FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA

Dezvăluire după 25 ani despre decizia lui Valentin Ceauşescu: "Scoate echipa, ăştia ne omoară cu zile!"

Articol de , - Publicat duminica, 17 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 februarie 2013 12:16

Corneliu Vadim Tudor vine cu dezvăluiri despre finala Cupei României din 1988, atunci cînd Steaua a ieşit de pe teren în meciul cu Dinamo


La finala Cupei României din 26 iunie 1988, Lăcătuş a deschis scorul în prima repriză, iar Răducioiu a egalat în minutul 88. Problemele au început în minutul 89, cînd Balint a înscris din centrarea lui Hagi, dar tuşierul George Ionescu avea fanionul ridicat, reuşita fiind anulată.

Bumbescu şi Iovan s-au năpustit către tuşier, iar coechipierii i-au urmat, cel mai vehement fiind Lăcătuş. Ionescu a fost îmbrîncit, dar antrenorul Iordănescu a intervenit şi a calmat spiritele. În meleul format, Tudorel Stoica a rupt fanionul, iar Bumbescu şi Piţurcă şi-au aruncat tricoul. Valentin Ceauşescu a făcut un semn de la tribuna oficială, iar Tică Dănilescu, pe atunci vicepreşedintele secţiei de fotbal de la Steaua, a traversat terenul, a urcat în lojă, s-a întors pe teren şi a transmis echipei mesajul: "Gata, ieşim de pe teren!". În acel moment, jucătorii au plecat spre vestiare.

"Valentin se cam codea!"
Acum, după 25 de ani de la acel eveniment, Corneliu Vadim Tudor, cel care a fost prezent la meci alături de Valentin Ceauşescu, a dezvăluit la Contraatac, la GSP TV, că sugestia ca Steaua să iasă de pe teren i-a aparţinut.

"După ce arbitrul a anulat un gol perfect valabil al Stelei, i-am spus textual lui Valentin Ceauşescu să scoată echipa de pe teren. Ce, eu am faţă de om care minte? I-am spus clar că nu se mai poate cu miliţia şi cu securitatea. Ăştia ne omoară cu zile. Valentin se cam codea, nu prea voia", a precizat Vadim.

Insistenţele acestuia s-au îndreptat imediat către generalul Ilie Ceauşescu, care se afla lîngă cei doi: "I-am zis lui Ilie: «Nea Ilie, implică-te şi dumneata şi apără-i pe băieţi! Este crimă şi pedeapsă! Mi-e milă de copiii ăştia că-şi rup oasele pe teren şi pentru gloria României şi Ministerul de Interne îşi bate joc de ei!». Şi-atunci le-a făcut Valentin semn, pentru că doar de el ascultau băieţii. Au ieşit de pe teren şi aia a fost!".

"Implicarea la echipă a adus succese"
Corneliu Vadim Tudor a confirmat şi implicarea lui Valentin Ceauşescu la formarea echipei: "El a avut o mare contribuţie în afirmarea echipei Steaua. Valentin s-a implicat în formarea echipei la meciuri şi asta a fost foarte bine! Gîndiţi-vă că Steaua a cîştigat Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei, a mai jucat o semifinală şi încă o finală de Liga Campionilor, pierdută la Barcelona, cu AC Milan. Valentin se implica şi foarte bine a făcut, nu avea valeţi, dar Ienei şi Iordănescu l-au ascultat în deciziile pe care el le-a luat".

"Am mai vorbit cu Valentin Ceauşescu, dar niciodată despre episodul de la finala Cupei! Eu mereu l-am apărat şi ştie toată lumea că el a fost închis pe nedrept!"
Corneliu Vadim Tudor

"Steaua a devenit Steaua prin venirea lui Boloni şi prin ascensiunea lui Lăcătuş. Hagi a venit mai tîrziu, cînd echipa era deja formată. E nevoie de bani să faci o astfel de echipă"
Corneliu Vadim Tudor


Comunicat pro-Steaua în ziarul Sportul
La două zile de la terminarea meciului Steaua- Dinamo, pe 28 iunie 1988, pe prima pagină a ziarului Sportul a fost publicat un comunicat în legătura cu desfăşurarea finalei Cupei României: "Comisia stabilită pentru analizarea desfăşurării finalei Cupei României la fotbal dintre echipele Steaua şi Dinamo a considerat că al doilea gol marcat de Steaua, validat iniţial de arbitru şi ulterior anulat, a fost înscris în condiţii perfect regulamentare. Biroul Comitetului Executiv a stabilit că Steaua a cîştigat finala Cupei României cu 2-1". După Revoluţie, Steaua a renunţat la trofeu, iar Cupa României din acel an nu este atribuită nici unei echipe.

FINALA CUPEI ROMÂNIEI
Stadion: "23 August"
Steaua - Dinamo 2-1
Au marcat: Lăcătuş (27), Balint (90) / Răducioiu (87)
Steaua: Liliac - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Rotariu - L. Bălan, T. Stoica, Gh. Popescu, Hagi - Lăcătuş, Piţurcă (Balint 52). Antrenor: Anghel Iordănescu
Dinamo: Moraru - Mihăescu (Movilă 45), Rednic, Andone, Varga - Lupu, Lupescu, Mateuţ, Orac (Răducioiu 82) - Vaişcovici, Cămătaru. Antrenor: Mircea Lucescu
Arbitru: R. Petrescu. Asistenţi: G. Ionescu, Gh. Constantin
Spectatori: 45.000

Dezvăluire după 25 ani despre decizia lui Valentin Ceauşescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (214)
dihorul
dihorul  •  19 Februarie 2013, 12:35
Postat de policefun pe 18 Februarie 2013, 18:12

Pai si Rapid apartinea MTTC-ului in aceea vreme deci de ce nu si ea? Fii sobru eu jucam la accea vreme la Rapid ( nu fotbal ci Rubgy ) si erma platit de Grivita Rosie cu bani de la MTTC la fel ca si fotbalisti. Rapid a fost o poveste frumoasa cu momente de neinchipuit ( arestarea atac-ului - patru jucatori dupa semifinala Cupei Romaniei de catre Prefectul Capitalei Marinescu si apoi rejucarea meciului si 4-2 pentru Rapid, finala Cupoei cu Ariesul Turda pierduta cu 2-1 etc), dar plateste acum ca si DINAMO pentru faptul ca au un patronat dornic de castig si nu de performanta.

Pentru ca Rapid nu a fost adus cu tancul T34 din stepa sovietica direct in A. ATAT!

mandpv964
mandpv964  •  18 Februarie 2013, 22:13
Postat de calea_victoriei pe 17 Februarie 2013, 23:16

Off Topic : Alex ? Nu e o intimplare ca I.G DUCA a fost impuscat in cap ! Nu e o intimplare ca Codreanu a fost omorit . Nu e o intimplare ca patriotul Antonescu si Ministrul de externe au fost impuscati in burta apoi executati in cap de romani . Nu este o intimplare ca regele Carol al doilea a fost hulit la timpul lui de majoritatea Romanilor . Nu este o intimplare ca romanii i- au urit si pe Petru Groza , Dej , Ceausescu , Iliescu , Constantinescu, Basescu , Nastase, Stolojan , Radu Vasile, Boc, etc...lor nu le-a placut nimeni niciodata si doar au stiut sa urasca si prin asta sa gaseasca scuze pentru limitele lor intelectuale . In plus sunt un popor dezbinat si asa vor ramine .

Amice,nu ti-a placut comentariul?era ceva gresit sau doar tu ai dreptul la opinie pe-aici?Lipsa de cunostinte poate fi recunoscuta nu-i un capat de tara si n-a murit nimeni de prostie si de ingamfare.

policefun
policefun  •  18 Februarie 2013, 18:12
Postat de dihorul pe 18 Februarie 2013, 12:14

Incredibil cum unii pot sa laude ciuma comunista. Tu ai ajuns departe de familie si prieteni din cauza stelei sovietice, stea care este si emblema clubului in discutie. Cand se intampla o nedreptate, omul slab scoate in evidenta partile bune, asta ca sa nu sufere si sa se impace cu ideea. Ce ar fi fost fara comunsim Romania? Asta nu stiu, dar pot intui ca am fi avut un rege, orase care sa arate normal, nu mutilate de betoane, o societate mai corecta, o economie mai buna si nu in ultimul rand, SIGUR noi romanii am fi avut o buna reputatie in lumea asta mare! Steaua si Dinamo trebuia sa aiba soarta Victoriei la revolutie, dar pentru ca randul 2 din pardidul comunist a preluat puterea.....

Pai si Rapid apartinea MTTC-ului in aceea vreme deci de ce nu si ea? Fii sobru eu jucam la accea vreme la Rapid ( nu fotbal ci Rubgy ) si erma platit de Grivita Rosie cu bani de la MTTC la fel ca si fotbalisti. Rapid a fost o poveste frumoasa cu momente de neinchipuit ( arestarea atac-ului - patru jucatori dupa semifinala Cupei Romaniei de catre Prefectul Capitalei Marinescu si apoi rejucarea meciului si 4-2 pentru Rapid, finala Cupoei cu Ariesul Turda pierduta cu 2-1 etc), dar plateste acum ca si DINAMO pentru faptul ca au un patronat dornic de castig si nu de performanta.

Vezi toate comentariile (214)
Comentează