FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SEPSI - FCSB

Sepsi - FCSB // EXCLUSIV VIDEO Managerul covăsnenilor explică decizia în cazul Istvan Fulop: „Îmi pare rău de el, am suferit”

Cornel Șfaițer, manager Sepsi
Cornel Șfaițer, manager Sepsi

Articol de - Publicat miercuri, 22 iulie 2020 19:22 / Actualizat miercuri, 22 iulie 2020 20:15

Cornel Șfaițer, managerul general de la Sepsi, a comentat situația lui Istvan Fulop (30 de ani), fotbalistul lăsat în afara lotului pentru finala Cupei României, cu FCSB.

„Am fost foarte agitat. Ne-am consultat împreună cu Comitetul Director, am fost implicat în aceste 3 zile. Știam că vom avea o problemă privind titularizarea lui. N-am primit din păcate răspunsul (n.red. de la FRF). Am un pic de experiență în regulamente, am analizat bine și ne-am consultat și am decis să nu riscăm titularizarea lui, chiar și în condițiile în care regulamentele nu sunt corelate. 

E clar că „cazul Vlad” nu s-a judecat pe fond, dacă era așa probabil că altul era deznodământul. ROAF-ul spune asta, Disciplinarul alta. Nu am vrut, e finala Cupei și îmi pare rău de Istvan, care este un jucător cu multă experiență și ar fi dat totul pentru Sepsi. Din păcate, atât el, cât și noi am suferit”, a spus Șfaițer pentru reporterul GSP.

Problema în cazul lui Istvan Fulop

În zilele premergătoare partidei, Sepsi a avut o mare dilemă: dacă poate sau nu să-l folosească pe Istvan Fulop, o piesă importantă în angrenajul echipei lui Leo Grozavu. Mijlocașul a luat un cartonaș galben cu Astra („optimi") și cu Iașiul (manșa secundă a semifinalelor), de aceea, la începutul săptămânii, a trimis o întâmpinare la FRF.

Federația, în schimb, a tergiversat oferirea unui răspuns. Harababura legate de regulamentele FRF ce se bat cap în cap a ieșit la iveală cu ocazia „cazului Andrei Vlad".

Ce spun regulamentele

Regulament de organizare a Cupei României, articolul 30, punctul 5, spune că Istvan Fulop nu are drept de joc. „Începând cu faza 16-imilor, un fotbalist care acumulează două cartonașe galbene, în meciuri diferite, va fi sancționat cu suspendare pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României". 

Dacă FRF spune că Fulop nu are drept de joc, atunci nici Andrei Vlad nu ar fi avut drept de joc în prima manșă a semifinalelor CR cu Dinamo! Și atunci nu ar fi avut drept de joc nici Bouhenna, tocmai jucătorul lui Sepsi! Jucătorul în cauză a avut cartonaș galben cu Astra („optimi") și cu Petrolul („sferturi"), dar a evoluat în prima manșă a semifinalelor cu Iașiul.

Iar dacă răspunsul FRF va fi că Fulop nu are drept de joc în finală, atunci ei vor fi în culpă pentru modul cum au judecat „cazul Dinamo - Andrei Vlad" la Comisia de Disciplină, fiindcă ei nu judecat speța roș-albilor pe fond, ci au preferat să inventeze un artificiu legat de calitatea procesuală a propriului angajat, secretarul general al FRF, Radu Vișan!

Conform Regulamentului Disciplinar

Potrivit articolului 40, punctul 2, chestiunea lui Fulop este interpretativă. „Cartonașele galbene primite în prima fază a competiţiei, până în optimile de finală ale Cupei României, nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei". Sepsi încă așteaptă un răspuns. Și Dinamo, la fel.

Citește mai multe știri despre fotbalul românesc:

Continuă transferurile la FCSB! Mutarea perfectată de Gigi Becali înainte de finala Cupei: vine Halep!

Situație fără ieșire la Dinamo » Jucătorii vor oprirea campionatului: „Vreți drame la TV? E mai rău ca pe Titanic”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează