FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CS HUNEDOARA - FCSB 3-5 D. PREL

GALERIE FOTO CS Hunedoara - FCSB 3-5. Thriller! Edi Iordănescu, aproape de un dezastru cu „Gașca Nebună” din Hunedoara

CS Hunedoara - FCSB, în „16-imile” Cupei / Sursă foto: Cristi Preda (GSP) +29   FOTO
CS Hunedoara - FCSB, în „16-imile” Cupei / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat miercuri, 22 septembrie 2021 23:30 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 23:41

FCSB a trăit periculos la Hunedoara. „Gașca nebună” a lui Florin Maxim, fost jucător la Sportul, a revenit de la 0-3, a făcut 3-3 și a dus meciul în prelungiri. Abia acolo FCSB s-a trezit, a înscris prin Musi și Vali Gheorghe și s-a calificat, scor 5-3.

"Unde nu ajung picioarele, ajunge inima", suna un citat motivațional preferat în vestiarul U21 la europeanul din Italia. Cam asta-i deviza și pentru Hunedoara, club de Liga a 3-a, în meciul cu FCSB. Când ai în față fotbalști ca Budescu, Olaru, Miron sau Cristea, cu salarii terminate în multe zerouri, altfel nu ai cum să-i învingi. Decât supramotivat, ajutat de public, determinare și dramul de noroc. 

Prea fragezi pentru granzi 

Startul a fost inimos, cam ca "Prâslea" din basmele lui Ispirescu s-a comportat Hunedoara. O comparație agreată de fanii gazdelor în istoricul curajos al Corvinului cu cluburile din București. Raiduri în jumătatea oaspeților, mici ocazii, încercări la poarta lui Straton, un pressing "voinic". 

Riposta a fost dură. Mai întâi Stoica a "bărbierit" o minge în fața porții, apoi Olaru șut imprecis, peste poartă, pentru ca lovitura să o dea tot puștiul Ianis Stoica. Atent, l-a executat pe tânărul Lefter, după ce goalkeeperul respinsese un șut violent, din buza careului, trimis de Dumiter.

 Joc la ralanti 

Filiera botoșăneană din echipa lui Edi Iordănescu a tranșat calculele, părea că a oprește ideea de mare surpriză. S-a făcut 2-0, centrare Haruț, Oaidă a venit din spate, a pus capul sănătos la minge, Ștefan Lefter, goalkeeper născut în 2004, n-a putut decât să-și respingă mingea sub bară. 

Ecartul de două eșaloane parcă era prea mult. Diferențele majore de bugete sau valori se simțeau puternic. De apreciat totuși dârzenia hunedorenilor, încercările și momentele ce "trădează" condiția și calitatea unei echipe ce la anul probabil va fi în Liga 2. 

Tăvălug spre o rușine 

Cu aceeași liniște în joc, acum și adăpostită de un avantaj suficient, FCSB a părut că tratează a doua repriză ca un antrenament. Unul cu public generos, o raritate în perioada următoare. Meciul mergea spre direcția dictată în prima parte. Centrare Radunovici, cap Ianis Stoica, la colțul lung. E 3-0 pentru FCSB, iar gândurile lui Edi s-au îndreptat spre bancă. Pe cine să mai odihnească, cui să mai dea minute? Nu știa ce va urma! 

A venit golul gazdelor, reușită care a dat glas tribunelor, suporteri "sufocați" de cele 3 primite, îndurate cu nod în gât. Stoperul Antonio Vlad se ridică peste fundașii roș-albaștrilor și-l învinge pe Straton. A fost zvâcul de care aveau tribunele pentru a trăi la maximum și jumătatea de oră rămasă. Și flacăra care să mai aprindă speranța în rândul gazdelor. O flacără mică, ce-a devenit foc la final. 

Bravo Hunedoara! Bravo suporterilor hunedoreni

Lejeritatea și liniștea avantajului au trădat-o pe FCSB. Iar găurile cuplului Miron - Cristea nu par să se sudeze vreodată. Absența lui Vinicius a creat iar deranj la fiecare fază fixă. 

Golgeterul Andrei Hergheligiu a făcut 3-2, șut în plin la colțul scurt. Antrenamentul cu public s-a transformat într-o teamă de penibil. De un meci cu prelungiri și o seară cu frisoane de toamnă. Hunedoara a forțat, a alergat peste limite, și-a depășit condiția, a simțit că poate. Iar happy-end-ul din basmele lui Ispirescu s-a împlinit până la urmă. 

Petre Simion, puțini îl știu, probabil mai mulți de acum în colo, un puști de 20 de ani, l-a executat pe nefericitul Straton. Explozie de bucurie la Hunedoara! A fost parcă scenariul ideal, cu atât de multe emoții și așa multă gălăgie, care sigur vor lipsi nu doar Hunedoarei, ci întreg fotbalului în perioada următoare. Și un stadion ce merita un astfel de meci de adio. 

Treziți în prelungiri

Până la prelungiri, FCSB și-a dat seama cât e de aproape de penibil. A înghesuit inimoasa echipă de Liga a 3-a: Cordea cu capul în plasa laterală, Gheorghe și Musi l-au transformat în erou pe Lefter. Iar FCSB n-a scăpat de prelungiri. Nici Edi Iordănescu de-o seară plină de nervi. Abia în prelungiri, lovită cu un "baros" în cap de a treia divizionară, FCSB s-a trezit. 

Puștiul Musi, cu capul (95), și Vali Gheorghe, gol spectaculos de la distanță (98) au salvat o seară ce putea fi rușinoasă pentru vicecampioana României. O seară cu un "thumbs up" mare pentru Florin Maxim și gașca sa plină de tineri.

CS Hunedoara - FCSB 3-5

  • Au marcat: Vlad '58, Hergheligiu '70, Simon '83 /  I. Stoica '19, '50, R. Oaidă '30, Musi '95, V. Gheorghe '98
  • min.118: BARĂ CS Hunedoara! Gazdele irosesc o ocazie rarisimă după o greșeală impardonabilă în apărarea oaspeților. 
    min.107: CS Hunedoara dă primele semne de revenire. Laurențiu Buș avansează în viteză spre poarta lui Straton, dar e blocat în ultimul moment de un fundaș al roș-albaștrilor. 
  • Încep ultimele 15 minute din această partidă. 
  • Se termină prima repriză a prelungirilor (3-5).
  • min.98: GOOOL FCSB! Valentin Gheorghe reușește o exceuție fină: șut imparabil de la 16 metri. Entuziasmul hunedorenilor s-a topit, iar FCSB are din nou un avantaj liniștitor. 
  • min.95: GOOOL FCSB! Musi îi duce pe roș-albaștri în avataj. Radunovic reușește o nouă centrare perfectă, iar Musi îl învinge pe Lefter. E primul gol al puștiului de 17 ani în tricoul roș-albaștrilor. 
  • A început prima repriză a prelungirilor!
  • Partida intră în prelungiri, după 3-3 în timpul regulamentar! Seară de poveste la Hunedoara, la primul meci din istorie jucat în nocturnă. 
  • min.90+4: Lefter are o nouă intervenție salvatoare. FCSB s-a năpustit în atac, însă goalkeeper-ul gazdelor prinde o repriză de excepție. 
  • min.89: Ocazie imensă pentru FCSB, dar goalkeeper-ul Lefter are o intervenție de zile mari. 
  • Min.83: Momente halucinante la Hunedoara: gazdele egalează după un eurogol marcat de Petre Simon! La acest scor, partida ar intra în prelungiri. Pe margine, Edi Iordănescu e un pachet de nervi. 
  • min.80: CS Hunedoara e din nou periculoasă. Iacob avansează nestingherit către poartă, șutează în forță, dar mingea „mângâie” plasa laterală. FCSB e în corzi contra unei echipe de Liga 3.
  • min.78: FCSB tremură serios în finalul partidei! Hunedorenii sunt din nou periculoși la o fază fixă. Norocul și Oaidă îi salvează însă pe jucătorii lui Edi Iordănescu.
  • min.70: GOOOL CS Hunedoara! Ce final de meci vom avea! FCSB nu a mai existat pe teren în ultimele minute, iar elevii lui Florin Maxim îi penalizează din nou pe roș-albaștri. Hergheligiu îl învinge pe Straton din câțiva metri și declanșează o bucurie de nedescris în tribune. 
  • min.68: Dublă schimbare în garnitura FCSB-ului: părăsesc terenul Șut și Ianist Stoica, intră Musi și Ovidiu Popescu.
  • min.58: GOOOOL CS Hunedoara. Ce moment pentru cei peste 8.000 de spectatori prezenți pe stadionul „Michael Klein”. Gazdele înscriu golul de onoare: fundașul Vlad se înalță peste apărarea roș-albaștrilor și-l învinge pe Straton cu o lovitură de cap plasată. 
  • min.50: GOOOL FCSB. Ianis Stoica face „dubla” la Hunedoara și rezolvă, practic, meciul. Radunovic găsește o centrare ideală, iar Ianis Stoica apare din nou la finalizare. Cap nemilos și încununarea unei prestații excelente pentru fiul lui Pompiliu Stoica.  
  • min.46: A început repriza secundă!
25 de minute EXPLOZIVE la Hunedoara: cum a încasat FCSB 3 goluri în „thriller-ul” din Cupă
CS HUNEDOARA - FCSB
25 de minute EXPLOZIVE la Hunedoara: cum a încasat FCSB 3 goluri în „thriller-ul” din Cupă
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
+25 FOTO
  • PAUZĂ la Hunedoara. FCSB intră în avantaj la cabine, scor 2-0. Revenim peste 15 minute!
  • min.37: Laurențiu Buș îl încearcă pe Straton, goalkeeper-ul FCSB-ului prinde fără probleme. 
  • min.30: GOOOL FCSB. Roș-albaștrii își fac meciul de la Hunedoara ușor și mai punctează o dată. Haruț reușește o centrare de manual, Oaidă reia spectaculos cu capul, iar Edi Iordănescu poate răsufla ușurat: calificarea e aproape rezolvată. 
  • min.25: Cartonaș galben pentru Darius Olaru, după un contact la limită cu un fundaș hunedorean. 
  • min.19: GOOOL FCSB, GOOOL Ianis Stoica. Roș-albaștrii deschid scorul la capătul unui atac prelungit. Puștiul de 18 ani a fost atent la respingerea goalkeeper-ului Lefter, a urmărit mingea și a finalizat elegant. 
  • min.14: Fază lucrată a gazdelor, roș-albaștrii par surprinși de insistența ofensivă a gazdelor, dar finalizarea lasă de dorit. 
  • min.8: Darius Olaru apare și el la finalizare, dar șutează peste poată. Roș-albaștrii sunt din ce în ce mai periculoși. 
  • min.7: Contraatac fulgerător al FCSB-ului, poarta gazdelor rămâne intactă doar printr-o minune. Mai întâi, Ianis Stoica a ratat din câțiva metri, după o pasă precisă a lui Dumiter, pentru ca mai apoi Budescu să trimită puțin peste poartă. 
  • min.4: Start curajos pentru hunedoreni, care nu se baricadează în propria jumătate. Din contră, elevii lui Florin Maxim încearcă să o surprindă pe FCSB cu un presing foarte avansat. 
  • min.3: Suporterii gazdelor cinstesc momentul așa cum se cuvine: au aprins zeci de torțe în sectorul rezervat galeriei, la scurt timp după fluierul de start al arbitrului Vidican. 
  • min.1: A început partida de la Hunedoara!
  • Plouă abundent la Hunedoara de mai bine de 3 ore, dar asta nu i-a împiedicat pe suporterii hunedoreni să-și facă apariția în număr mare la stadion. 
  • O oră ne mai desparte de startul partidei. Hunedorenii, îmbrăcați în veșminte de gală pentru duelul cu FCSB, au ieșit să inspecteze gazonul. 
  • Florin Maxim și Edward Iordănescu au anunțat echipele de start. „Vrăjitorul” Constantin Budescu e titular la oaspeți. 
  • Televizare: DigiSport 1, TelekomSport, Look Sport +.
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
CS Hunedoara - FCSB / foto: Cristi Preda
+25 FOTO

CS Hunedoara - FCSB, echipe de start

CS Hunedoara: Lefter - Fl. Iacob, Garutti, An. Vlad, Trășcan - P. Simion, An. Bradu, Giura, L. Buș - Arnăutu, Hergheligiu
Rezerve: Denis Moldovan, A. Dumitru, R. Cristian, Lupușor, Bortaș, Da Motta, A. Mogoș, Jairo, Cobliș
Antrenor: Florin Maxim

FCSB: Straton - Haruț, Cristea, Miron, Radunovic - Șut, Oaidă, Olaru - Budescu, Dumiter, I. Stoica
Rezerve: A. Vlad, V. Crețu, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Perianu, Musi, A. Cordea 
Antrenor: Edward Iordănescu

Stadion: Michael Klein (Hunedoara - Hunedoara) 
A: Vidican Rares George (Satu Mare - Satu Mare), A1: Corb Ioan Alexandru (Satu Mare - Satu Mare), A2: Tudor Razvan Claudiu (Craiova - Dolj)

Vezi AICI toate rezultatele zilei din șaisprezecimile de finală ale Cupei României!

UPDATE 19:35 Jucătorii de la CS Hunedoara s-au îmbrăcat elegant pentru meciul cu FCSB

UPDATE 19:30 » Bogdan Apostu, declarații înainte de Corvinul Hunedoara - FCSB

Citește și alte știri din Cupa României:

VIDEO Ce s-a întâmplat la antrenamentul oficial, înainte de CS Hunedoara - FCSB » Imagini exclusive

FOTO EXCLUSIV Explicație emoționantă pentru un gest inedit » Eroul Craiovei dezvăluie: „L-au împușcat acum o lună”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (404)
parpaluck
parpaluck  •  23 Septembrie 2021, 10:05

“Gașca Nebună” din Hunedoara — FCSB 3–5 Opt goluri! Noul Corvinul a condus o echipă de top din Liga 1 cu 3-1 in repriza secundă. Şi “Copiii” au jucat dezinvolt, cu multe faze ofensive. Se pare că au avut mai multe cornere decât FCSB! Nu mi-a venit să cred ochilor! Eu văzusem un documentar TVR (de prin 2015) dedicat lui Mircea Lucescucu. Multe momente din documentar fuseseră înregistrate pe stadionul Corvinul. Stadionul părea abandonat. Nici nu credeam că Hunedoara mai avea o echipă profesionstă de fotbal. Meciul de Cupă cu FCSB a demonstrat că Hunedoara e oraş cu fani şi stadion de Liga 1 clar. Stadionul poate găzdui 16000+ spectatori. Nici CFR Cluj nu poate avea atâţia fani la un meci. Corvinul a şi găzduit meciuri internaţionale, inclusiv ale naţionalei României. Stadionul încă păstrează cabinele de erau pentru TV, radio, şi presă. Nu cu intenţia de a jigni, dar satele NU au ce căuta în Liga 1. Fotbalul are MARE NEVOIE de fani şi stadioane. Pe vremuri, fotbalul Românesc era mai de success în special din cauza fanilor şi atmosferei competitive. Aşa se căleau jucătorii. Nici atunci jucătorii Români (100% autohtoni) nu erau plătiţi la nivelul celor din Occident. Dar, clar, astăzi banii în fotbal contează enorm. Cluburi sub 500 milioane euro nu au NICIO şansă la titlul European de campiona cluburilor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

amadeus2021
amadeus2021  •  23 Septembrie 2021, 09:56
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Australia are un regim foarte strict privind calatoria cetatenilor in/din tara. Dau voie doar la calatorii de stricta necesitate, nicidecum la turism. Pot intra in Australia maxim 750 persoane/saptamana, zborurile sunt limitate la maxim. Deci...

anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  23 Septembrie 2021, 09:33
Postat de reddogsv. pe 23 Septembrie 2021, 01:01

Hunedoara daca avea azi un portar mai experimentat nu pierdea aceasta calificare. Nu e posibil ca pustiu ''Lefter'' sa ia asemenea goluri. Cel putin golul 2 si golul 4 sunt identice, la aceaiasi poarta si aceiasi faza. A fost Lefter in a apara. Hunedoara a fost peste FCSB din min 60 !!

Copilul ala are 16 ani, in mod normal trebuia sa apere la U17, hai U19 cu bunavointa. Normal ca a luat unele care erau de scos, dar a si aparat cateva destul de grele, eu zic ca per total merita felicitat. Sigur ca echipa nu trebuia sa stea in el la un meci de totul sau nimic, dar cupa nu era o miza pentru Hunedoara, asta e clar.

Vezi toate comentariile (404)
Comentează