FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO VS FCSB

Dinamo vrea să ajungă până la TAS și cere despăgubiri uriașe în „cazul Andrei Vlad”: „N-ai cum să te ascunzi!”

Dinamo vrea să ajungă până la TAS și cere despăgubiri uriașe în „cazul Andrei Vlad”. Sursă foto: GSP +39   FOTO
Dinamo vrea să ajungă până la TAS și cere despăgubiri uriașe în „cazul Andrei Vlad”. Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 14 iulie 2020 18:21 / Actualizat marti, 14 iulie 2020 19:10

Dinamo nu renunță. Indiferent de rezultatul de mâine al ședinței Comisiei de Disciplină a FRF, roș-albii vor să meargă până la TAS! 

  • Context: Dinamo a depus memoriu la FRF pentru a câștiga meciul tur cu FCSB la „masa verde”, acuzând că portarul Andrei Vlad nu avea drept de joc. Pe teren, roș-albaștrii s-au impus cu 3-0 și 1-0. 

Roș-albii vor să ceară despăgubiri uriașe celor de la FRF, pe considerentul că ar pierde sume uriașe din sponsorizări, dar și eventuale sume ce-ar putea fi atrase în club. 

„Câinii” nu renunță sub niciun chip la contestarea dreptului de joc al lui Andrei Vlad (FCSB) în manșa tur a semifinalelor Cupei României. Informația oferită de ProSport a fost confirmată pentru GSP.ro de oficialii grupării din Ștefan cel Mare: 

„Noi vrem să se aplice regulamentele, atât. Cu cartea în mână, nu ai cum să te ascunzi. Vedem ce vor spune forurile abilitate. Dacă se va ajunge la TAS... Vedem! Se poate lăsa și cu despăgubiri de câteva milioane de euro, nu am decis încă vreo sumă”. 

Step by step 

Miercuri, va fi ședința Comisiei de Disciplină. Următoarea cale de atac ar fi Comisia de Apel, apoi TAS. „Nu-și va permite nimeni să se procopsească cu vreo acțiune penală. FRF este în culpă, să vedem cum va rezolva speța”, au spus oameni din fotbalul românesc. 

„Să vedem dacă FCSB va juca finala Cupei României”, au comentat Sorin Cârțu și Dan Nistor, de la Craiova.

Care sunt faptele

Andrei Vlad (FCSB) a primit cartonaș galben cu U Cluj („optimi”) și cu Hermannstadt („sferturi”), iar conform celor invocate de „câini” și de ROAF, n-ar fi avut drept de joc în prima manșă a semifinalelor cu Dinamo, când a fost integralist. 

Ce spune ROAF:

  • Articolul 30 - punctul 5 - "Cartonașele galbene aplicate jucătorilor în meciurile disputate anterior fazei 16-imilor se anulează. Începând cu faza 16-imilor un fotbalist care acumulează două cartonașe galbene, în meciuri diferite, va fi sancționat cu suspendare pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României". 
  • Articolul 30 - "Organizarea și programarea Cupei României" - "Prezentele norme regulamentare se aplică cu precădere în situația de necorelare sau de contradicție cu normele existente în Regulamentul Disciplinar privind această competiție"

Ce susține Dinamo

  • "Cu precădere, "cu prioritate" adică. Asta înseamnă că acest regulament e mai puternic decât cel "Disciplinar", mai ales că vorbim în această speță de o normă specială. Așteptăm ca acest caz să ajungă la Comisia de Disciplină, vom merge până la capăt", susțin roș-albii. Ce spune Regulamentul Disciplinar 
  • Articolul 40, punctul 2 - "Cartonașele galbene primite în prima fază a competiţiei, până în optimile de finală ale Cupei României, nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei". 
  • Articolul 2, punctul 2 - "În cazul în care, cu privire la sancționarea persoanelor aflate sub incidența prezentului regulament, există prevederi regulamentare contradictorii ori diferite în regulamentele FRF, se aplică cu prioritate prevederile Regulamentului Disciplinar. În cazul în care nu există prevederi specifice în Regulamentul Disciplinar, se vor aplica normele mai favorabile persoanei sancționate".

Cum se apără FCSB: 

  • "Speța se analizează după Regulamentul Disciplinar 2017, iar acolo se specifică foarte clar că dacă două prevederi se bat cap în cap, primează cea din Regulamentul Disciplinar în fața celei din ROAF.

FOTO. Imagini din „dubla” FCSB - Dinamo: 

+35 FOTO

VIDEO. Cristi Borcea: "Negoiță are foarte mulți bani, dar nu mai vrea să dea! În fotbal totul se învârte în jurul cașcavalului"

Citește și alte știri despre Dinamo: 

DINAMO. Gheorghe Mulțescu și Cornel Țălnar, prezentați oficial » Contractul „Smurdului”

Tandemul Mulțescu - Țălnar, prima conferință după preluarea lui Dinamo: „E un coșmar! Nu credeam că vom trăi așa ceva la apusul carierei” » Cât e premiul în bani pentru salvare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (326)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  15 Iulie 2020, 21:15

Dragi DDB-isti!Ia intrebati un avocat:puteti sa va duceti la TAS, daca nu aveti niste hotarari de la comisii-pe care sa le contestati?Ce-o sa faceti daca comisia lu peste nu va baga in seama?

mdg1
mdg1  •  15 Iulie 2020, 19:41

Sa fim serioși, și dacă era Becali în poarta, FCSB tot bătea pe Dinamo.

 •  15 Iulie 2020, 15:25

Fc5b out! Dupa regulament!

Vezi toate comentariile (326)
Comentează