FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CUPA ROMÂNIEI

E oficial, s-a schimbat formatul Cupei României: „Vrem să revitalizăm această competiție istorică!”

Cupa României va beneficia de un nou format / Sursă foto: GSP +35   FOTO
Cupa României va beneficia de un nou format / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 12 aprilie 2022 13:00 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 15:14

Oficialii de la FRF au anunțat, marți, în cadrul Adunării Generale de la Arena Națională, că formatul Cupei României va fi schimbat în totalitate. 

Ultimele ediții ale Cupei României au stârnit un interes mai mic din partea granzilor din campionat, care au ales sacrificarea acestei competiții în detrimentul Ligii 1. Încă din luna noiembrie a anului trecut, Răzvan Burleanu anunțase că vor exista discuții pentru modificarea sistemului din Cupă. Scenariu care, între timp, a prins contur. 

Felix Grigore, managerul de competiții al Federației Române de Fotbal, a oferit detalii despre schimbarea care urmează să fie implementată încă din sezonul viitor.

Răzvan Burleanu a marcat cu poarta goală » Ales în unanimitate pentru al 3-lea mandat la FRF: 272 de voturi pentru, zero împotrivă, zero abțineri!
ALEGERI FRF
Răzvan Burleanu a marcat cu poarta goală » Ales în unanimitate pentru al 3-lea mandat la FRF: 272 de voturi pentru, zero împotrivă, zero abțineri!

Cupa României are un nou format: „Vrem să revitalizăm această competiție istorică!”

„Din punct de vedere al competițiilor, am trecut prin modificări semnificative în ultimii ani, așa cum ne-am asumat. Am lucrat în ultimul an la câteva elemente cheie. În primul rând, avem Cupa României. E o structură optimizată, concepută alături de partenerii de la firma olandeză HyperCube, companie care a lucrat la formatele de Champions League. Noul format a fost validat. Ne bucurăm că am avut suportul dumneavoastră și vă mulțumesc! 

Competiția propune un nou format pentru toate echipele angrenate: cu cele mai bune 24 de echipe repartizate în patru grupe, într-un format modern, prin care ne propunem să revitalizăm această competiție istorică

Ne propunem o structură care să aducă mai mulți suporteri pe stadioane, să crească audiențele TV , să aducă mai multe venituri din sponsorizări și, de ce nu, să ofere un nivel mai bun de joc. Toate acestea, într-un format ușor de integrat în calendarul național și internațional”, a precizat Felix Grigore, în timpul Adunării Generale. 

Firma la care FRF a apelat în trecut pentru a oferi soluţii de îmbunătăţire a campionatului, HyperCube, este şi partener UEFA.

Noul format al Cupei României

E oficial, s-a schimbat formatul Cupei României: „Vrem să revitalizăm această competiție istorică!”

FOTO / Imagini surprinse la Adunarea Generală a FRF

Adunarea Generală a FRF. Alegeri FRF (foto: Cristi Preda/GSP)
Adunarea Generală a FRF. Alegeri FRF (foto: Cristi Preda/GSP)
Adunarea Generală a FRF. Alegeri FRF (foto: Cristi Preda/GSP)
Adunarea Generală a FRF. Alegeri FRF (foto: Cristi Preda/GSP)
Adunarea Generală a FRF. Alegeri FRF (foto: Cristi Preda/GSP)
+31 FOTO

VIDEO Imagini de la alegerile FRF: Răzvan Burleanu, sigur de un nou mandat

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO „Așa era și Ceaușescu!” » Mesaj acid pentru Răzvan Burleanu, în ziua alegerilor FRF: „E vina sistemului, ar trebui să se implice politicul!”

ACUM au loc alegerile FRF: Răzvan Burleanu, sigur de un nou mandat » Cele mai noi informații de la Arena Națională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  13 Aprilie 2022, 14:21
Postat de alenb pe 12 Aprilie 2022, 15:52

Asta fara capi de serie mi se pare o porcarie. Daca ajungi in fazele superioare beneficiind de un culoar favorabil, fara sa bati nici o favorita, care mai e satisfactia, care mai e performanta? In fazele superioare ar trebui sa ajunga cele mai bune echipe, indiferent daca sunt nume grele sau outsidere care au scos nume grele, in nici un caz vreo echipa de divizie inferioara care a avut noroc la tragere la sorti si a batut doar echipe asemenea ei.

În țările civilizate (Anglia, Germania, Spania, Italia) nu există capi de serie. La nemți și la englezi, echipele din primul eșalon intră în cupă încă din trejdoimile de finală. Nici la noi nu mai există capi se derie. În actuala ediție, CFR Cluj a jucat cu CSU Craiova în șaisprezecimi.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  13 Aprilie 2022, 14:16
Postat de granjan pe 12 Aprilie 2022, 16:29

Grupele sunt total inadecvate. Capii de serie trebuie să rămână, dar raportat la locurile ocupate in ultima editie de campionat. Consider că un sistem tur-retur începând cu optimile Cupei era cel mai potrivit.

De ce tur-retur? Ca să aglomereze mai mult calendarul și așa foarte aglomerat?

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  13 Aprilie 2022, 14:13
Postat de romulus65 pe 12 Aprilie 2022, 18:21

Noul format al Cupei Romaniei va fi interesant pentru cluburi doar daca bugetul de premiere va fi unul mare. In noul format echipele vor juca mult mai multe meciuri fata de actualul format. Ele trebuie sa simta ca efortul lor este rasplatit altfel nu-si vor da interesul. Sigur ca vor fi cateva echipe interesate de locul de Conference League dar competitia nu va avea anvergura.

Sunt oricum prea multe meciuri în România. E clar că nu le va interesa delic cupa pe echipele din liga I. E o tâmpenie. Și așa se plâng echipele de prea multe meciuri. Nici nu vor avea când să programeze meciurile.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează