FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CRAIOVA

5 este o raritate în Bănie, dar și un semn bun! Miroase a Cupă la Craiova

Articol de - Publicat sambata, 28 noiembrie 2020 13:16 / Actualizat sambata, 28 noiembrie 2020 13:53

Ultima oară când a dat 5 goluri în Cupa României, în 2017-2018, CS Universitatea Craiova a câștigat și trofeul. Din 2014, de la promovare, juveții au înscris doar de 5 ori atâtea goluri într-un meci.

Deși are suporteri care foarte greu "înghit" fotbalul fără spectacol, în ultimii ani au fost puține ocaziile în care Craiova i-a răsfățat cu adevărat. Iar 5 goluri într-un meci, cum au dat vineri seară, cu Progresul Spartac (5-0), în "16"-imile Cupei, oltenii au reușit foarte rar de la pomovarea în prima ligă (2014). 

În campionat, victimele au fost FC Voluntari și Poli Iași. Ilfovenii au încasat chiar în două rânduri câte cinci goluri de la "lei", în 2016 - 2017 (5-0), respectiv 2018 - 2019 (5-1). Apoi, în 2019 - 2020, juveții s-au dezlănțuit la Iași: 5-2! Dar atât. 

În Cupa României, în schimb, un show cu 5 goluri, ca acela contra Progresului, a avut urmări foarte plăcute pentru alb-albaștri. S-a întâmplat în 2017-2018, în prima manșă a semifinalelor, când echipa condusă atunci de Devis Mangia a dat de pământ cu Botoșaniul pe "Oblemenco: 5-1. Goluri? Hat-trick Alex Băluță, Gustavo (penalty) și Alex Mitriță.

Urmarea se știe. Finală cu FC Hermannstadt, pe Arena Națională, goluri Gustavo și Mitriță, iar trofeul a ajuns în Bănie. Primul din istoria noului club fanion al Olteniei.

Ne pregătim să ţinem ritmul ridicat pentru a câştiga şi meciurile următoare.
- Corneliu Papură, antrenor U Craiova

A fost un joc foarte bun al nostru, l-am dominat. Nu marcasem în ultima vreme, chiar am vorbit că trebuie să dăm cât mai multe goluri. 
- Nicușor Bancu, căpitan U Craiova, după 5-0 cu Progresul Spartac

VIDEO Dan Nistor, după Universitatea Craiova - Progresul Spartac 5-0

Citește și:

Cosmin Contra, siderat de Dinamo: „Nu am mai trăit așa ceva și nu doresc nimănui. M-a îmbătrânit!”

Ce surpriză! Echipa din Liga 1 care vrea pe noul Ghencea: „De ce nu? Suntem aproape”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
albalbastru72
albalbastru72  •  28 Noiembrie 2020, 17:09

E un semn bun,bravo baieti,imi pare bine pentru Mamut care pare ca s-a deblocat,era si timpul.Forza Stiinta,Campioana unei mari iubiri!

549130666036831
Ion Cornigeanu  •  28 Noiembrie 2020, 17:05
Postat de alb.albastru pe 28 Noiembrie 2020, 16:45

*** o sa dispara...iar clonatii or sa isi piarda favorurile facute de primarie si or sa ajinga *** ale societatii

Pentru cel care semneaza ca"ALB ALBASTRU"esti un ***,dece vorbesti de sustineri cind habar nu ai pe ce lume traiesti.Clubul CSU plateste totul.Dar cand vine vorba de *** vostru ce parere ai care pe unde a fost nu a platit utilizarile.Vorbeste de clona voastra si de echipa de ciomagari.Cei care nu stiu situatiile fircarei echipe vin cu injectivul CLona ,sant oameni fara bun simt si fara educatie si scriu pe peretii blocurilor josnicia ce ii determina.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alb.albastru
alb.albastru  •  28 Noiembrie 2020, 16:45

*** o sa dispara...iar clonatii or sa isi piarda favorurile facute de primarie si or sa ajinga *** ale societatii

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează