FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FARUL - CHINDIA 0-3

Chindia „o strivește” pe Farul la Constanța și se califică în „sferturile” Cupei » Programul integral

Chindia Târgoviște a învins-o categoric pe Farul, scor 3-0, la Constanța
Chindia Târgoviște a învins-o categoric pe Farul, scor 3-0, la Constanța

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 februarie 2021 16:32 / Actualizat miercuri, 10 februarie 2021 17:12

Chindia Târgoviște a învins-o categoric pe Farul (L2), scor 3-0 la Constanța, și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României.

  • Știm primele 3 echipe calificate în „sferturile” Cupei României: Dunărea Călărași, Petrolul și Chindia.

Primul act nu a excelat în faze de poartă. Berisha a „avertizat” prima dată Farul în minutul 28, cu o reluare slabă din fața porții. Înainte de pauză, atacantul Chindiei nu a mai ratat. 

Berisha a fructificat centrarea excelentă venită din stânga de la Șerban și l-a învins cu o execuție din cădere, plasată la lung, pe goalkeeper-ul Dur-Bozoancă, rămas fără reacție ('39). 

Farul nu a fost capabilă de replică nici în actul secund. Mai întâi, Paul Iacob a majorat diferența pentru Chindia dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri bătută impecabil ('70). 

Apoi, reușita lui Diaz - șut de pe loc, din buza careului mare ('72) - a asigurat calificarea târgoviștenilor.

FINAL » Farul - Chindia 0-3

min. 72: GOL CHINDIA! Reușita lui Diaz îi trimite pe târgovișteni în „sferturi”

min. 70: GOL CHINDIA! Paul Iacob punctează superb dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri!

Pauză: Chindia o conduce cu 1-0 pe Farul

min. 39: GOL CHINDIA! Berisha marchează din fața apărătorului advers. Execelent assistul din stângă semnat de Șerban

min. 20: Jocul continuă să fie echilibrat. Cele două echipe alternează momentele de posesie. În continuare lipsesc ocaziile de gol

min. 10: Meciul se joacă mai mult la centrul terenului. Nu au fost acțiuni periculoase la niciuna dintre porți

min. 1; Start în meci. Farul a avut lovitura de start

Farul - Chindia, echipe de start:

Farul: Dur-Bozoancă – Băjan, Leca, Ursu, Carabela – Mihai, Antoche, Cruceru – Damașcan, Măzărache, Bîrnoi
Antrenor: Ianis Zicu

Chindia: Moldovan – Martac, Fomba, Dinu, Kocic – Șerban, Rață, Atanase, Mitrea – Berisha, Yameogo
Antrenor: Emil Săndoi

Stadion: „Gheorghe Hagi” (Constanța)

Farul Constanța, 15 ani de la ultima prezență în sferturile Cupei României

La un an distanță de la singura finală din istoria clublui, Farul Constanța a fost extrem de aproape de a ajunge din nou în ultimul act al Cupei României. În sezonul 2005/06, „marinarii” au fost eliminați în semifinalele competiției de defuncta Național București. Farul a câștigat meciul tur de la Constanța, scor 1-0, dar a fost umilită în partida de pe stadionul Cotroceni, 1-4. De atunci, trupa de la malul mării nu a mai trecut de optimile Cupei României.

Programul „optimilor” Cupei României

Marți, 9 februarie

  • Dunărea Călărași – Turris 3-0 (neprezentare)
  • Petrolul – Poli Iași 3-0

Miercuri, 10 februarie

  • ora 14:30: Farul – Chindia 0-3
  • ora 17:15: U Cluj – UTA Arad
  • ora 20:30: Dinamo – FCSB

Joi, 11 februarie

  • ora 15:00: Viitorul Pandurii – Gaz Metan
  • ora 17:45: ASU Politehnica Timișoara – Astra
  • ora 20:30: FC Botoșani – Universitatea Craiova

Reguli pentru optimile de finală din Cupa României:

  • Partidele se vor disputa în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.
  • În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
  • Avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că începând cu acestea, cluburile vor tine o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României.
  • În cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi şi 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.
  • Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.
  • În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

VIDEO. Iulian Apostol, nemulțumit de declarațiile unui fost internațional român: „Să se gândească la ce condiții oferă jucătorilor la Farul”

Citește și alte știri din Cupa României:

Viorel Moldovan rămâne rezervat după ce a calificat Petrolul în sferturile Cupei României: „Avem o stare de superficialitate pe care o urăsc”

Andrei Cristea, „săgeți” către Daniel Pancu, după umilința din Cupă: „Nu e ok, avem probleme aici”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
mircea.b
mircea.b  •  10 Februarie 2021, 17:04

Felicitări Chindia!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează