FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CORVINUL

De când n-a mai ajuns o divizionară secundă în semifinalele Cupei + Paradox: Corvinul ar putea juca în cupele europene!

Corvinul a produs o surpriză majoră în Cupa României Betano / Sursă foto: Calin Corpaciu
Corvinul a produs o surpriză majoră în Cupa României Betano / Sursă foto: Calin Corpaciu

Articol de - Publicat miercuri, 03 aprilie 2024 12:21 / Actualizat miercuri, 03 aprilie 2024 13:29

Calificată în semifinalele Cupei României pentru prima oară după o pauză de 40 de ani, Corvinul Hunedoara scrie povestea frumoasă a actualei ediții de Cupă. „Echipa de sub furnale” a eliminat-o în stil mare pe CFR Cluj, 4-0, și va juca în penultimul act fie cu FCU Craiova, fie cu FC Voluntari.

În drumul lor spre careul de ași al Cupei României Betano, hunedorenii au încheiat pe primul loc o grupă din care au mai făcut parte trei echipe din prima ligă, Hermannstadt, Petrolul și Sepsi, colega de eșalon Chindia, plus Progresul Pecica din Liga 3.

Euforie la Hunedoara! Președintele Corvinului, la telefon cu reporterul GSP: „Să se ferească de noi!”
CORVINUL - CFR CLUJ 4-0
Euforie la Hunedoara! Președintele Corvinului, la telefon cu reporterul GSP: „Să se ferească de noi!”

Corvinul producea o altă surpriză mare în faza grupelor, învingând, tot la Hunedoara, o altă formație din play-off-ul Superligii, Sepsi, deținătoarea trofeului, scor 1-0.

Corvinul, în semifinale fără să fi primit gol din semifinale și până în „sferturi”

Și mai impresionant e că alb-albaștrii au acces în semifinale fără să primească nici măcar un gol în meciurile din faza grupelor, plus „sfertul” cu CFR. 9-0 a fost golaverajul din grupe, plus victoria de colecție în fața „feroviarilor”, 4-0.

Hunedorenii primiseră gol doar în fazele incipiente ale competiției, la victoria cu Jiul Petroșani, 3-1, și Csikszereda, 4-2, din turul III, respectiv play-off.

Corvinul țintește o finală istorică. Paradoxal, ar putea juca în cupele europene

Ultima divizionară secundă care avansase până în semifinalele Cupei României a fost Viitorul Târgu Jiu, în sezonul 2020-2021. Gorjenii s-au oprit atunci în penultimul act, învinși de Universitatea Craiova, 2-5 la general.

Cu trei ani în urmă, în 2018, Hermannstadt, la acea vreme în „B”, reușea mai mult de atât, se oprea în finală, învinsă de aceeași CSU Craiova, 0-2.

Corvinul nu deține în acest moment drept de promovare în prima ligă, dar, paradoxal, ar putea ajunge în preliminariile Europa League dacă ar câștiga ipotetic Cupa. Câștigătoarea competiției are asigurată prezența în turul I preliminar al Europa League.

Ați văzut jocul echipei, eu zic că se pretează și pentru Liga 1. Și acum ar putea s-o facă, la nivelul la care joacă. Sunt echipe în prima ligă care poate nu prestează un joc ca al nostru.

- Dan Colesniuc, președinte Corvinul, pentru GSP.ro

„N-au jucat pentru bani, în niciun moment nu s-au gândit la prime”

Președintele clubului a vorbit despre starea de spirit din vestiar și despre performanța imensă realizată de hunedoreni.

„Vă dați seama, de 40 de ani n-am mai fost într-o fază atât de avansată în Cupă! Tot orașul este în culmea fericirii.

Băieții ăștia ne-au oferit o surpriză extraordinară, sunt deosebiți, niște copii serioși, care s-au devotat și au reușit să întoarcă toate pronosticurile. Felicitări din tot sufletul meu! Și lor, și publicului hunedorean. Dacă aveam stadion de 20.000 de locuri, îl umpleam!”, a declarat Colesniuc, în exclusivitate pentru GSP.ro.

„Bineînțeles că au fost prime de joc, Cupa e bine plătită, jucătorii vor avea prime. E bucuria lor, dar nici nu are rost să vorbim de bani în momentele acestea atât de fericite. N-au jucat pentru bani, nu era OK să joace pentru bani.

Ați văzut ce atitudine au avut, nu cred că s-au gândit în vreun moment la prime. Chiar și la pauză, Max a fost foarte clar în indicațiile pe care le-a dat: «Nu avem treabă, noi jucăm!». Iar fiecare jucător și-a mărit puțin cota după acest meci. E mai important decât orice sumă de bani”.

VIDEO Mircea Lucescu, reacție pentru GSP după minunea reușită de Corvinul Hunedoara: „Vreau să vorbesc și despre antrenor”

Citește și alte știri despre Corvunul Hunedoara:

EXCLUSIV Euforie la Hunedoara! Președintele Corvinului, la telefon cu reporterul GSP: „Să se ferească de noi!”

EXCLUSIV Mircea Lucescu, reacție pentru GSP după minunea de la Hunedoara: „Vreau să vorbesc și despre antrenor”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  04 Aprilie 2024, 16:55
Postat de demolarii pe 03 Aprilie 2024, 16:31

Probabil ca mai este timp pentru a aplica. De obicei licențele europene se verificau în luna mai.....

Nu mai este timp. Dosarele se depun până pe 15 martie.

demolarii
demolarii  •  03 Aprilie 2024, 16:31
Postat de CiprianBirtea_84 pe 03 Aprilie 2024, 16:03

Nu ar putea juca în cupele europene pentru că n-au aplicat pentru licență.

Probabil ca mai este timp pentru a aplica. De obicei licențele europene se verificau în luna mai.....

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  03 Aprilie 2024, 16:03

Nu ar putea juca în cupele europene pentru că n-au aplicat pentru licență.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close