se transformă. Parcă nici nu mai contează că la Arsenal nu joacă atât de mult, Wenger folosindu-l doar de 11 ori în primul "11" în sezonul de-abia încheiat.

"Olivier e golgeterul nostru, marchează constant. Dacă nu punctează, le oferă coechipierilor situații de gol prin jocul său", spune selecționerul Deschamps. Iar Ousmane Dembélé, aripa lui Dortmund, o revelație în acest an, știe că Giroud nu mai poate lipsi din echipă: "Cu el mergem la război". 

26
de goluri a marcat Giroud la "naționala" Franței. A ajuns la o singură reușită în spatele lui Benzema. Golgeterul all-time al "cocoșilor" e Henry (51)


"Giroud a avut un sezon dificil la Arsenal, dar aici e mereu prezent. Sunt foarte mulțumit de el"
- Didier Deschamps, selecționer Franța

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează