FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  PETROLUL - CFR CLUJ 1-0

FOTO Dans cu 50.000 de "lupi" » Jucătorii Petrolului au avut parte de o primire fastuoasă din partea fanilor la Ploieşti

Ploieştiul sub lumini şi lacrimi de bucurie +7   FOTO
Ploieştiul sub lumini şi lacrimi de bucurie

Articol de , - Publicat luni, 03 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 02 iunie 2013 20:48

Într-un autocar decapotabil, băieţii lui Contra au fost uimiţi să vadă explozia de bucurie şi dragoste revărsată pe străzile oraşului. O maree galben-albastră i-a acompaniat pe învingători de la intrarea în oraş pînă în centru. "I've never seen something like this in my liiiife!", a izbucnit Bokila, omul care a decis finala cu CFR Cluj.

E trecut de ora 1 dimineaţa, iar la intrarea în oraşul "aurului negru" drumurile sînt blocate. În dreptul Hipodromului, autocarul "lupilor" se opreşte, iar Mircea Bornescu e primul care coboară în mijlocul mulţimii purtînd trofeul deasupra capului. "A ve-nit Cupa, a ve-nit Cupa, a ve-nit Cupa la Ploieeeşti!", răsună din mareea galben-albastră, care aştepta de 18 ani întoarcerea în vitrina Petrolului a Cupei cîştigate ultima dată în '95, de generaţia lui Răchită, Preda şi Chiriţă.

"Hai, băi, c-au venit să ne întîmpine şi pompierii!", e refrenul cu care trupa lui Contra se mută pe autobuzul cu platformă, care-i va purta spre centrul urbei, unde lumea freamătă în aşteptarea eroilor. Băieţii cu furtunurile îi aplaudă şi ei frenetic pe învingătorii Clujului, în timp ce maşina decapotabilă se pune încet în mişcare, escortată de un cordon de jandarmi şi de mii de oameni entuziasmaţi.

"Să vină toţi ospătarii să ne salute!" :-)
Sînt în mulţime copii şi bunici care plîng de bucurie, iar puştii urcaţi pe umerii părinţilor întind braţele către jucătorii care cîntă, flutură steaguri şi desfac şampanii. Îi despart numai cîţiva metri de fani, dar îi uneşte bucuria explozivă a unei Cupe plină de farmec. "Să vină toţi ospătarii să ne salute!", strigă fotbaliştii cînd trec pe lîngă primul restaurant, din care mirii şi mesenii au ieşit pe marginea drumului ca să asiste la spectacolul nocturn.

Invitaţie pentru Contra
"Îţi dai seama ce tare ar fi acum să organizăm nişte alegeri anticipate?!", se aud murmure în anturajul primarului Iulian Bădescu, urcat pe platformă alături de învingători. De la balcoane, poporul petrolist acompaniază şi de la înălţime defilarea cohortei lui Contra, care pare sedat de primirea fastuoasă. E înconjurat de familie, peste cîteva ore va pleca deja într-o scurtă vacanţă în Spania, şi, după cursele du-te vino făcute în timpul finalei, arată ca un om epuizat.

Se înviorează însă imediat cînd, din spatele autocarului, "capii răutăţilor", Guilherme, Mustivar, Manasse şi Bornescu, îl invită la petrecere: "Mister, vino-ncoa, salută galeria!". Iar "Guriţă" se aruncă spre grupul vesel, bătînd de trei ori aerul cu pumnul încordat. "Bo-ki-la, Bo-ki-la", e însă scandarea care răsună de jur împrejur, în timp ce africanul se ia cu mîinile de cap a stupoare. "Maaan, i've never seen something like this in my liiiife!", ţipă congolezul în urechilor colegilor şi începe să arunce cu jetul de şampanie peste oamenii cărora le-a făcut viaţa mai fericită cu golul din finală.

"Vă iubim! Vă iubim! Vă iubim!"
Am străbătut maximum doi kilometri, dar a trecut deja o oră. Marele puhoi abia acum se întrezăreşte, în piaţa de la Gara de Sud. Cînd apare autocarul decapotabil, cordonul de poliţişti se desface, iar furnicarul se prăvale în viteză către maşina cu învingători. La orizont se deschide bulevardul care duce spre centrul oraşului. E full pe carosabil şi pe trotuare, 50.000 de suflete participă la fiesta galben-albastră, iar tobele gigantice ale galeriei mobile duc ritmul infernal al unei samba perfecte

"Vă iubim! Vă iubim! Vă iubim!", urcă din mulţime declaraţiile de dragoste ale fanilor, care-şi acoperă ochii de teamă cînd Mojica şi Hamza, euforici, sînt gata să "îmbrăţişeze" firele de înaltă tensiune ale troilebuzelor, care trec la o palmă peste capetele lor!

Două ore de bucurie
Iar finalul fiestei se scrie chiar la kilometrul zero al Ploieştiului, unde Grozav se urcă pe marginea platformei şi ridică trofeul argintat, i se văd numai ochii, căci şi-a acoperit faţa şi capul cu o cagulă ca un veritabil ultras!

Focurile de artificii luminează show-ul de la sol, fumigenele roşii completează tabloul, jucătorii dau autografe pe tricouri şi fulare aruncate de fani. Ceasul arată 03:30 dimineaţa, iar în timp ce culorile "lupilor" continuă să fluture, tipii adunaţi din toate colţurile lumii care au declanşat această poveste cu happy-end îşi trimit deja mesajele către şefi: "Să vină bani, să vină bani, să vină banii la băieţi!".

Party încheiat la Sky Center
După despărţirea de fani, petroliştii au petrecut pînă spre 7 dimineaţa la Sky Center, un restaurant plasat la ieşirea din oraş. Au avut la dispoziţie un bufet suedez clasic. Circa o oră a durat masa, apoi cîţiva dintre jucători şi o parte din staff s-au mutat la clubul din apropiere, unde au închis party-ul cînd s-a crăpat de ziuă. "A fost distracţie pe cinste, africanii au dat tonul!", a povestit unul dintre ploieşteni.

1 milion de euro e prima pe care o vor împărţi jucătorii pentru cucerirea Cupei României, banii venind dinspre Primăria Ploieşti

3 Cupe ale României are acum Petrolul în palmares: primele două au fost cucerite în 1963 şi 1995

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (10)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  12 Iunie 2013, 12:09
Postat de gardenparty pe 04 Iunie 2013, 18:40

exagerari gazetaresti.,CUPA-ramane la Ploiesti!

de parca ar avea cineva nevoie de ea :))))

gardenparty
gardenparty  •  04 Iunie 2013, 18:40

exagerari gazetaresti.,CUPA-ramane la Ploiesti!

lgfpp
lgfpp  •  03 Iunie 2013, 14:29
Postat de ertyuiop pe 03 Iunie 2013, 08:14

Exagerari gazetaresti, pe stadion au fost 30.000 in Ploiesti 50.000, sa aiba grija la grupa de varsta a sugarilor ca risca sa-i scoata si pe ei in strada! Apropo care a fost nr. total de spectatori de pe National Arena, a anuntat cineva?

nu ma contrazic si nici nu ma intereseaza in mod special treaba asta da tin sa te anunt ca la meci am fost aproape 30.000 si in oras dupa terminarea meciului erau peste 15.000 de oameni asta pana sa ajungem noi... acu fa si tu un calcul scurt!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează