FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FCSB

FC Bihor - FCSB 0-2 » Fără să strălucească, roș-albaștrii se impun la Oradea, în fața unui stadion arhiplin

David Miculescu a înscris în FC Bihor - FCSB // sursă foto: sportpictures.eu
David Miculescu a înscris în FC Bihor - FCSB // sursă foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 22:51 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 23:02

FCSB nu a afișat cel mai bun nivel la Oradea, dar a fost suficient pentru a o învinge pe FC Bihor, formație de liga a treia. Golurile lui Miculescu și Ngezana au stabilit scorul final, 2-0, iar roș-albaștrii urcă pe locul 2 în grupa C din Cupa României.

Mâine dimineață în Gazetă: direct din Toronto, PRIMA REACȚIE a firmei acuzate de Halep că i-a DISTRUS cariera!
EXCLUSIV
Mâine dimineață în Gazetă: direct din Toronto, PRIMA REACȚIE a firmei acuzate de Halep că i-a DISTRUS cariera!

Cronică Marius Mărgărit: „Simplu, de voie”

Într-o atmosferă vintage, fără să forțeze, cu mulțe rezerve în echipă, FCSB a trecut fără emoții de FC Bihor, care nu a avut curaj să se lupte cu adevărat cu mult mai puternica sa adversară, de care o despart două eșaloane.

Momente speciale, arena plină, atmosferă ca pe vremurile bune, la Oradea, care, după o pauză de aproape două decenii, a simțit aseară iar gustul fotbalului mare. FC Bihor, care conduce în Seria a 8-a a Ligii a 3-a, a întâlnit chiar liderul Superligii, FCSB. Și chiar dacă roș-albaștrtii au odihnit mulți titulari, interesul a fost enorm, vechiul "Iuliu Bodola", inaugurat în urmă cu 99 de ani, fiind aproape ticsit.

Pirueta lui David Miculescu

Cum era de așteptat, elevii lui Charalambous au dominat ostilitățile, gazdele mulțumindu-se să se baricadeze în propria jumătate și să încerce șarje pe contre, fiecare dintre ele puternic încurajate de un public extrem de cald. Bucureștenii au și bifat prima ocazie mare, dar Miculescu, scăpat singur după pasa lui Radaslavescu, a fost intuit și blocat de portarul Pînzariu.

N-a fost chiar un galop al celor de la FCSB, care au deschis totuși scorul prin Miculescu, care a tras din întoarcere, din 10 metri, cu toată opoziția lui Paublusztig și Farcaș, căpitanul și fiul antrtenorului bihorenilor. Tot Miculescu a mai avut o șansă mare, însă Pânzariu i-a închis bine orice unghi.

Gazdele au încercat câteva șuturi timide, însoțite de urale. iar cea mai mare șansă a avut-o Sergiu Jurj (33), când a reluat însă pe lângă țintă balonul centrat de Ioviță. În rest, joc într-un singur sens, dar fără așteptatul fortcing al bucureștenilor, care au dat senzația că nu forțează desprinderea, în fața unui adversar ambițios, dar cam atât.

Siyabonga Ngezana a făcut liniște

La reluare, oapeții au apelat la doi titulari, Olaru și Ovidiu Popescu. Și totuși, repriza a început mai echilibrat, cu FC Bihor cu mai mult tupeu în jumătatea adversă. Mai ales că Octavian Popescu a fost ca și absent. Dacian Ban, servit de Gunie, a dat primele emoții, cu un șut violent din colțul careului mic, dar în peluză. 

Au urmat minute de fotbal molcom, în care oaspeții au făcut doar posesie, fără ocazii. Un șut al lui Olaru a sunat parcă deșteptarea. Și tot el a executat apoi un corner la care Ngezana a sărit peste toți, a devansat ieșirea în gol a lui Pânzariu

Gazdele n-au renunțat, au încercat, dar diferența de două eșaloane a fost chiar prea mare. Fără să strălucească, FCSB a bifat trecerea de Cupă prin Oradea, un meci cu deznodământ așteptat. FC Bihor, prea cuminte, rămâne să încerce poate mai mult cu Dinamo.

FINAL » FC Bihor - FCSB 0-2

  • Ora 20:51 - Fluier final la Oradea, 2-0 pentru FCSB. 
  • min. 90: trei minute de prelungire arătate de la margine. 
  • min. 86: ultimele minute la Oradea. Gazdele încearcă să pună presiune asupra porții lui Andrei Vlad. 
  • min. 78: încă două schimbări la FCSB, au intrat Panțîru și Șut, au ieșit Ganea și Djokovic. 
  • min. 76: Hosu îl încearcă pe Andrei Vlad de la distanță, dar portarul oaspeților este vigilent și reține. 
  • min. 69: GOL FCSB! Siyabonga Ngezana s-a înălțat în careul advers și a înscris cu capul din cornerul executat de Darius Olaru. 
  • min. 66: dribling scurt al lui Olaru, urmat de un șut la colțul scurt. Portarul orădenilor a reținut fără probleme. 
  • min. 62: Miculescu șutează în blocaj. Momente slabe de joc pentru vicecampioana României. 
  • min. 54: ocazie importantă pentru orădeni. Gunie a centrat din partea dreaptă, Ionuț Ban a reluat în forță, dar peste poartă. 
  • min. 50: FC Bihor atacă în aceste momente, dar poarta lui Andrei Vlad nu este amenințată serios. 
  • min. 46: două schimbări la pauză la FCSB: au intrat Ovidiu Popescu și Darius Olaru, au ieșit Radaslavescu și Gogescu.
  • Ora 20:03 - A început repriza secundă.
  • Pauză la Oradea, tabela arată 0-1. 
  • min. 43: aflată în avantaj, FCSB a făcut un pas în spate. FC Bihor are mingea mai mult în aceste momente, Miculescu rămâne singurul jucător avansat al oaspeților. 
  • min. 33: prima ocazie pentru FC Bihor. Sergiu Jurj ajunge la capătul unei centrări din banda stângă, dar reia imprecis, pe lângă poartă. 
  • min. 31: Miculescu s-a aflat din nou în poziție de finalizare. De această dată, portarul Pînzariu l-a blocat. 
  • min. 26: GOL FCSB! Cu spatele la poartă, Miculescu a reușit să tragă mingea cu talpa și a finalizat din întoarcere. 
  • min. 23: multe faulturi, joc fragmentat la Oradea. Cei 11.000 de oameni reacționează la fiecare decizie a „centralului” Andrei Moroiță.
  • min. 15: minute liniștite la Oradea, avântul oaspeților s-a domolit. 
  • min. 9: Djokovic șutează din afara careului, dar balonul trece mult peste poartă. 
  • min. 5: prima situație de gol pentru oaspeți. Miculescu a încercat să-l dribleze pe portarul lui FC Bihor, Pînzariu, dar acesta a intervenit precis și a respins balonul. 
  • Ora 20:59 - Fluier de start la Oradea. 

FC Bihor - FCSB, echipe de start: 

FC Bihor (5-3-1-1): Pînzariu – C. Jurj, T. Paublusztig, Bactăr, R. Farcaș, L. Ioviță - R. Gunie, B. Vasile, I. Ban - Al. Serian - S. Jurj
Rezerve: R. Bob - F. Drăgan, A. Popa, Hosu, Chitșs, Calugher, Al. Stoian, Militaru, D. Stan
Antrenor: Florin Farcaș

FCSB (4-3-3): A. Vlad - V. Crețu, Ngezana, Haruț, Cr. Ganea - Djokovic, Lixandru, Gogescu - Radaslavescu, Miculescu, Oct. Popescu (cpt.)
Rezerve: Udrea - Panțîru, Șut, Compagno, Pandele, Ov. Popescu, Olaru, Pantea
Antrenor: Elias Charalambous

  • Charalambous și Pintilii au mizat pe doar 3 titulari în această seară, Ngezana, Djokovic și Octavian Popescu. În rest, jucători cu statul de rezervă, plus George Gogescu, un fotbalist de 18 ani aflat la doar al doilea său meci oficial pentru roș-albaștri.

Ora 19:30 - Jucătorii lui FCSB au ajuns la stadion. Mii de oameni așteaptă la porți

#CupaRomânieiBetano #FCBihorFCSB #GrupaC #Etapa1 Băieții au ajuns la stadionul din Oradea.

Publicată de FCSB pe Miercuri, 27 septembrie 2023

Mii de oameni au întâmpinat autocarul care i-a adus la stadion pe jucătorii lui FCSB. Accesul pe arena din Oradea se face începând cu ora 19:00, la care erau deja sute de oameni la porți.

Au ieșit băieții la încălzire..

Publicată de F.C. Bihor Oradea pe Miercuri, 27 septembrie 2023

VIDEO FCSB, primită ca o echipă mare la Oradea + Apariție-surpriză la antrenament

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB se implică în cazul Dragoș Iancu: „M-a sunat MM Stoica, am stabilit”

EXCLUSIV Raport financiar șocant la FCSB: venituri prăbușite, deficit imens! Va crește datoria către Gigi Becali?

Cu ultimul transfer la atac! » Ultimele vești de la FCSB, înaintea debutului în Cupa României Betano: cum ar putea arăta primul „11”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (69)
Hcm27
Hcm27  •  28 Septembrie 2023, 17:42
Postat de badeadorian pe 28 Septembrie 2023, 17:37

***

Badie,ce-ai pățit?Ti-e rău?Sau ai încercat ce ti-am spus?

badeadorian
badeadorian  •  28 Septembrie 2023, 17:37
Postat de Hcm27 pe 27 Septembrie 2023, 23:34

Ia încearcă tu în orice zona, nu numai pe câmp, când bate vântul si-mi spui după, cum e?.Bine?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Catalynn_7
Catalynn_7  •  28 Septembrie 2023, 11:15
Postat de Hcm27 pe 28 Septembrie 2023, 10:17

Ti-am reamintit vorba orbului și înaintea ultimului termen de la Curtea Suprema, când ti-am spus ca va fi trimis procesul spre rejudecare.Atunci, am "încurcat instantele", dar vorba ramane:sa vedem spune orbul.Pana atunci ceea ce rămâne este statistica gazetareasca și evidentele UEFA.Aaaa și mai rămâne ceva:numărul spectatorilor la meciuri.FCSB peste 15000, CSA 600

Păi am … văzut! :-))) Tu însă ai refuzat să vezi motivarea ICCJ, ca doar scria acolo clar ce va rejudeca CAB și din ce cauză, ceea ce au și făcut, spre disperarea fcsbistilor care refuzând să “vadă” erau convinși ca se “rejudeca de la zero”. Vezi ca ai uitat sa pui și sondajul de opinie, ăla cum ca FC Fcsb are 43% dintre suporteri, pt ca era fix la fel de relevant ca si numărul spectatorilor, site-ul UEFA sau ce scriu niste sculeri matrițeri prin publicațiile (așa zis) sportive. :-)))))

Vezi toate comentariile (69)
Comentează