FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA

VIDEO I-a prins furtuna » Steaua a eşuat în amicalul de debut din Antalya, 0-2 cu Sturm Graz

Articol de , - Publicat duminica, 01 februarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 31 ianuarie 2015 22:15

Dimineaţa, campionii s-au ascuns de intemperiile din Antalya, care le-au stricat programul de antrenament. Seara, austriecii i-au taxat fără milă.

Steaua a pierdut aseară primul amical al stagiului din Antalya, 0-2 cu Sturm Graz, după un meci controlat cu autoritate, pe alocuri, de către austrieci. Adversarii au avut şi mingea, şi posesia, şi golurile, şi ocaziile de poartă. Roş-albaştrii au părut că au aşteptat ceva, care n-a mai venit.

VIDEO: Vezi AICI fazele de joc!

Încă din start, formaţia de pe locul 5 din Austria a pus stăpînire pe joc. Adversarul a avut cîteva atacuri furtunoase, însă Arlauskis are mănuşi sigure şi-n amicale. Costelinho a sărit de pe bancă în cîteva momente, a criticat permeabilitatea defensivei la anumite faze. Ceea ce se anunţa prin fotbal s-a întîmplat: apărarea lui Gâlcă a cedat după aproape o oră de joc.

"Sturm", "furtună" în limba germană, nu s-a oprit şi a avut meciul în mînă, mai înscriind încă o dată după o execuţie de clasă a lui Hadzici (80). Steaua n-a mai putut salva nimic, limitînd doar proporţiile scorului.

Cum au evoluat elevii lui Gâlcă:
- Arlauskis - A făcut minuni, continuînd pe linia superevoluţiilor. A scos providenţial în minutul 3, cu piciorul, apoi i-a salvat pe Toşca şi Steaua, în minutul 39, dar şi pe Rîpă, în minutul 41. La golurile austriecilor n-a mai avut ce face.
- Rîpă - Depăşit în multe momente de adversarii mult mai rapizi şi mai proaspeţi.
- Papp - În formula de aseară, ar fi trebuit să fie liderul defensivei, ceea ce nu s-a întîmplat.
- Toşca - Folosit ca stoper stînga, a avut o eroare pe finalul primei reprize ce-ar fi putut costa echipa. Are partea sa de vină la primul gol.
- Latovlevici - A jucat simplu, fără să se complice, doar în zona lui.
- Bourceanu - A avut cea mai mare ocazie a roş-albaştrilor în prima parte, bară, din lovitură liberă. Chiar dacă nu mai are banderola, a ţipat la colegi spre a-i trezi din letargie.
- Prepeliţă - N-a mai arătat aceeaşi clarviziune din toamnă, fiind implicat în foarte puţine faze.
- Adi Popa - Şters în joc, n-a mai avut cursele care l-au făcut celebru, a ajutat puţin faza ofensivă.
- Chipciu - S-a luat la harţă cu un adversar, ajungîndu-se la a-şi pune mîinile în gît unul altuia. Spiritele s-au potolit cu greu. A acuzat o stare de nervozitate şi-a fost înlocuit la pauză.
- Tănase - S-a zbătut în banda stîngă, însă realizările sale au fost minime.
- Keşeru - A avut două oportunităţi de poartă în primele 45 de minute, a alergat mult, însă bateriile i s-au dus pînă la pauză.
- Stanciu - Implicare minimă pe teren.
- Rusescu - Trei intrări în careul advers şi atît. A cerut multe baloane, fiind nevoit să vină spre mijlocul terenului să şi le ia.
- Neagu - Stînga, dreapta, pase scurte.
- Breeveld - S-a complicat mult la mijlocul terenului, punînd adversarul pe contraatac.
- Vîlceanu - Două curse şi jumătate pe dreapta.
- Enceanu - O execuţie din careu, greşită.

Steaua - Sturm Graz 0-2 (0-0)
A marcat: Edomwoniy (58), Hadzici (80)

Steaua: Arlauskis - Rîpă, Papp, Toşca, Latovlevici (I. Neagu 71) - Bourceanu (Breeveld 71), Prepeliţă - Ad. Popa (Vîlceanu 76), Chipciu (N. Stanciu 46), Tănase (Enceanu 76) - Keşeru (Rusescu 64). Antrenor: Costel Gâlcă

"Un test bun pentru noi, chiar dacă s-a văzut oboseală. Ne-am simţit bine, mai ales că am dat peste un adversar destul de bun" ( Paul Papp, fundaş Steaua)

Ce-a spus Gâlcă după eşec:
- "N-am avut agresivitate, adversarul a fost mai proaspăt. Jucătorii nu s-au adaptat la moment. Mă deranjează jocul!"
- "Picioarele au fost grele după antrenamente extenuante. Chiar şi aşa ar fi trebuit să jucăm mai inteligent. E doar un amical, totuşi"
- "Domnul Iordănescu va sosi în Antalya, vom vorbi, fiindcă am ajuns să jucăm cu Toşca stoper. Avem şi mulţi accidentaţi, dacă mai pleacă 8 băieţi la lot, mai rămîn cu 8-9 fotbalişti de cîmp la antrenamente! Sper să ajungem la o înţelegere"

INBOX
- Tamaş, Ţucudean, Luchin şi Filip s-au antrenat separat, după care au vizionat de pe margine jocul echipei.
- Din cauza furtunii de ieri dimineaţă, steliştii au fost obligaţi să-şi anuleze antrenamentul afară, jucătorii s-au pregătit uşor în sală.
- Organizatorii turci au făcut din meci un eveniment. Mai mulţi politicieni au asistat la partidă, iar un bilet a costat 10 euro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  02 Februarie 2015, 00:07
Postat de sexilian pe 01 Februarie 2015, 09:18

succesuri RASURILOR.

e bine ca esti fair play.)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  02 Februarie 2015, 00:06
Postat de adyqip pe 01 Februarie 2015, 18:44

off doamne, ce sa facem cu vremea asta ? :( ... mama lor de ... fcsb-ul asta mai are un pic si devine dinamo2 ... cresc alb-rosii in randul lor, de fapt la asa echipa : fara stema , fara nume, fara palmares, fara glorie ...

.)) interesanta ironie.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  02 Februarie 2015, 00:06

se pare ca a fost o infrangere fara drept de apel.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează