FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  VOLUNTARI - DINAMO 1-2

VIDEO Lucky No. 13 » Dubla debutantului Daniel Popa a calificat Dinamo în sferturi: 2-1 cu Voluntari

Articol de - Publicat vineri, 12 august 2016 00:00

Cu numărul 13 pe spate, atacantul Daniel Popa a marcat primul gol în minutul 13 şi a reuşit "dubla" 11 minute mai târziu, încununându-şi astfel debutul în tricoul lui Dinamo.

Cupa Ligii ar putea fi numită şi Cupa Şansei pentru fotbaliştii care ori sunt la început de drum, ori nu prind prea mult echipa la cluburile la care activează.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Ioan Andone a aruncat în luptă aseară, contra celor de la Voluntari, o echipă formată jumătate din titularii de drept şi jumătate din debutanţi. Ciudat, dar şi antrenorul Voluntariului a ales acelaşi model, asta deşi, cel puţin pe hârtie, Dinamo era echipa mai valoroasă.

Gnohere, ai grijă!

Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru Dinamo, care a ameninţat pentru prima oară poarta ilfoveană în minutul 11 - incursiune Vali Lazăr, şut violent din 16 metri, Balauru a respins în faţă, iar Daniel Popa a trimis peste poartă, din 6 metri.

Aflat la debutul său în tricoul lui Dinamo, golgeterul de sezonul trecut al Chindiei Târgovişte a fost revelaţia jocului de aseară. Tupeu, control bun al balonului, şut puternic şi, nu în ultimul rând, simţul porţii.

După ce şi-a calibrat şutul, atacantul de 22 de ani a deschis scorul în minutul 13. Maxi Oliva a urcat bine în flancul stâng, a centrat în marginea careului mic, iar Popa a furat mingea din mâinile portarului Balauru, împingând-o în plasă.

Zece minute mai târziu, Gnohere deja strângea din pumni de nervi pe bancă pentru că Popa a reuşit "dubla" după o fază desenată de artistul de la mijlocul terenului, Antun Palici.

Croatul a sprintat şi l-a servit perfect pe culoar pe Popa, printre stoperii Spahija şi Balaur, cei doi fiind spectatori de lux. Popa a şutat din 14 metri, spre bucuria lui Andone, care după ratatea transferului lui Mihai Roman l-a aşteptat cu braţele larg deschise pe puşti pentru a-l felicita pentru "dublă".

Duşul nedorit

Cu 10 minute înainte de finalul primei reprize s-a pornit şi o ploaie torenţială care i-a udat pe jucătorii celor două formaţii până în măduva oaselor. La doar trei minute după ieşirea de la cabine, nou-intratul Petre Ivanovici a perforat poarta lui Penedo cu un şut din 17 metri, după ce i-a driblat elegant pe Romera şi Palici.

L-a copiat pe Rednic

Enervat de golul primit, Ioan Andone a mutat cu Steliano Filip în locul lui Târcoveanu. Filip nu a trecut în flancul stâng al apărării, ci a rămas la mijloc, acolo unde a fost "inventat" sezonul trecut de Mircea Rednic. Efectul s-a văzut imediat. Plusul de forţă al lui Steliano de la mijlocul terenului a repus Dinamo în drepturi, roş-albii fiind la controlul jocului până la final.

Pentru Alexandra

Aşa cum au promis, dinamoviştii au dedicat meciul de aseară memoriei micuţei Alexandra, fiica de un an şi şapte luni a lui Alexandru Iulian Cernea, suporter dinamovist. Micuţa a decedat în urma unei amigdalite netratate corespunzător.

Jucătorii au ieşit de la vestiare cu tricouri cu chipul acesteia și cu un banner pe care l-au arborat la Peluza PCH, alături de alt banner al ultraşilor. Mai mult, suporterii au scandat porecla suporterului dinamovist: "Suntem alături de Creţu!". 

Negoiţă și Ando, contestaţi

Chiar dacă echipa a pornit bine sezonul, Ionuţ Negoiţă nu a scăpat de apostrofările fanilor. Câţiva suporteri de la peluza Sud au afișat un banner adresat patronului, cu mesajul: “Ne-am săturat de mediocritate, bagă bani, vrem rezultate!”. Lui Andone i s-au reproșat la final declaraţiile de simpatie la adresa Stelei din ultimul timp.

"Mă bucur foarte mult că am marcat. Este o diferență foarte mare între Liga a doua și Dinamo. Colegii m-au ajutat foarte mult la ambele goluri. Modelul meu este Cristiano Ronaldo"
Daniel Popa, atacant Dinamo

"M-a bucurat debutul lui Popa, poate va fi atacantul de viitor al lui Dinamo. Am jucat mai slab în repriza a doua, însă per ansamblu a fost bine. Cupa Ligii este unul dintre obiectivele noastre"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"N-am practicat cel mai bun fotbal al nostru, dar și terenul a fost greu. Meciul cu Steaua este meciul sezonului. Popa este un jucător bun și sper să o țină tot așa"
Steliano Filip, fundaș Dinamo

voluntari dinamo 1 2 bun

Save

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
sdoru
sdoru  •  12 August 2016, 09:42

Habar nu am cine da aceste note jucatorilor dar ce stiu sigur ca cei care au dat aceste note habar nu au de fotbal!!!!!!Cum sa-i dai lui Penedo nota 5 cand el a scos 2 goluri ca si facute si a incasat un gol imparabil?!!!! plus ca a aratat siguranta!!!!!Cum sa-i dai lui Rotariu 6 cand el a dormit pe teren???!!!!Cum sa-i dai 6 lui lazar care a doua repriza s-a plimbat pe teren? la lazar poti sa faci o medie: prima repriza 7 a doua 1; media 4!!!!aceasta este nota lui lazar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează