FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - FCSB 0-3

DINAMO - FCSB 0-3. VIDEO + FOTO Tineri fotbaliști și cățeluși din pluș: dinamoviștii, umiliți acasă în manșa tur a Cupei României

Dinamo și FCSB se înfruntă pentru un loc  în finala Cupei României

FOTO: Raed Krishan +39   FOTO
Dinamo și FCSB se înfruntă pentru un loc în finala Cupei României FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 25 iunie 2020 20:00 / Actualizat joi, 25 iunie 2020 22:29

FCSB a câștigat clar manșa tur a semifinalei Cupei României, pe terenul lui Dinamo, scor 3-0. Lotul întinerit cu forța al roș-albaștrilor s-a distrat în Ștefan cel Mare cu trupa de comedie a lui Dinamo. Popa, Olaru și juniorul Dumitru au înscris și elevii lui Vintilă sunt ca și calificați în finală.

  • În cealaltă semifinală, Sepsi a bătut drastic în prima manșa Poli Iași, scor 5-1.
  • Data returului semifinalelor nu a fost încă stabilită. Conform FRF, acestea se vor juca pe 8 și 9 iulie.
  • FCSB i-a administrat o victorie istorică rivalei. Ultima victorie la o asemenea diferență a roș-albaștrilor în deplasare, contra lui Dinamo, a fost obținută pe 15 august 1993, scor 3-0. 

Dinamo a pierdut primul duel cu FCSB și s-a îndepărtat astfel de câștigarea Cupei României și de calificarea în sezonul următor din Europa League. 

Sună ca o poantă ideea aceasta după care "câinii" s-ar afla acum la penultima treaptă dinaintea Europa League! Participarea în semifinalele Cupei conține șansa de a căpăta un bilet european, forma de azi a echipei indică o posibilitate mai mare ca roș-albii să meargă în "B" în stagiunea viitoare, nu în Europa. 

FCSB, ocazii nonstop 

Cu peluza plină, „câinii" au păcălit în duelurile recente cu FCSB că n-ar fi fost chiar atât de slabi. În atmosfera specială din derby, ei jucau mai bine decât erau capabili în condițiile obișnuite și-i încurcau pe roș-albaștrii indiferent dacă pe banca dinamoviștilor se afla Dușan Uhrin, Vasile Miriuță, Mircea Rednic. Pe stadionul gol, peluza nu mai injectează energie și curaj în formația lui Mihalcea și, în atmosfera de amical cu miză, Dinamo arată îngrozitor. 

Atacul gazdelor nu există în prima repriză, 45 de minute în care oaspeții irosesc ratări care mai de care mai mare. Popa, Adi Petre, Moruțan, păcălesc apărarea lui Mihalcea oricând vor ei și rămân de fiecare dată singuri cu Piscitelli, ca într-un exercițiu dintr-un antrenament pentru îmbunătățirea finalizării. Lui Adi Petre chiar i-ar folosi un asemenea exercițiu!

 Lucescu, Lupu, Lazăr 

Internaționalul de tineret caută o "scăriță", exagerat de optimist în privința bagajului său tehnic, și dă cu piciorul în pământ. Criticile lui Becali nu pot să constituie singura explicație pentru prestațiile dezamăgitoare ale acestui vârf pe care naționala de tineret l-a făcut să pară talentat. Liga din Danemarca ridicase o întrebare în dreptul lui Petre, din moment ce el nu izbutise să se impună la Esbjerg.

Mai apără Piscitelli în alte situații în care FCSB ajunge aproape să marcheze, mai greșesc și atacanții oaspeților, relaxați în lupta cu fundași care le permit să-și facă oricâte ocazii vor. Adi Popa și Olaru înregistrează prăbușirea lui Dinamo. Rivala "câinilor" e ca și calificată în finală, ei mai au de tras pentru salvarea de la retrogradare încă o lună de acum încolo. 

Liviu Manolache, statisticianul Gazetei, îmi scrie pe whatsapp spre finalul jocului: "Salut! Scriam fișele despre derby și uite ce nume mi-au apărut când am ajuns la litera L, cu jucătorii lui Dinamo prezenți în derby: Lutz Iosif, Lucescu Mircea, Lucuță Teodor, Lupu Dănuț, Lupescu Ioan Angelo, Lobonț Bogdan, Lazăr Valentin". Evoluție!

FINAL » Dinamo - FCSB 0-3

S-a terminat partida!
min. 82, GOL FCSB, 0-3: Cristian Dumitru, puștiul de 18 ani al oaspeților, profită de gafa în lanț a fundașilor centrali dinamoviști, Mihai Popescu și Ricardo Grigore, și trimite pe sub Piscitelli. 
min. 76: Olaru părăsește terenul accidentat. 
min.74, GOL FCSB, 0-2: Darius Olaru finalizează un contraatac purtat de Dumitru. Mijlocașul vicecampioanei a tras tare, pe jos, de la 16 metri. Reluările TV au arătat că Dumitru a fost în offside în momentul în care a inițiat actiunea. 

+35 FOTO

min. 72. Adi Petre este înlocuit de Romeo Niță. 
min. 71: Ahmed Bani intră în locul lui Kilyen.
min. 67: Moruțan oferă o pasă de geniu pentru Vînă. Mijlocașul venit de la Viitorul încearcă un lob, dar eșuează. 

min. 64: Moldoveanu face o preluare bună, pe poziție viitoare. Șutează puternic, dar pe direcția lui Vlad. 
min. 62: Moruțan vede cartonașul galben pentru o intrare întârziată asupra lui Mrzljak.
min. 60: Cristi Dumitru, la prima atinge de balon, scapă singur cu Piscitelli. Șutează cu latul, pe jos, dar e blocat. Mingea sare la Adi Petre, care șutează de două ori. Skovajsa scoate mingea de pe linia porții. 

S-a întâmplat după 15 ani la FCSB! Ce a făcut Bogdan Vintilă în derby

min. 59: Vintilă îl înlocuiește pe Adi Popa cu Cristian Dumitru.
min. 57: Skovajsa centrează înșelător din flancul stâng. Andrei Vlad respinge cu dificultate în corner.
min. 49: Fabbrini vede primul cartonaș galben al meciului pentru un fault comis asupra lui Olaru. 

A început partea secundă! Adrian Mihalcea a făcut două schimbări ofensive: Moldoveanu și Montini au intrat în locul lui Răuță și Daniel Popa.

S-a terminat prima repriză!
min. 42: Grigore pierde iar un duel cu Adi Petre, dar Piscitelli reține lovitura. 
min. 32, GOL FCSB, 0-1: Adi Popa primește o pasă filtrantă de la Darius Olaru, îl păcălește pe Kilyen și înscrie cu un șut din unghi la colțul scurt. 
min. 28: Adrian Petre ratează dintr-o poziție similară. Piscitelli respinge. 
min. 27: Adrian Petre îl depășește în viteză pe Grigore, scapă singur cu portarul, încearcă să îl execute elegant pe Piscitelli, dar nu nimerește poarta. 
min. 26: Andrei Vlad are un reflex bun la șutul lui Valentin Lazăr.
min. 22: Vînă șutează puternic, de la 20 metri, dar mingea trece mult peste poartă.
min. 16: Mihai Popescu se înalță în interiorul careului advers, dar lovitura de cap nu este precisă. 

min. 11: Ricardo Grigore are o intervenție salvatoare. Ionuț Vînă ar fi scăpat singur cu portarul, dar și-a făcut prost preluarea. 
min. 8: Adi Petre deviază excelent pentru Darius Olaru. Șutul mijlocașului, în cross, trece puțin pe lângă. 
min. 5: Început pe contre în Ștefan cel Mare. Șutul lui Ovidiu Popescu, din 6 metri, e deviat de Răuță în corner.
min. 2: Adi Popa execută pe poartă un corner. Piscitelli respinge peste.
min. 1: Andrei Vlad a fost la un pas să o comită la prima acțiune. Portarul celor de la FCSB scapă o minge ușoară. Dinamo creează pericol la cornerul rezultat. 

A început partida!

Dinamo - FCSB, echipele de start

Dinamo: Piscitelli - Kilyen, M. Popescu, R. Grigore, Skovajsa - Mrzljak, Răuță - Sorescu, Fabbrini, V. Lazăr - D. Popa
Rezerve: Straton - Puljic, Sin, I. Filip, Bani, Moldoveanu, Montini, Mihaiu, Șerban
Absenți: Perovici (fără viză medicală), N'Diaye (nereținut în lot)
Antrenor: Adrian Mihalcea

  • Fundașul dreapta Szabolcs Kilyen, mijlocașii Alexandru Răuță și Valentin Lazăr, atacantul Daniel Popa și fundașul central Mihai Popescu sunt fotbaliștii cu care Adrian Mihalcea surprinde în turul semifinalelor Cupei României. Cei 5 nu erau titulari obișnuiți în echipa „câinilor”

 FCSB: A. Vlad - Crețu, Miron, I. Cristea, Pantea - Vînă, Ov. Popescu, D. Olaru - Moruțan, Ad. Petre, Ad. Popa
Rezerve: R. Udrea (18 ani) - C. Dumitru (16), Ov. Perianu (18), A. Pandele (16), C. Tand (18), A. Niță (17)
Absenți: Fl. Tănase (suspendat), Planici (contract reziliat), Panțâru, Momcilovici, Soiledis, Oaidă, Al. Stan, Nedelcu, L. Filip, Florinel Coman, Dennis Man (accidentați)
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

  • Starurile Florinel Coman și Dennis Man nu sunt în lot. Primul resimte probleme musculare. A încercat să forțeze și cu Gaz Metan, dar durerile au persistat. Man este menajat din cauza unor probleme la spate. 

UPDATE 19:00 

Magazinerul suspect de Covid-19, cel din cauza căruia a fost amânat meciul cu Chindia din play-out, e astăzi la datorie pentru Dinamo. După 3 teste negative, a fost eliberat din spital la începutul săptămânii. 

DINAMO - FCSB 0-3. VIDEO + FOTO Tineri fotbaliști și cățeluși din pluș: dinamoviștii, umiliți acasă în manșa tur a Cupei României

VIDEO / Dinamo - FCSB, derby în semifinalele Cupei României

Citește și alte știri despre Dinamo - FCSB: 

EXCLUSIV Slavko Perovic a reacționat după ce a fost „tras pe bară”: „Sunt extrem de mâhnit!”„

Mai haos de atât nu se poate: FCSB a avut 4 echipe! Câți jucători a schimbat Gigi Becali într-un sezon

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (712)
427951077389201
Mihai Tanase  •  26 Iunie 2020, 15:00

Stimați cronicari ,trei să știți că în propriul teren nu ești niciodată în ofsaid ,iar Dumitru era în terenul Stelei !

farasportincazarma
farasportincazarma  •  26 Iunie 2020, 13:08

De prea mult timp catalynn, o ordonanta trista a si mai tristei si sinistrei Cazarmi Staliniste a Armatei, polueaza site-ul GSP cu elucubratii jignitoare pentru Casa Regala si armata romana, facand din coada de topor Lascar (cel care la ordinul Moscovei a infiintat CSA in 1947) un erou (adica de categoria inegalabilului talpan!). Uite cine a fost generalul Lascar: https://ro.wikipedia.org/wiki/Mihail_Lasc%C4%83r

leul_90
leul_90  •  26 Iunie 2020, 10:06
Postat de catalynn pe 26 Iunie 2020, 02:14

Ohoo, dacă nici io nu am spus de conducere, jucatori antrenori și restul, atunci chiar nu a scris nimeni! Însă ai văzut tu fcsbist pe care sa îl intereseze așa ceva!? La voi gândirea este simplista: CSA Steaua e in L4 (aia de acolo sunt suboameni demni doar de dispreț), ne-a jjijji e om bun fără de care Steaua se desființa, FC fcsb e Steaua pt ca așa credem noi! In plus, era unul mai devreme, Leul90, care habar n-are cine a fost generalul Mihail Lascăr și cum de acest PENAL a aprobat tacit manaria din 2003. Tu cu astfel de indivizi vrei sa port discuții despre Straua!? Dar ai dreapate, este practic munca in zadar, așa ca mă bag la un film, am început Wasp Network pe Netflix de 3 zile, deși filmul e interesant și super cast după 15 minute adorm :-)))) NB! :-))))

De ce nu ne mai vorbesti de 'predictiile' tale din 2016? De ce ar trebui sa te luam pe tine in serios, cand ai aspiratii de jurist, dar faultezi limba romana in dese randuri, cand scrii "inpreuna" sau "a stii ..."? Am putea ignora lejer aceste semnale, daca ar fi vorba de greseli facute in graba, sau cand se mai uita o litera.. dar aici e vorba despre cunostintele tale gramaticale bine intiparite, extrase din cortexul tau prefrontal. Te dai de gol si te umilesti singur la fiecare ocazie, dar cred ca asta iti face placere, intr-un mod sadic si ciudat.. cum spunea si orlick, respectandu-i pe altii, de fapt te respecti pe tine insuti. Si mai trist e ca tu ai stat pana 2 noaptea sa urmaresti un topic pe GSP care nu ar trebui sa prezinte interes pentru tine, in care se vorbea de Dinamo care a fost distrusa acasa de marea rivala, si acea rivala nu a fost CSA!

Vezi toate comentariile (712)
Comentează