FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  PETROLUL - DAMILA MĂCIUCA 2-0

Fără emoţii » Petrolul a trecut fără probleme de Damila Măciuca, scor 2-0

Petroliştii s-au calificat în optimile cupei.
Petroliştii s-au calificat în optimile cupei.

Articol de - Publicat miercuri, 26 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 25 septembrie 2012 23:58

Prahovenii merg în "optimi" după 2-0 cu Damila, formaţie ce nu s-a făcut de rîs, deşi Cristea a deschis scorul încă din minutul 6.

Pentru o formaţie ce şi-a propus calificarea într-o cupă europeană, o întîlnire cu o nou-promovată în Liga a 2-a ar trebui să fie un antrenament, însă aseară n-a fost chiar aşa pentru Petrolul. Echipa pregătită de fostul internaţional Erik Lincar a reuşit să le pună prahovenilor destule probleme, chiar dacă gazdele au început în forţă şi au deschis scorul în minutul 6, cînd Cristea l-a învins pe Botaş cu un şut la colţul lung din interiorul careului. A fost momentul în care balanţa s-a echilibrat, iar Damila putea egala, dar Lircă (12), Geantă (25) şi, mai ales, Posteucă (27) n-au găsit spaţiul porţii lui Bornescu.

A urmat replica ploieştenilor, prin Hamza (33) şi Cojocnean (34), care n-au făcut decît să-l evidenţieze pe Botaş. Şi cînd portarul vîlcean a fost bătut s-a opus bara, la şutul lui Cristescu (35).

Partea secundă a debutat la fel, cu Petrolul în jumătatea adversă şi cu Damila stînd la pîndă să dea lovitura pe contraatac. Mustivar a ratat ca la judeţ, iar apoi Cristescu şi-a mai trecut în cont o ocazie, în minutul 55, cînd lovitura sa de cap s-a dus puţin peste poartă. Liniştea a adus-o Marinescu, în minutul 63, dublînd avantajul dintr-o lovitură indirectă de la 14 metri. Divizionara secundă a ieşit iar la joc, însă partida era deja încheiată.

"Sînt sigur că la meciul cu Steaua stadionul va fi plin. Va fi o partidă pe viaţă şi pe moarte duminică" (Adrian Cristea, mijlocaş Petrolul)

Petrolul - Damila Măciuca 2-0
Au marcat: Ad. Cristea (6), L. Marinescu (63)

Petrolul: Bornescu - Alcenat, Geraldo, Manasse, Guilherme - M. Cristescu, Mustivar - Cojocnean (L. Marinescu, 46), Boudjemaa, Ad. Cristea (Grozav, 75) - Hamza (Bokila, 66). Antrenor: Mircea Rednic.

Damila Măciuca: Botaş - Nwabueze, I. Stoica, Posteucă, Ed. Stoica - Lircă, Melcea (Al. Stoica, 68), L. Iordache - Ad. Popa, Codin (Voinea, 62), B. Geantă. Antrenor: Erik Lincar.

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Rednic şi Grozav, taxaţi de public
În momentul în care crainicul a anunţat cele două formaţii, galeria ploieşteană a aplaudat şi a scandat numele tuturor jucătorilor de la echipa favorită, mai puţin pe cel al lui Gicu Grozav. Fanii sunt supăraţi pe atacant după prestaţia acestuia din partida de la Bistriţa (1-1), cînd a ratat cîteva şanse mari de gol. De asemenea, Mircea Rednic a fost ignorat, galeria fiind nemulţumită de locul 7 pe care-l ocupă Petrolul în campionat.

Bilete la pachet
Conducerea clubului prahovean vrea să profite de întîlnirea cu Steaua programată duminică, de la 21:30, şi a stabilit ca biletele pentru această partidă să se vîndă numai la pachet cu cele pentru meciul cu CS Severin, din etapa a 12-a. Preţurile pentru un pachet de două tichete sînt: 20 lei - peluze, 40 lei - tribuna a II-a, 80 lei - tribuna I, 100 lei - tribuna 0.

Ploieştiul e fruncea!
Dacă la celelalte partide disputate pînă acum în această fază a Cupei României au asistat doar cîteva sute de spectatori, în Ştefan cel Mare fiind 300 de microbişti, ploieştenii au arătat încă o dată că iubesc fotbalul. Aseară, în tribunele arenei "Ilie Oană" s-au aflat 5.000 de oameni, cea mai mare asistenţă înregistrată pînă acum, în această ediţie a Cupei.

Inbox
- Damila Măciuca, locul 2 în B2, a avut aseară o galerie de 200 de persoane.
- Mircea Rednic nu l-a oprit în lot pe Daniel Opriţa, lăsîndu-l să meargă acasă pentru a asista la înmormîntarea socrului său. Totuşi, atacantul Petrolului a reuşit să ajungă la meci şi şi-a urmărit colegii de la masa presei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
agb87
agb87  •  26 Septembrie 2012, 09:37

Asta cu Grozav nu este adevarata. Ca fapt divers, Grozav nici nu a fost titular iar un ziarist care a fost macar o singura data la un meci de fotbal, stie ca tribunele nu-l acompaniaza pe crainic cand prezinta numele celor de pe banca de rezerva.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează