FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo acuză harababura FRF! 3 argumente pentru care decizia în disputa cu FCSB e greșită: există un caz similar!

Articol de - Publicat sambata, 18 iulie 2020 08:14 / Actualizat sambata, 18 iulie 2020 08:25

Memoriul lui Dinamo a fost respins pe viciu de procedură! Dinamo acuză FRF că refuză să judece „cazul Vlad" pe fond în încercarea de a-și acoperi propriile greșeli. O speță identică analizată de federali în primăvara 2019 dă dreptate roș-albilor acum. 

Dinamo vrea în finala Cupei României și nu renunță la demersul clubului nici după ședința și decizia Comisiei de Disciplină a FRF de ieri! Forul a respins memoriul roș-albilor invocând un viciu de procedură, dar fără a judeca pe fond cazul!!! Roș-albii nu se împacă absolut deloc cu hotărârea forului federal și vor ataca la Comisia de Recurs, iar apoi la TAS. GSP a compus puzzle-ul acestei situații fără precedent din fotbalul românesc.

Pe teren, FCSB s-a impus clar în ambele manșe ale semifinalei Cupei României, 3-0 în tur, 1-0 în retur. În prima manșă însă, roș-albaștrii l-au folosit pe Andrei Vlad, portarul care colecționase două cartonașe galbene, cu U Cluj („optimi") și cu Hermannstadt („sferturi"). 

Conform celor invocate de „câini" și de ROAF, goal-keeperul n-ar fi avut drept de joc în prima manșă a semifinalelor cu Dinamo. Conform celor invocate de FCSB și de Regulamentul Disciplinar, ar fi avut drept de joc.

Lacunele și harababura din regulamentele FRF, după 6 ani de „guvernare Burleanu", au permis această situație critică: același for federal are două regulamente cu prevederi diferite atunci când e vorba de aceeași competiție! 

Ce spune ROAF în cazul Dinamo vs FCSB

  • Articolul 30 - punctul 5 - "Cartonașele galbene aplicate jucătorilor în meciurile disputate anterior fazei 16-imilor se anulează. Începând cu faza 16-imilor un fotbalist care acumulează două cartonașe galbene, în meciuri diferite, va fi sancționat cu suspendare pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României". 
  • Articolul 30 - "Organizarea și programarea Cupei României" - "Prezentele norme regulamentare se aplică cu precădere în situația de necorelare sau de contradicție cu normele existente în Regulamentul Disciplinar privind această competiție"

Ce spune Regulamentul Disciplinar

  • Articolul 40, punctul 2 - „Cartonașele galbene primite în prima fază a competiţiei, până în optimile de finală ale Cupei României, nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei".
  • Articolul 2, punctul 2 - „În cazul în care, cu privire la sancționarea persoanelor aflate sub incidența prezentului regulament, există prevederi regulamentare contradictorii ori diferite în regulamentele FRF, se aplică cu prioritate prevederile Regulamentului Disciplinar. În cazul în care nu există prevederi specifice în Regulamentul Disciplinar, se vor aplica normele mai favorabile persoanei sancționate". 

Argumentele lui Dinamo pentru care ar trebui să câștige la „masa verde":

  1. „E adevărat că regulamentele se bat cap în cap, dar ultimul regulament modificat este ROAF, în 2018, deci e clar că acesta primează. Prevederile din Regulamentul Disciplinar sunt mai vechi, deci sunt bătute de ROAF". De altfel, în articolul 70 din ROAF se precizează clar: „Odată cu intrarea în vigoare a prezentului regulament, orice alte dispoziţii contrare în materie se abrogă". 
  2. „Încă un argument, cel puțin la fel de important: FRF s-a pronunțat deja într-o speță identică, chiar în ediția precedentă a Cupei, înainte de manșa retur a semifinalei Cupei Românie dintre Viitorul și U Craiova. Oficialii Viitorului s-au interesat la FRF de situațiile lui Alexandru Iacob (Viitorul) și Alexandru Mateiu (Craiova). Ambii aveau, ca și Andrei Vlad, două cartonașe galbene luate în faze incipiente ale Cupei. Și nu au evoluat la acea vreme, după punctul oficial al FRF! În concluzia documentului trimis de FRF către Viitorul se reaminteşte clar că orice fotbalist ce a primit 2 cartonaşe galbene în meciuri diferite, începând cu faza „16-imilor" de finală, va fi suspendat pentru următorul meci din Cupa României. Iar din acel moment, al răspunsului oficial al FRF, nu s-a mai schimbat absolut nimic în privința regulamentelor!". 
  3. Comunicatul deciziei de ieri a Comisiei de Disciplină susține că „s-a admis excepția lipsei calității procesuale active a Secretarului General și s-a respins sesizarea ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă". Dinamoviștii susțin însă că au procedat corect când l-au înștiințat pe secretarul general al FRF, Radu Vișan, fiindcă acesta este protocolul! "Decizia nu s-a judecat pe fond, fiindcă, dacă ar fi fost, ar fi trebuit să dea o hotărâre favorabilă lui Dinamo, iar Federația trebuia să-și asume gafele de regulament" spun dinamoviștii.

Răspunsul FRF către clubul Viitorul în primăvara 2019 

„Concluzionăm că prevederile regulamentare ale art. 30 alin. 5.2 din ROAF sunt pe deplin aplicabile în prezenta speţă cu privire la competiţia Cupei României, respectiv cartonaşele galbene (avertismentele) primite anterior fazei 16-imilor Cupei României se anulează, iar începând cu jocurile disputate în această fază a acestei competiţii jucătorii care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene în meciuri diferite vor fi sancţionaţi cu suspendare pentru următorul joc din Cupa României"

La cealaltă semifinală, Sepsi-Poli Iași, e o situație asemănătoare! 

Cealaltă semifinală a Cupei, dintre Sepsi și Iași, a avut un caz similar! Bouhenna (Sepsi) a luat cartonaș galben cu Astra („optimi") și cu Petrolul („sferturi"). 

A fost apoi integralist în partida cu Poli Iași (5-1) din prima manșă a semifinalelor! Ieșenii au pierdut la retur cu 0-3, dacă ar câștiga la „masa verde" cu 3-0, ar dinamita situația cu totul fiindcă ar fi vorba de două rezultate în oglindă și-atunci nici a doua calificată pe teren în finala Cupei, Sepsi, n-ar fi sigură de ultimul act! Ieșenii au transmis că nu depun memoriu.

Ionel Dănciulescu: „Mergem până la TAS, facem rost și de bani!" 

  • „Sesizarea știam că va fi respinsă, deși știm foarte bine că avem dreptate, dar FRF a trebuit să-și acopere propria greșeală. O să facem recurs, apoi vom merge și la TAS, dacă va trebui" 
  • „Totul e cusut cu ață albă, e clar. Părerea mea e că vom pierde și la Recurs, oricând se va judeca, singura șansă e să mergem la TAS. Dacă sunt reguli, hai să le respectăm cu toții!" 
  • „Nu știu ce taxă este la TAS, dar sigur se vor găsi banii necesari. Îi avem și pe suporteri alături de noi, nu uitați! Ultima discuție pe care am avut-o și cu Bogdan Bălănescu, și cu toți din club este să mergem la TAS. Așa trebuie"

Citește și alte știri despre Dinamo:

Filip, înapoi la Dinamo?! Două mutări de ultimă oră anunțate de Dănciulescu: „Sunt mijlocași foarte buni”

DINAMO. Spaniolii au mai virat încă 200.000 € în conturile clubului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (164)
creeperno
creeperno  •  18 Iulie 2020, 23:38

Putea sa bata si cu 10-0 dar tot degeaba. Regulamentul e regulament iar frf va avea multi bani de platit clubului dinamo

1198649370199221
Dumitru Florin  •  18 Iulie 2020, 20:10

In mod clar, FCSB a "gresit" jucand cu Vlad acel meci pe care l-a castigat cu 3 - 0 in fata celor de la Dinamo! Nu trebuia sa-l bage in teren nici pe Vlad, nici vreun al portar. Dinamo nu a avut nici macar un sut cat de cat periculos pe spatiul portii atunci! Dincolo de gluma insa, aceasta insistenta a fantomelor de la Dinamo, de a "cuceri" o calificare total nemeritata, este absolut "de rasul curcilor". Hai, daca era un 1 - 1 sau macar o infrangere la un gol diferenta, parca mai mergea. Dar la 0 - 4 intr-o "dubla",..Plus ca sa vrei in Europa de pe ultimul loc al clasamentului provoci hohote pe tot Continentul! Iar acum una peste alta, vazand ca fotbalistic nu mai fac deloc fata, vor si "inghetarea" clasamentului!?!

931319036902966
Stoica Ionel  •  18 Iulie 2020, 16:47

La scorul la care ati pierdut, nu va este rusine sa vb de calificare la masa verde? La situatia in care ati gestionat preventia impotriva coronavirusului, nu va este rusine sa mai amintiti de regulamente, cand va aflati cu un picior in liga 2?

Vezi toate comentariile (164)
Comentează