FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - SEPSI 2-3

UPDATE / EXCLUSIV Federația Română de Rugby iese la atac, după pagubele create de fanii lui Dinamo pe „Arc”: „Arată deplorabil! Nu s-a întâmplat așa ceva în 20 de ani de rugby, dar publicul nostru e de altă calitate!”

Articol de - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2022 11:47 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2022 10:25

Dinamo a evoluat în premieră pe „Arcul de Triumf”, unde a fost învinsă de Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 2-3, într-un meci din grupele Cupei României. Fanii „câinilor” au venit în număr mare la stadion, însă au produs și unele stricăciuni pe arena de lângă Mănăstirea Cașin.

Contactat de Gazeta Sporturilor în această dimineață, Florin Matei, secretarul general al Federației Române de Rugby, și-a arătat indignarea față de pagubele produse de fanii dinamoviști pe „Arcul de Triumf”. Mai multe scaune au fost rupte la una dintre peluze, desprinse, efectiv, din structura stadionului, iar pe internet circulă și unele imagini cu mizeria lăsată în zona vestiarelor.

Ultrașii lui Dinamo și-au dat în petic la meciul cu Sepsi » Scandări rasiste și xenofobe + au luat la țintă un adversar
Dinamo - Sepsi
Ultrașii lui Dinamo și-au dat în petic la meciul cu Sepsi » Scandări rasiste și xenofobe + au luat la țintă un adversar

Florin Matei, secretar Federația Română de Rugby: „Stadionul arată deplorabil! În 20 de ani de rugby, nu s-a întâmplat așa ceva!”

„Stadionul a fost vandalizat, dar știți cum? Vandalizat prin comparație. În 20 de ani de rugby, nu s-a întâmplat ce s-a petrecut după un meci de fotbal ca cel de aseară. Am primit și eu un raport de la colegii mei în această dimineață, pentru că stadionul trebuie pregătit acum pentru meciurile de rugby, echipele vin și fac antrenamente aici și încercăm să menținem stadionul la cele mai bune standarde.

Arată deplorabil, da! Ce să spun? După un meci de rugby, nu ar fi arătat în halul ăsta. Îmi place să cred că publicul nostru e un public de altă calitate, care nu apelează la astfel de acte, de gesturi. Dar nu noi am fost organizatorii meciului, noi încercăm doar să aducem stadionul în scurt timp la standardele la care era înainte.

Colegii mei au intrat să facă curățenie la vestiare și nu au găsit cea mai fericită imagine, dar asta să fie ultima problemă, că se face curat. Important e să aibă scaune pentru a le înlocui, pentru că se vede destul de urât”, a precizat secretarul general al Federației Române de Rugby, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Nu știu cine va înlocui scaunele, nu noi am fost organizatorii. Probabil că cei de la Complexul Sportiv Național «Arcul de Triumf». Nu știu dacă pagubele vor fi recuperate de la Dinamo sau nu, asta nu e treaba noastră și nu ne băgăm unde nu ne fierbe oala.

- Florin Matei, secretar general FRR

5.749 de spectatoriau fost prezenți pe „Arcul de Triumf” la duelul Dinamo - Sepsi

„Stadionul nu este compatibil pentru meciuri între echipe de club!”

Oficialul FRR consideră că arena „nu e compatibilă cu meciurile intercluburi”, explică raționamentul său și dezvăluie convenția pe care au stabilit-o în trecut cu omologii de la Federația Română de Fotbal.

„Șiți cum văd lucrurile? Exact cum am discutat cu Federația Română de Fotbal când s-a inițiat proiectul construirii stadionului. La vremea respectivă, nu noi ne-am dus către fotbal, fotbalul a venit către noi. Ne-au cerut să aplice și cu acest stadion pentru organizarea Campionatului European de fotbal. Noi am acceptat, mai ales că evenimentul era de interes național. 

La vremea respectivă, am agreat cu FRF ca pe acest stadion să se joace meciuri de fotbal, dar meciuri de fotbal ale echipelor naționale de juniori, tineret, de fete.

Acest stadion nu e compatibil pentru meciuri intercluburi! De ce? Fiindcă aici trebuit să existe niște garduri despărțitoare, niște geamuri de plexiglas, niște elemente de siguranță pe care terenul de rugby nu le are, fiindcă la rugby e alt public. Stadionul nu este compatibil pentru meciuri între echipe de club, dar nu e nicio problemă dacă se vor juca meciuri ale echipelor naționale de fotbal. Dacă vine echipa de fotbal feminin, nu-i nicio problemă”, a adăugat Florin Matei.

Federația Română de Rugby iese la atac, după pagubele create de fanii lui Dinamo pe „Arc”: „Arată deplorabil! Nu s-a întâmplat așa ceva în 20 de ani de rugby, dar publicul nostru e de altă calitate!”
Florin Matei / Sursă foto: Facebook

UPDATE Reacția oficială a lui Dinamo: „Puțin peste 20 de scaune au fost distruse în urma meciului cu Sepsi. Clubul va achita integral daunele provocate de suporterii noștri”

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a reacționat după acuzațiile lansate de secretarul general al Federației Române de Rugby.

„Câinii” au emis un comunicat prin care înștiințează că Dinamo va suporta integral pagubele produse de suporteri. Tototdată, ofcialul acuză un complot pentru ca roș-albii să nu mai fie primiți pe „Arcul de Triumf” și neagă varianta conform căreia jucătorii dinamoviști ar fi lăsat intenționat dezordine în vestiar.

Clubul Dinamo 1948 București, prin administratorul special Vlad Iacob, precizează prin intermediul paginii oficiale de Facebook: Articolele din presă și modul în care se folosesc imagini cu aceleași câteva daune, fotografiate în mod repetat, din mai multe unghiuri, arată, în opinia mea, intenția de a blama cu argumente minore, dar prezentate disproporționat, clubul Dinamo și suporterii dinamoviști. 

E regretabil că se produc pagube materiale, fie ele și minore, așa cum sunt în cazul de față, dar mai regretabilă este manipularea și escaladarea disproporționată a unor astfel de situații! Este o încercare de a se demonstra că pe "Arcul de Triumf" nu trebuie să evolueze cluburi de fotbal. E o campanie intenționată și nu este în spiritul "fair-play"-ului atât de invocat în sport. Respect echipele naționale ale oricărui sport și felicit Federația Română de Rugby pentru calificarea "Stejarilor" la Campionatul Mondial! 

Cred însă că bunurile construite din bani publici ar trebui gestionate în interesul publicului, respectând și cunoscând prioritatea legală pe care meciurile echipelor naționale o au pe Arena "Arcul De Triumf". Banii publici sunt realizați prin munca a milioane de români și inclusiv prin munca suporterilor dinamoviști, care, prin dedicarea lor față de club, au demonstrat că merită să se bucure de fotbal pe o arenă ultramodernă și înainte de finalizarea noului Stadion Dinamo. 

Puțin peste 20 de scaune au fost distruse în urma meciului cu Sepsi Sfântu Gheorghe, iar clubul va achita integral daunele provocate de suporterii noștri. Niciunul dintre acestea nu a fost smuls intenționat - așa cum anumite persoane vehiculează în presă - iar toate distrugerile par accidentale și cu siguranță au survenit în momentele de bucurie și în urma spectacolului oferit de către suporterii dinamoviști. În privința curățeniei, avem o regulă: vestiarul nostru trebuie să rămână curat, după fiecare meci. Este o regulă pe care am instaurat-o împreună cu Ovidiu Burcă, de când am venit la Dinamo. 

Cu această ocazie, invităm reprezentanții mass-media după fiecare partidă pentru a filma în ce condiții predăm vestiarul la final. Aseară, după meci, staff-ul și jucătorii noștri au curățat integral vestiarul și au solicitat inclusiv mijloacele necesare pentru a îndepărta iarba rămasă pe podea. 

Ni s-a transmis că de acest aspect se va ocupa firma de curățenie. Serviciile de curățenie au fost parte din contractul de utilizare al arenei, achitat integral de către club. În acest sens, punem la dispoziție câteva imagini de dinainte de partidă, care demonstrează faptul că așezarea mobilierului din vestiarul nostru era diferită, iar fotografiile prezentate în presă sunt fie din vestiarul oaspeților, fie au fost efectuate în urma altui eveniment.

- Comunicat Dinamo

Federația Română de Rugby iese la atac, după pagubele create de fanii lui Dinamo pe „Arc”: „Arată deplorabil! Nu s-a întâmplat așa ceva în 20 de ani de rugby, dar publicul nostru e de altă calitate!”
Imagine din vestiarul lui Dinamo, pusă la dispoziție presei

VIDEO Atmosfera creată de fanii lui Dinamo la meciul de Cupă cu Sepsi

FOTO / Cele mai spectaculoase imagini din confruntarea Dinamo - Sepsi 2-3

Dinamo - Sepsi / foto: Raed Krishan
Dinamo - Sepsi / foto: Raed Krishan
Dinamo - Sepsi / foto: Raed Krishan
Dinamo - Sepsi / foto: Raed Krishan
Dinamo - Sepsi / foto: Raed Krishan
+19 FOTO

Vom vedea azi ce pagube au fost la meci. Am văzut niște poze, dar cred că sunt doar câteva zeci de scaune rupte. Sunt daune minore, pe care le vom remedia în cel mai scurt timp.

Sperăm ca și în 2023 să jucăm pe această arenă. Din punct de vedere al prețului, e o arenă scumpă. Voi încerc să discut ca să vedem dacă vom reduce prețul, nu știu dacă se poate face ceva în acest sens. Dar cu o prezență bună, ca la meciul cu Sepsi, putem să ne amortizăm costurile.

- Vlad Iacob, administrator special Dinamo, la Pro X

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dinamo speră să revină pe „Arcul de Triumf”: „Vom discuta pentru a reduce costurile. Un meci la Giurgiu generează pierderi”

FOTO Ultrașii lui Dinamo și-au dat în petic la meciul cu Sepsi » Scandări rasiste și xenofobe + au luat la țintă un adversar

Fanii lui Dinamo s-au răfuit și cu Denis Ciobotariu » Răspunsul ironic al fundașului: „TREI!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (80)
abavati
abavati  •  14 Noiembrie 2022, 12:48
Postat de van_dammage pe 14 Noiembrie 2022, 09:36

Copilu', comentariul meu era strict legat de aberațiile tale referitoare la distrugerea scaunelor pe stadioane. Cumva, am adăugat comentariul și la ceea ce ai scris tu despre modialul de rugby. Șezi frumos în stadion, că nu e ***

1) Scaune se distrug la fiecare meci, pe fiecare stadion unde se joaca in primele doua ligi, daca s-ar fi pastrat conditiile de stat in picioare in peluze situatia ar fi fost mult mai buna. La englezi se poate, dar la noi nu. 2) La rugby nu mai suntem de mult ceea ce eram, acum mergem la mondiale din greseala altora.

van_dammage
van_dammage  •  14 Noiembrie 2022, 09:36
Postat de abavati pe 10 Noiembrie 2022, 19:49

Scrietu atunci, in ce conditii ne-am calificat la Mondialul de Rugby sieventual, daca te duce scoarta cerebrala pe ce loc am terminat grupa. altfel, dincolo ca am probabil de vre-o 2 x mai multa scoala ca tine, merg la meciuri din perioada cand ai tai probabil erau la cresa ... si inca ceva, sunt cateva miliarde de bipezi pe lumea asta.

Copilu', comentariul meu era strict legat de aberațiile tale referitoare la distrugerea scaunelor pe stadioane. Cumva, am adăugat comentariul și la ceea ce ai scris tu despre modialul de rugby. Șezi frumos în stadion, că nu e ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

abavati
abavati  •  10 Noiembrie 2022, 19:49
Postat de van_dammage pe 10 Noiembrie 2022, 07:57

Exemplul tău demonstrează cât de limitat ești. Probabil că faci parte din bipezii care sar pe scaune.

Scrietu atunci, in ce conditii ne-am calificat la Mondialul de Rugby sieventual, daca te duce scoarta cerebrala pe ce loc am terminat grupa. altfel, dincolo ca am probabil de vre-o 2 x mai multa scoala ca tine, merg la meciuri din perioada cand ai tai probabil erau la cresa ... si inca ceva, sunt cateva miliarde de bipezi pe lumea asta.

Vezi toate comentariile (80)
Comentează