FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SEPSI

VIDEO Bergodi insistă: „Trebuie să am o discuție cu patronul” » Dar în culise se pregătește debarcarea italianului

Cristiano Bergodi, în stânga // foto: Imago Images +49   FOTO
Cristiano Bergodi, în stânga // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 11:26 / Actualizat joi, 25 mai 2023 12:00

Noul succes al lui Cristiano Bergodi (58 de ani), cucerirea Cupei României, a mutat presiunea pe patronul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi. Italianul ar vrea să rămână la Sepsi și să aibă la dispoziție un lot mai puternic pentru a ataca grupele Conference League. Deși public cei implicați susțin că ar urma o rundă decisivă de discuții, informațiile sunt că, în culise, soarta lui Bergodi e pecetluită: ar urma să plece și să-i lase locul lui Ciobotariu, 

Cristiano Bergodi a câștigat al doilea sezon la rând Cupa României cu Sepsi. De fapt, este al treilea trofeu consecutiv pe care-l adjudecă și-l pune în vitrina grupării covăsnene, după Supercupa României, vara trecută, câștigată în detrimentul lui CFR Cluj.

„Ocupați-vă!” » Gigi Becali și-a găsit „General” la mijloc: îl vrea pe fotbalistul cu 4 titluri în Liga 1
FCSB
„Ocupați-vă!” » Gigi Becali și-a găsit „General” la mijloc: îl vrea pe fotbalistul cu 4 titluri în Liga 1

Bergodi și Dioszegi insistă că urmează negocieri pentru prelungire. În culise se conturează alt plan

Strategia din culise este clară: conducerea lui Sepsi pune la cale înlocuirea lui Bergodi cu Liviu Ciobotariu, antrenorul lui FC Voluntari. Chiar dacă italianul nu a dorit să arate că dă importanță situației expusă inițial pe GSP.ro, Bergodi a fost afectat de subiect, fix înaintea finalei de Cupă cu U Cluj. 

Mai ales că nici patronul Laszlo Dioszegi nu a negat că așa ar sta lucrurile. Cristiano și-a văzut de treabă, a cucerit un nou trofeu, apoi a recunoscut că vor fi discuții cu șeful lui Sepsi vizavi de viitorul său.

Cristiano Bergodi a avut cuvântul: „Am creat experiență, am adus trofee, eu vreau mai mult”

Situația este schimbată acum, fiindcă trofeele câștigate cu el în fruntea echipei au dat prestigiu unei grupări înființate în 2011. Ca să rămână, italianul vrea un mercato de calitate, pentru a aduna un lot cu care să atace grupele Conference League. 

„Dacă rămân, trebuie să vedem ce se întâmplă imediat în viitor.

La Sepsi s-au făcut mereu pași mărunți. În primul an de cupe europene, echipa a fost eliminată la penalty-uri de Spartak Trnava. Apoi, am eliminat Olimpija Ljubljana, care a cucerit eventul în Slovenia, după care am pierdut cu Djurgardens care a ajuns sus, mai bine decât CFR Cluj sau FCSB, câștigând o grupă de Conference League. 

Am creat experiență la Sepsi, eu vreau mai mult, dar nu este ușor și nu poți ajunge imediat în grupele Conference League", a explicat italianul.

Iată 5 idei ale lui Cristiano Bergodi după al 3-lea trofeu cu Sepsi:

  1. „Sunt de un an și opt luni la Sepsi, am câștigat trei finale. E un sentiment de mare bucurie, am reușit ceva deosebit. Să iei două Cupe și o Supercupă, e ceva! Le mulțumesc jucătorilor și staff-ului, e meritul băieților care au câștigat pe teren”
  2. Zvonuri... Nu se mută presiunea pe patron, dar trebuie să avem o discuție. Acum vreo două săptămâni am avut o discuție de principiu, dar am hotărât să lămurim după finală. Asta nu înseamnă că dacă pierdeam, se întâmpla ceva. Sau dacă am câștigat, e altceva. Trebuie să discutăm, fiindcă trebuie vorbit! Am dat unul altuia mult, eu și clubul”
  3. „La Sepsi sunt persoane serioase, care fac treabă bună. Dacă voi continua? Vedem, vedem, nu pot să spun nimic, va fi o discuție”
  4. „Sincer, când am văzut că Johnnie Rodriguez a ratat la penalty-uri, am crezut că putem pierde Cupa. Am ratat primii, și cu Rodri, și cu Aganovic, dar apoi a ieșit în evidență portarul nostru, "Duckadam 2", mă refer la Niczuly. Nici nu mai știu câte penalty-uri a parat! Extraordinar”
  5. „Eu nu sunt exaltat, băieții trebuie să fie entuziaști. Eu mă duc acasă, poate vineri vom organiza ceva frumos la stadion, la Sfântu Gheorghe. Eu mă bucur enorm pentru suporteri, mai ales că am avut o primă repriză foarte grea cu U Cluj. Adversarul a avut două bare, apoi meciul s-a echilibrat. În general, în finală, trebuie să câștigi, atât! Dacă joci frumos și nu câștigi, sau iei locul 2, nu are importanță”

3trofee are Sepsi în palmares: Cupa României în 2022, 2-1 cu Voluntari, Supercupa în 2022, 2-1 cu CFR Cluj, și Cupa României în 2023, 5-4 cu U Cluj, după penalty-uri

Atmosfera extraordinară. Nu credeam că va fi stadionul plin. Da, majoritatea a fost reprezentată de la U Cluj, dar trebuie să le mulțumim și fanilor noștri. Galeria lui U Cluj e incredibil, a umplut stadionul, atmosfera a fost extraordinară

- Cristiano Bergodi, antrenor Sepsi

Citește și alte știri:

„Ocupați-vă!” » Gigi Becali și-a găsit „General” la mijloc: îl vrea pe fotbalistul cu 4 titluri în Liga 1

Dinamo așteaptă azi de la Tribunal vestea care poate influența decisiv soarta clubului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
Liviurodeanu
Liviurodeanu  •  25 Mai 2023, 15:06

Ar fi o greșeală să îl schimbe cu Ciubotariu care este sub Bergodi ca antrenor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează