FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO VS FCSB

DINAMO vs FCSB. EXCLUSIV Memoriul lui Dinamo în „cazul Andrei Vlad” a fost respins! FCSB rămâne finalista Cupei

Andrei Vlad // Dinamo a reclamat FCSB la comisii
Andrei Vlad // Dinamo a reclamat FCSB la comisii

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2020 14:47 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 19:08

Memoriul prin care Dinamo încerca să câștige la „masa verde” turul semifinalei Cupei României cu FCSB, pierdut 0-3 pe teren, a fost respins.

Comisia de Disciplină a FRF a considerat că plângerea făcută prin intermediul secretarului general FRF Radu Vișan, la sesizarea lui Dinamo, e nefondată. Motivul e unul incredibil: oficialul FRF nu era în măsură să facă respectiva plângere! Practic, cazul lui Dinamo nu a fost judecat dintr-un viciu de procedură!

Dinamoviștii ar mai avea dreptul unui recurs și al unui apel la TAS, dar șansele de succes sunt foarte slabe. FCSB a fost reprezentată de președintele Vali Argăseală și de avocatul Dan Idita.

Dănciulescu lansează acuzații dure: „Știam ce se va întâmpla. Totul a fost premeditat!”

  • Finala Cupei României se va disputa pe 22 iulie, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, între FCSB și Sepsi Sfântu-Gheorghe;
DINAMO vs FCSB. EXCLUSIV Memoriul lui Dinamo în „cazul Andrei Vlad” a fost respins! FCSB rămâne finalista Cupei
FRF a publicat ulterior decizia oficială în „cazul Andrei Vlad”

Ce spun articolele invocate de FRF:

Articolul 83.10.1 din Regulamentul Disciplinar: „Folosirea într-un joc oficial a unui jucător aflat în stare de suspendare sau fără drept de joc se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait. Abaterile privind folosirea neregulamentară a jucătorilor extracomunitari și a jucătorilor aflaţi în stare de suspendare, pentru cumul de cartonaşe galbene sau pentru eliminări (cartonaşe roşii) se urmăresc din oficiu la sesizarea departamentului activități sportive/competiții al FRF/LPF/AJF”

Articolul 25 din ROAF:

  • Context: Dinamo a depus memoriu la FRF pentru a câștiga meciul tur cu FCSB la „masa verde”, acuzând că portarul Andrei Vlad nu avea drept de joc. Pe teren, roș-albaștrii s-au impus cu 3-0 și 1-0.
  • Ultimul act al Cupei României va avea loc miercuri, 22 iulie, de la 20:00, între FCSB și Sepsi, pe arena Ilie Oană.
DINAMO vs FCSB. EXCLUSIV Memoriul lui Dinamo în „cazul Andrei Vlad” a fost respins! FCSB rămâne finalista Cupei
Radu Vișan, secretar general FRF

V-am spus ca decizia nu poate fi alta și că plângerea făcută de Dinamo a fost tardivă. Finala e cea decisă pe teren, diferența de scor a fost categorică atât la FCSB cât și la noi, la Sepsi. Cele două finaliste sunt meritorii. 

Îmi pare rău de Dinamo, dar cred că pentru ei e mai important să se concentreze pe campionat, unde situația e dramatică. Au nevoie urgentă de puncte și nici contextul nu-i ajută, având acele cazuri de Coronavirus. 

Cred că astea trebuie să fie preocupările celor de la Dinamo. Nici la TAS nu cred că pot avea câștig de cauză. Să ne aducem aminte de un caz recent, cel al celor de la UTA, unde părea că dreptatea arădenilor, dar iată că s-a decis să se meargă pe mâna Federației și a deciziilor luate de cei de acolo. Fotbalul e pe teren, nu prin tribunale. Întotdeauna primează criteriul sportiv" 

- Cornel Șfaițer, managerul general de la Sepsi, pentru GSP.ro

VIDEO Cristi Pulhac nu înțelege demersul lui Dinamo: „Purceaua e moartă în coteț, iar ei vorbesc despre contestații”

Citește și alte știri despre Cupa României: 

FCSB vs DINAMO. El este cel care a descoperit cu adevărat „cazul Andrei Vlad”

CS U Craiova a primit răspunsul! Când se va juca finala Cupei României

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (450)
tricisport
tricisport  •  18 Iulie 2020, 13:28
Postat de xclx pe 18 Iulie 2020, 01:45

Ce fumezi?:)))))

Fumez tutun rulat in foite taiate din Gazetta dello Sport :))

zorrozabal
zorrozabal  •  18 Iulie 2020, 08:53

Solutia comisiei pare abuziva!Pentru motivele invocate!Adica Visan-secretarul Federatiei-nu poate face memoriu si poate face numai compartimentul competitii,inclusiv din liga!Comisia ar fi putut da o solutie de respingere -cu o aparenta de legalitate-daca ar fi respins memoriul pentru motivul ca atat art. 83.10.1 din RD, cat si art.25 din ROAF, se refera (numai)la jucatorii AFLATI IN STARE DE SUSPENDARE!Si ca atat in cazul lui Vlad-cat si in cazul lui Mbuena-nu fusese data o sanctiune de suspendare pentru cumul de cartonase!Aici trebuie sa fac o precizare-ca nu cunosc daca la cumulul de cartonase jucatorii sunt suspendati DIN OFICIU,nemaifiind necesara vreo decizie a comisiei,sau sunt considerati in stare de suspendare numai daca a fost data o sanctiune in acest sens!Pentru care,trebuie sa concluzionez- in stilul lui Ovidiu Ioanitoaia!Ca inclin sa cred ca cea dea doua varianta este cea corecta,altfel atat fcsb,cat si Sepsi, nu ar fi facut aceiasi eroare: folosind un jucator impotriva caruia comisia de disciplina sa fi dat o decizie de suspendare!

2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  18 Iulie 2020, 07:48

FSSB=STEAUA ERA finalista nu RĂMÂNE finalista,blegilor cu titluri de ***...Si Steaua și Sepsi(că de ăștia uitați cu desăvârșire, că nu-i Becali=n-avem rating) au surclasat pe teren ***, 8la 1,4la0,au fost scorurile pe teren,așa că astea două ERAU și SUNT finalistele de drept...In rest îmi doresc retrogradarea lu' câinii și craiolguta pe doi,nefiind fan cfr,fiind din 1974 fan Steaua,dar rotaru și alde nistor și nea sorin merită o lecție....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (450)
Comentează