FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA / CORESPONDENŢĂ DIN AUSTRIA DE LA TRIMIŞII GSP

FOTO Cum au jucat steliştii cu Rubin, 0-0 » Mihai Răduţ a impresionat la revenirea în tricoul roş-albastru

Articol de , - Publicat duminica, 23 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 22 iunie 2013 22:38

Roş-albaştrilor nu le-au ieşit prea multe în amicalul de ieri cu Rubin Kazan, după 7 zile în care au fost chinuiţi de Thomas Neubert


După o săptămînă grea, în care steliştii au lucrat în special fizic, ieri a fost programat primul amical din această vară. Adversara roş-albaştrilor a fost Rubin Kazan, formaţie ce a încheiat sezonul în Rusia pe locul 5 şi cu care s-ar fi întîlnit în sferturile Europa League în primăvară, dacă Steaua ar fi eliminat-o pe Chelsea.

Invazia sovietică
Deşi Reghecampf a aliniat cea mai bună formaţie pe care a avut-o la dispoziţie, steliştii au început slab meciul cu ruşii. Mult mai puternici şi mai bine clădiţi, fotbaliştii lui Kazan le-au creat mari probleme lui Bourceanu şi compania. Pînă şi căpitanul a avut probleme, duelurile sale cu M'Vila făcînd deliciul fanilor. S-a jucat destul de tare, cu multe intrări prin alunecare, poate şi din cauza vremii, meciul jucîndu-se pe o ploaie mocănească.

După numai 9 minute de joc, Tătăruşanu a fost pus la grea încercare de Kasaev, dar s-a arcuit şi a scos şutul acestuia din vinclu. Steaua a ajuns prima oară la poartă abia în minutul 21, cînd Latovlevici a trimis puţin pe lîngă poartă de la marginea careului. Kazan s-a închis bine şi a pus presiune pe roş-albaştri, însă apărarea condusă excelent de Chiricheş a rezistat. Chiar şi aşa, prima repriză s-a încheiat cu un asalt al ruşilor. Tătăruşanu a făcut însă minuni în faţa lui Prudnikov şi a lui Grinsari.

Ce eroare, Cojocaru!
La pauză, Reghe a schimbat peste jumătate dintre titulari şi, contrar aşteptărilor, balanţa s-a mai echilibrat. Prepeliţă (49) şi Filip (52) şi-au încercat norocul de la distanţă, însă n-au prins cadrul porţii. Ruşii au replicat mai decis, dar Tătăruşanu a fost din nou la post. Înlocuitorul lui, tînărul Cojocaru, a făcut însă o gafă antologică! După ce Rîpă a pasat înapoi, a încercat să dribleze şi a pierdut mingea! A faultat din spate, iar arbitrul a dictat penalty. Portarul stelist şi-a spălat păcatele, reuşind să pareze cu un plonjon de zile mari.

Replica roş-albastră
Cu Răduţ în linia mediană, jocul roş-albaştrilor a căpătat mai multă consistenţă. S-a pasat mai bine şi au începută să apară şi ocaziile în contul Stelei. Costea şi-a adus aminte că ştie cu mingea, a driblat doi adversari şi a trimis frumos din unghi, dar portarul a respins (65). La faza următoare, Chiricheş a cerut penalty, însă a fost refuzat deşi s-ar fi impus o lovitură de pedeapsă, fundaşul stelist fiind clar ţinut în careu.

Apoi, Stanciu a trimis primul său şut pe poartă de cînd a venit în Ghencea (70), dar n-a avut noroc de gol la debut. Pîrvulescu a trimis şi el peste poartă peste 10 minute, iar meciul s-a încheiat cu un voleu de toată frumuseţea de la 40 de metri al lui Doru Bratu, reţinut cu ceva emoţii de portarul advers. Pentru Steaua urmează două zile de antrenamente fizice, apoi, pe 25, amicalul cu Videoton, vicecampioana Ungariei.

Tănase menajat
Dintre toţi jucători pe care i-a luat în Austria, Laurenţiu Reghecampf nu l-a folosit ieri deloc pe Cristi Tănase. Mijlocaşul a simţit dureri musculare la şedinţa de pregătire de ieri dimineaţă şi a decis împreună cu staff-ul medical al Stelei să nu forţeze. Tănase a fost prezent la stadion, însă nu s-a dezbrăcat.

Steaua - Rubin Kazan 0-0
Steaua: Tătăruşanu (Cojocaru, 59) - Georgievski (Rîpă, 46), Szukala (Gardoş, 46), Chiricheş, Latovlevici - Pintilii (Filip, 46), Bourceanu (Prepeliţă, 28) - Ad. Popa (N. Stanciu, 46), Răduţ (D. Bratu, 77), G. Iancu (Pîrvulescu, 46) - Nikolici (M. Costea, 46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Cartonaş roşu: Bourceanu (25)

CUM AU JUCAT STELIŞTII:
Tătăruşanu - 8
A fost cel mai bun jucător al Stelei. Şi-a salvat echipa în nenumărate rînduri, el fiind cel care a făcut ca roş-albaştrii să nu piardă ieri.

Georgievski - 6
S-a descurcat foarte bine în apărare şi a şi urcat de fiecare dată cînd a putut pentru a-şi ajuta colegii din ofensivă.

Szukala - 6
Nu s-a complicat deloc şi a reuşit să cîştige multe dintre dueluri. În prima repriză s-a aruncat în faţa mingii, la o fază clară de gol, salvîndu-şi echipa.

Chiricheş - 7
Accidentarea cu Dinamo e istorie, fundaşul a evoluat aşa cum i-a obişnuit pe fanii Stelei. A dat siguranţă apărării şi nu i-a fost teamă să-şi asume răspunderea, a pasat lung şi a urcat cu mingea în dese rînduri.

Latovlevici - 6
A arătat o formă fizică foarte bună. O evoluţie bună în defensivă, a trimis şi un şut bun spre poartă.

Bourceanu - 4
A jucat doar 25 de minute şi a arătat o stare de nervozitate. A fost eliminat pentru două faulturi din spate, prima oară după ce a pierdut o minge, iar a doua oară după ce a fost depăşit uşor.

Pintilii - 6
După eliminarea lui Bourceanu, şi-a asumat rolul acestuia. A ieşit mult la pase şi a jucat scurt, la cel mai apropiat coleg. A izbutit şi cîteva recuperări importante.

Ad. Popa - 5
N-a impresionat cu nimic. A centrat de două ori şi de fiecare dată mingea a ajuns în braţele portarului.

Răduţ - 6
Este un cîştig pentru Steaua. Perioada petrecută la Pandurii l-a ajutat pe Răduţ. A evoluat foarte bine, a intrat în combinaţii şi s-a înţeles perfect cu colegii săi.

G. Iancu - 5
A avut o evoluţie modestă, n-a reuşit să iasă în evidenţă decît cu un fault dur, cînd i-a pus o talpă pe gleznă unui adversar.

Nikolici - 5
A fost mult mai util în defensivă, la fazele fixe, cînd a reuşit să respingă multe baloane. În ofensivă a fost inexistent.

Prepeliţă - 6
Şi-a făcut bine treaba. N-a gafat aproape deloc.

Rîpă - 6
Nu a fost la fel de ofensiv precum Georgievski, dar în apărare s-a descurcat bine.

Gardoş - 6
L-a înlocuit cu brio pe Szukala, ieşirea polonezului de pe teren trecînd neobservată. S-a impus în mai toate duelurile aeriene.

Filip - 6
Nu s-a complicat, a recuperat şi a dat repede drumul la minge. A trimis şi un şut de la distanţă, dar peste poartă.

N. Stanciu - 6
Dacă la antrenamente a reuşit să impresioneze, ieri nu prea a ieşit în evidenţă. A jucat pe postul de mijlocaş dreapta, apoi a trecut în centru, pe poziţia de vîrf, în locul lui Costea. S-a văzut că nu e obişnuit să joace acolo, dar una dintre ocaziile Stelei i-a aparţinut.

Pîrvulescu - 6
A profitat de absenţa lui Tănase şi a fost utilizat pe postul de mijlocaş stînga. A fost destul de activ şi se vede că se descurcă mai bine aici decît pe postul de fundaş stînga.

M. Costea - 7
Cea mai mare şansă de gol i-a aparţinut lui, şut din unghi, după ce a ridiculizat doi adversari. A jucat la început ca vîrf, dar a trecut în bandă şi nu i-a fost teamă să dribleze.

Cojocaru - 6
Şi-a complicat singur misiunea, făcînd o eroare stupidă, dar s-a revanşat după ce a reuşit să apere penalty-ul.

D. Bratu - 6
A jucat puţin, doar 13 minute, perioadă în care ruşii n-au mai atacat prea mult. N-a gafat, dar nici n-a impresionat.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
eucutine
eucutine  •  23 Iunie 2013, 11:56

Bine spus: Doru Bratu peste Bourceanu. Doar se stie din stenograme ca lui Bratu ii plac baieteii. Face ce stie mai bine. Acum a stat peste Bourceanu.

gazistu
gazistu  •  23 Iunie 2013, 11:25

au jucat bine ȘP

gabi.competitii.ro
gabi.competitii.ro  •  23 Iunie 2013, 11:17

"Stanciu a trimis primul său şut pe poartă de cînd a venit în Ghencea" - te doare mintea, nu alta...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează