FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - CORONA BRAŞOV 0-1

FOTO "Cîini" neputincioşi » New Dinamo e încă în faza de construcţie! Corona Braşov i-a aplicat prima înfrîngere

Cosmin Matei a fost printre puţinii remarcaţi din tabăra dinamovistă +4   FOTO
Cosmin Matei a fost printre puţinii remarcaţi din tabăra dinamovistă

Articol de , - Publicat duminica, 30 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 29 iunie 2013 20:23

Roş-albii au jucat jenant şi au pierdut în faţa nou-promovatei de sub Tîmpa, într-un meci de 120 de minute în care şi-au creat numai două ocazii mari de gol.

Cînd transferi doar fotbalişti liberi de contract, foarte ieftini şi de la echipe retrogradate, nu te poţi aştepta ca evoluţia lor să fie una fantastică. Dar speri că sînt măcar la acelaşi nivel cu băieţii de la Corona Braşov, mulţi dintre ei aflaţi în faţa primei apariţii în Liga 1 şi cu experienţă doar în diviziile inferioare. Ieri, "cîinii" au capotat în faţa ardelenilor la finalul a două reprize de cîte 60 de minute.

New Dinamo înseamnă trialuri cu şomeri şi construcţie ieftină. Cînd se intră pe teren, tot garda veche duce greul. Dovadă că Matei şi-a distrus adversarii direcţi la fiecare fază, Alexe (11) a lovit bara şi a fost activ în faţă, iar Strătilă, Dănciulescu ori Curtean au arătat clasă.
Surprizele plăcute vin din Africa. Collins Fai a jucat fundaş stînga şi s-a mişcat bine, iar atacantul Abdoulaye a lovit bara pe final de meci din centrarea lui Strătilă. Atît de bine.

Inexactităţile, lipsa unor trasee bine definite în echipă şi erorile puerile au apărut prea des pentru o trupă ca Dinamo, ce şi-a stabilit drept obiectiv locurile 1-4. Majoritatea achiziţiilor sînt de Divizia A, însă nu de cupe europene! Hasanovici a "reuşit" să faciliteze golul lui Marius Ene (65), fiind depăşit copilăreşte, din preluare, de atacantul advers, care apoi l-a lobat elegant pe Naumovski.

Primul amical, primul insucces. Rezultatul nu contează foarte mult, dar ridică mari semne de întrebare campaniei de achiziţii sărăcăcioase făcute pînă acum de clubul din Ştefan cel Mare!

Dinamo - Corona Braşov 0-1
A marcat: M. Ene (65)

Dinamo (prima repriză): Bălgrădean - Nica, Asanovici, Durimel, Fai - C. Matei, Boubacar, Curtean, Rotariu - Dănciulescu, Alexe
Dinamo (repriza a doua): Naumovski (Manyur) - L. Rus, Dr. Grigore, Dobrosavlevici, A. Radu - Strătilă, Ad. Popa II, Vaştag, St. Filip (Fl. Matei) - A. Cristea, Axente (Abdoulaye). Antrenor: Gigi Mulţescu

Corona: Marc - Martac, Damian, Foriko, Burlacu - Chirciu, Stîngă, Dîlbea, Vl. Munteanu - Manea, I. Coman. Au mai jucat: Dănălache, Sg. Buş, M. Ene, R. Barbu, Amadio, Pastor, R. Stănescu, Diakite, Olariu, R. Cîrstea, V. Balint, R. Radu. Antrenor: Nicolae Manea

Cum s-au mişcat achiziţiile lui Dinamo

Alexander Durimel - a fost titular şi a avut o evoluţie destul de sigură în prima repriză, însă nici nu a fost întrebuinţat foarte mult. A preferat să joace simplu, la cel mai apropiat coechipier.

Antonio Asanovici - a făcut cuplu cu Durimel, a stat bine pe teren şi a cîştigat aproape toate duelurile, fiind unul dintre cei mai buni dintre nou-veniţi.

Collins Fai - Camerunezul a început ca fundaş stînga şi a fost apreciat de Mulţescu. Are un mare apetit ofensiv, a alergat continuu, a centrat des în careu şi şi-a ajutat şi colegii din apărare.

Mirza Hasanovici - a intrat în partea a doua, a fost mereu depăşit de situaţie şi a greşit flagrant la golul lui Ene, fiind driblat foarte uşor.

Adrian Popa II - a fost extrem de discret în joc, a căutat mai mult să scape de responsabilitate decît să încerce să ajute echipa.

Andrei Vaştag - A jucat doar 10 minute, fiind schimbat de Mulţescu după ce a greşit 90% din pase!

Pape Abdoulaye - S-a zbătut mult, a fost activ şi a arătat că are calităţi. A avut singura ocazie din repriza secundă, cînd a lovit bara.

Dobrosavlevici, Andrei Radu, Steliano Filip şi Rotariu - toţi au părut vlăguiţi şi nu au reuşit nimic notabil.

ALTE ŞTIRI DE LA AMICAL:

Rafi şi Balint s-au răzbunat
Împrumutaţi la Corona, mijlocaşul Raphael Stănescu şi atacantul Valentin Balint au mîncat pămîntul cînd au fost introduşi pe teren pentru a-i demonstra lui Mulţescu că s-a înşelat în privinţa lor. Stănescu a făcut lumină în jocul braşovenilor, iar Balint a fost foarte activ, punîndu-l des la treabă pe Naumovski. "A fost ciudat să joc împotriva lui Dinamo, îmi venea să le cer foştilor colegi să-mi paseze", a spus Stănescu la final.

Ganea n-a avut ce să vadă
Antrenorul Universităţii Cluj, Ionel Ganea, care a criticat trialurile făcute de "cîini" şi campania de achiziţii a lui Dinamo, a fost prezent şi el la partida de verificare cu Corona Braşov. Tehnicianul, dar şi Dănuţ Lupu, prezent şi el la partidă, n-au fost surprinşi de jocul roş-albilor, Ganea luîndu-şi doar cîteva notiţe!

Un parbriz cît o minge :)
În repriza secundă, unul dintre jucătorii Coronei a degajat mingea peste tribune, aceasta ajungînd în stradă. Balonul a poposit în parbrizul unui autoturism, spărgîndu-l. Proprietara maşinii a intrat în arenă şi le-a solicitat conducătorilor braşoveni să o despăgubească, însă aceştia au refuzat ferm. Pentru a o împăca pe femeie, şefii Coronei i-au oferit acesteia o minge de antrenament!

L-au confundat pe Vlad Munteanu
Înainte de startul partidei, cînd au văzut foile cu echipele celor două formaţii, dinamoviştii s-au oprit asupra lui Vlad Munteanu şi au început să-i întrebe pe cei din jur dacă fostul mijlocaş stînga al "cîinilor" a ajuns la Corona. De fapt, a fost vorba doar de o coincidenţă de nume. Vlad Munteanu de la Corona are 23 de ani, e tot mijlocaş, dar joacă la Braşov de doi ani. Vlăduţ Munteanu, 32 de ani, fost la Dinamo, evolează acum la Erzgebirge Aue, în 2.Bundesliga.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (49)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  01 Iulie 2013, 21:22

De unde dracu apareti voi ziaristii astia cu titlurile astea de cretini ? Asta mai trebuia sa mai vina unul pe nume CUIBAR, sa scrie de Dinamo ! Destul erau aia doi sclerozati , mai vine si asta plin de paduchi sa faca analize !!! Cine esti tu mai baiatule si ce pregatire fotbalistica ai, sa analizezi un joc si calitatile tehnice a unor fotbalisti ?!!

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  30 Iunie 2013, 23:00

este evident ca nu toate lozurile sunt castigatoare.

zidane92
zidane92  •  30 Iunie 2013, 14:31

fi pastrati asa ca pentru mine cat de buni erau zoltan kovacs,florentin matei,tom black,durimel si hasanovic e total dar TOTAL NEELOCVENT INDIVIZII ASTIA SUNT ZERO BARAT IAR MULTESCU NU II VA TINE NICIODATA IN LOT PENTRU LA ANUL 3)SERIOS VORBIND ACUMA VOI VA ASTEPTATI CA din cei ce au venit pana acuma vreunul poate deveni la fel de important in angrenajul echipei ca alexe,munteanu,matei ,danciulescu ,curtean ori stratila? sunteti nebuni adevaratele transferuri ale lui dinamo vor veni dupa ce vin banii pe alexe atunci o sa apara kostovski,lazar si alti fotbalisti care sa ajute dinamo astia sunt numai la numar sa aiba multescu ce sa antreneze

Vezi toate comentariile (49)
Comentează