FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FORMAT

Burleanu anunță că vrea să schimbe formatul Cupei României: „Vom reuși să producem o satisfacție mai mare fanilor ”

Cupa României ar urma să aibă un nou sistem competițional încă din sezonul viitor
Cupa României ar urma să aibă un nou sistem competițional încă din sezonul viitor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 17:13 / Actualizat miercuri, 03 noiembrie 2021 17:54

Răzvan Burleanu (37 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat astăzi, la finalul Comitetului Executiv al FRF, că intenționează să schimbe formatul competițional din Cupa României.

Ultimele ediții ale Cupei României au stârnit un interes mai mic din partea granzilor din campionat, care au ales sacrificarea acestei competiții în detrimentul Ligii 1. Burleanu anunță că vor exista discuții pentru modificarea sistemului din Cupă, fără a oferi detalii despre ce ar presupune această schimbare.

Președintele Federației a mai declarat că va lua în calcul schimbarea formatului Cupei și în urma consultărilor cu o firmă renumită, HyperCube, cu care Burleanu a mai colaborat în trecut.

Răzvan Burleanu: „Urmărim schimbarea sistemului competițional”

„Am discutat despre optimizarea formatului competițional pentru Cupa României. Provocarea este aceea de a obține o poziție mai bună la nivel european. Urmărim schimbarea sistemului competițional. Vom reuși să producem o satisfacție mai mare fanilor și vom stârni interesul consumatorilor. Toate veniturile adiționale vor permite cluburilor să investească mai mult în perfoemanțele sportive. 

Azi, în CeX, am demarat un proces de colectare de date cu toți actorii din fotbalul românesc. O structură optimizată a Cupei va aduce mai mulți spectatori pe stadioane. Noua structură va ține cont și de modificările de la nivel european. Ca orice altă industrie, avem nevoie de decizii strategice, inclusiv atunci când vine vorba de schimbarea sistemului competițonal

Vom lucra cu un partener renumit, HyperCube, același furnizor cu care am mai lucrat. A fost implicat în modelarea analizelor în Olanda, Portugalia, Belgia, Danemarca sau Elveția, dar și în edițiile trecute din Champions League sau EURO. În luna februarie vom prezenta raportul efectuat”, a declarat Răzvan Burleanu în fața reprezentanților presei. 

Firma la care FRF a apelat în trecut pentru a oferi soluţii de îmbunătăţire a campionatului, HyperCube, este şi partener UEFA.

VIDEO  Mihai Stoichiță, despre viitorul lui Rădoi: ”El hotărăște pe cât timp vrea noul contract”

Citește și alte știri din Cupa României:

Jucătorii Rapidului, luați la rost de Daniel Niculae după eliminarea din Cupă: „Nu se poate să ne prezentăm așa” » Ce spune de Mihai Iosif

Antrenorul care a scris istorie la CSO Filiași a părăsit echipa: „Nu mă așteptam la așa ceva!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
374001617847274
Cracana Cosmin Liviu  •  04 Noiembrie 2021, 23:04

Și Dinamo a sacrificat meciul din cupa pentru campionat,se pregătesc și ei de champions league...noroc că au părăsit cupa României că pierdeau campionatul!:)))

101281665384194
Ioan Sebastian Vlad  •  04 Noiembrie 2021, 09:46
Postat de observator_federal pe 03 Noiembrie 2021, 19:46

Iegzact, o deplasare lungă miercuri la Baia Mare, urmată de un meci de campionat "înghesuit" în calendar sâmbăta imediat următoare...

Nimic nu este penibil cand e vorba de FCSB! Rezultatul tragerii la sorti a fost, cum ar zice MM, "indubitabil". Nu mai e mult si vom ajunge in stadiul de a trage la sorti si titlul de campioana si castigatoarea cupei si bineinteles ca FCSB va castiga de fiecare data.

dora
dora  •  03 Noiembrie 2021, 20:52
Postat de leu.mr pe 03 Noiembrie 2021, 19:13

Povesti. Fara capi de serie si vei vedea ca va creste atractivitatea competitiei, e atit de simplu. Dar nu se vrea !

Pe cine crezi ca va interesa niste sferturi de finala de genul Filiasi - Chindia, Pitesti - Buzau sau SSU Poli Timisoara - Voluntari ?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează