FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Tandemul Mulțescu - Țălnar, prima conferință după preluarea lui Dinamo: „E un coșmar! Nu credeam că vom trăi așa ceva la apusul carierei” » Cât e premiul în bani pentru salvare

Gigi Mulțescu (stânga) și Cornel Țălnar, în prima conferință la Dinamo / foto: captură Facebook @ FC Dinamo București
Gigi Mulțescu (stânga) și Cornel Țălnar, în prima conferință la Dinamo / foto: captură Facebook @ FC Dinamo București

Articol de - Publicat marti, 14 iulie 2020 18:16 / Actualizat marti, 14 iulie 2020 18:28

Gigi Mulțescu, 68 de ani, a explicat cum vrea să-i resusciteze pe jucătorii lui Dinamo, pornind de la o povață a unui bătrân: „Mi-a zis un bătrân cândva, cele mai mari nenorociri sunt boala și moartea, restul putem face!”

Dinamo a rămas în stare de urgență, echipa e pe loc retrogradabil, cu șanse de salvare teoretice, întrucât jocul este lamentabil în multe momente. Timpul nu mai are răbdare cu „câinii", Adrian Mihalcea, 44 de ani, a fost mazilit din mers, a mai făcut un antrenament cu echipa, iar Gigi Mulțescu, 68 de ani, a început să lucreze la resuscitarea pacientului

În viața asta mai au ceva de făcut, și el, și fostul său coleg de cameră, Cornel Țălnar, 63 de ani, noul director tehnic: să salveze Dinamo! Mulțescu efectuează astăzi primul său antrenament la echipă, va avea două în total până la partida de debut al celui de-al 4-lea mandat, mâine cu Chindia. Iată 10 idei de la noul A1 al roș-albilor:

Gigi Mulțescu: „Simt că pot resuscita echipa!”

  • „Nu vreau să iau în seamă un scenariu negru, o retrogradare, dar e posibil orice. Luăm în calcul să nu se întâmple”
  • „Ne canalizăm toate energiile pentru a revitaliza echipa, iar jucătorii să fie performanți și să fie responsabili. Să gândească, atunci când sunt la balon, că acea minge poate să fie ultima din cariera lor! Această responsabilitate să aibă. Țin minte ce mi-a zis cândva un om bătrân: „Măi băiatule, în viața asta, cele mai mari nenorociri sunt boala și moartea, restul putem face!”
  • „Este unul dintre cele mai grele momente din cariera mea. Cam cum a fost în 1990, când echipa fusese golită de fotbaliști, toți plecând în străinătate. Mai rămăseseră 3-4 jucători, dar am construit. Se voia și desființarea echipei!”
  • „Mi s-a spus „SMURD” după ce-am preluat Petrolul pe penultimul loc în clasament, nu se înghesuia nimeni s-o facă, dar am avut curajul și-am salvat acea echipă
  • „Simt că pot resuscita echipa. Mă gândesc și să schimb sistemul de joc. Dar trebuie să fie materializată această idee și cu soluții practice”

Gigi Mulțescu: „Salvarea de la retrogradare, mai importantă decât a juca în finala Cupei!”

  • „Nu se poate cuantifica durerea de a vedea Dinamo în situația în care e. Au fost momente când nu înțelegeam ce se întâmplă, de aceea am acceptat această provocare”
  • „Nimeni n-a inventat tinerețea veșnică, problema este cum au trecut anii peste mine. Dacă anii au trecut și-au lăsat urme pozitive, atunci e bine. E un coșmar, nu credeam că voi ajunge la apusul carierei să vin să salvez Dinamo de la retrogradare”
  • „Lui Fabbrini i-a lipsit eficacitatea, lumea vrea goluri, assist-uri, mai ales că cochetează cu rolul de play-maker”
  • „Am venit în condiții grele, apoi sper să antrenez în condiții și mai bune din vară”
  • „Salvarea de la retrogradare e mai importantă decât eventualitatea de a juca în finala Cupei și a câștiga trofeul. Trebuie să trăiești mai întâi, apoi să performezi”

Succes, Gheorghe Mulțescu și Cornel Țălnar!

VIDEO. O altfel de prezentare oficială la Dinamo, Gheorghe Mulțescu (antrenor principal) și Cornel Țălnar (director tehnic) răspund întrebărilor transmise de reprezentanții mass-media!

Publicată de FC DINAMO BUCURESTI pe Marţi, 14 iulie 2020

Dubla cu Chindia este decisivă, capitală, ca să avem șanse. Lotul putea fi mai bun calitativ, dar așa și Barcelona mai vrea jucători. Trebuie să avem succes cu acest lot

Am înțeles din start de ce sunt solicitat de către Dinamo. Trebuie să salvez echipa, e de datoria mea să fac acest pas. Am depistat niște probleme, am luat informații și de la antrenorii secunzi - Gigi Mulțescu, antrenor Dinamo

Mulțescu, 11 sezoane la rând în Liga 1

AntrenorCând a început seria
1. Gigi Mulțescu2009/2010
2. Vasile Miriuță2013/2014
3. Gheorghe Hagi2014/2015
4. Dan Alexa2015/2016
5. Eugen Neagoe2016/2017

3 idei de la Cornel Țălnar, noul director tehnic de la Dinamo

  • „Eu sunt director tehnic, stau pe lângă Gigi la echipa mare, dar vreau să pun la punct și revitalizarea centrului de juniori. Mai ales că am avut cea mai tare academie din țară. Mai avem echipe calificată în finala turneului de copii, dar trebuie mai mult”
  • „Dinamo e un nume, un brand, nu trebuie să se gândească la retrogradare. Băieții sper să ne înțeleagă pe noi, iar noi pe ei, să fim o familie, ca să deblocăm lucrurile. E un vis urât de care trebuie să scăpăm. Eu sunt optimist”
  • „E cel mai greu moment posibil. Să știi ce-a fost Dinamo, iar acum s-o vezi în starea asta?! Trebuie un declic, jucătorii sunt blocați mental. Trebuie să le creăm din nou entuziasmul. Nu cred că Dinamo va ajunge să retrogradeze

10.000 de euro, salvarea pacientului

Gigi Mulțescu n-a stat la negocieri cu „câinii". Fanii-acționari din programul socios DDB l-au convins să preia echipa de urgență. Antrenorul va avea un bonus de 10.000 de euro dacă va îndeplini obiectivul. 

Nu este o sumă prea mare, având în vedere că este suma pe care suporterii au promis-o etapă de etapă jucătorilor pentru a se salva mai repede din zona roșie a clasamentului. Doar cu Clinceniul (3-1), roș-albii au reușit să ia prima din partea fanilor.

GALERIE FOTO. Imagini spectaculoase din remiza lui Dinamo cu Poli Iași, scor 1-1

+18 FOTO

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Cornel Dinu nu vede cu ochi buni aducerea lui Mulțescu: „Dinamo se duce într-un abis! Nu știu ce capacitate mai are Gigi să se impună. S-au așezat anii peste el”

Mulțescu a primit o „încurajare” la care nu se aștepta chiar de la un dinamovist: „A fost odată ca-n povești, a fost Dinamo București”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
ray51
ray51  •  17 Iulie 2020, 09:54

E greu, foarte greu. Este foarte greu. N-am cuvinte. Cine vrea distrugerea lui Dinamo? Oare nu chiar batranii generali meisti? Mi-e teama ca am dreptate...

jabs
jabs  •  15 Iulie 2020, 12:21

Buna ziua.Nu va suparati,muzeul Antipa ? Asa se vade in poza ,doi *** si doi batranei.....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dvd1
dvd1  •  15 Iulie 2020, 02:08
Postat de demolarii pe 14 Iulie 2020, 20:48

Fcsb

nu ar fi rau nici asta

Vezi toate comentariile (44)
Comentează