FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - OȚELUL

EXCLUSIV Francois Yabre a reacționat după scandările rasiste la adresa lui din meciul Dinamo - Oțelul: „Nu am de ce să mă rușinez, alții ar trebui să o facă!” + Și clubul gălățean a reacționat

Francois Yabre (32 de ani), fundașul ivorian al Oțelului. Foto: Cristi Preda (GSP)
Francois Yabre (32 de ani), fundașul ivorian al Oțelului. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 15:12 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 16:12

Fundașul Francois Yabre, 32 de ani, a oferit o reacție după momentele oribile la care a fost expus la meciul Dinamo - Oțelul (3-3), mai ales că a mai fost victima unor situații similare în trecut.

Francois Yabre (32 de ani), fundașul ivorian al Oțelului, a fost victima scandărilor rasiste în timpul meciului cu Dinamo, scor 3-3, din Cupa Românei Betano.

Poate fi penalizat Gigi Becali în urma autodenunțului de astăzi? Ce spun surse FRF pentru GSP și ce prevede regulamentul
FCU CRAIOVA - FCSB 2-0
Poate fi penalizat Gigi Becali în urma autodenunțului de astăzi? Ce spun surse FRF pentru GSP și ce prevede regulamentul

VIDEO. Francois Yabre, victima rasismului la Dinamo - Oțelul

În repriza secundă, dinspre tribuna 2 s-au auzit constant sunete rasiste îndreptate în direcția jucătorului ivorian, cu pașaport norvegian. Apărătorul Oțelului a răbufnit după golurile de 2-1 și 3-1. A făcut semne largi, cerând ironic ca spectatorii să continue cu strigătele reprobabile. 

Nu a fost prima oară când Yabre a intrat în colimatorul suporterilor dinamoviști, chiar a amendat public această atitudine ostilă în 2023, după alte dueluri din liga secundă cu „câinii”.

Peluza Sud a lui Dinamo a continuat să scoată zgomote rasiste la adresa lui Yabre și după fluierul final și i-a strigat „Țiganule, țiganule”. Gălățenii și-au susținut colegul, l-au îmbrățișat și au făcut semne ironice în direcția suporterilor „câinilor”.

12 meciuria adunat Yabre pentru trupa lui Dorinel Munteanu în această stagiune, el revenind după o accidentare ce l-a făcut să rateze aproape jumătate din sezon

Francois Yabre: „Și Garita a sesizat aceeași problemă. Și Cisse, și Fatai au fost victimele rasismului”

Yabre a avut o reacție pentru GSP.ro în care a atras atenția asupra tratamentului la care a fost expus.

„Nu este prima oară când sunt victima unor acte ce nu ar trebui să-și mai aibă locul în epoca noastră. Sunt dezamăgit că aceeași adversari, mă refer la galeria adversă, are atitudinea asta asupra mea. Nimic nu se schimbă, în bine! Eu nu am de ce să mă rușinez, alții ar trebui s-o facă! Ce să zic?!

Și jucătorul de la Argeș, Garita, a sesizat aceeași problemă, public, la meciul cu Dinamo, dar nimeni nu a făcut nimic. Este dureros! Alături de mine, și Cisse, și Fatai au avut parte de un tratament oribil la meciul cu Dinamo”, a reacționat Yabre pentru GSP.ro.

5 aniare deja Yabre în România, în afara Oțelului, el mai jucând în trecut pentru Luceafărul Oradea, Viitorul Tg. Jiu și Aerostar Bacău

Reacția Oțelului Galați: „Regretabilă recidivă”

Clubul dunărean a oferit astăzi o reacție publică, prin intermediul unui comunicat.

„SC Oțelul Galați își exprimă solidaritatea cu jucătorul François Yabre Tobasegnou, un fotbalist profesionist și o persoană de o calitate morală desăvârșită, victimă a comportamentului rasist manifestat de unii spectatori prezenți la partida de aseară, Dinamo București – Oțelul Galați, de pe Arena Arcul de Triumf. 

Condamnăm ferm asemenea forme rudimentare de exteriorizare, orice formă de rasism fiind în antiteză cu valorile împărtășite de clubul nostru.

Considerăm că, în anul 2023, a sublinia că astfel de insulte nu sunt compatibile cu principiile fotbalului sau ale oricărei alte discipline sportive a devenit o redundanță, însă am luat cu amărăciune act de proferarea unor insulte nepermis de inferioare la adresa sportivului nostru. Și surprind în contextul în care vin din partea unor suporteri ai unui club de tradiție al fotbalului românesc, aceasta fiind o regretabilă recidivă.

Pe François îl asigurăm de întreg sprijinul nostru, iar noi, SC Oțelul Galați, vom milita pentru ca discriminarea de orice formă să fie exclusă din fotbal, iar în fenomen să existe doar respect și fair-play, valori fundamentale care ne fac mai puternici atât pe teren, cât mai ales în afara lui”, au transmis oficialii gălățeni.

VIDEO Cupa României. Dinamo - Oțelul Galați » Suporterii dinamoviști, scandări rasiste la finalul partidei către Yabré și jucătorii de culoare de la Oțelul

Citește și alte știri:

Prima impresie a germanului Bernd Storck despre România: „Frig și Dracula! Un personaj faimos, copiii mei vor dori să viziteze când vor sosi aici”

Un fost fotbalist al Stelei a scos în evidență punctele slabe ale FCSB: „N-are un lider, n-are un antrenor pe bancă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
carol22
carol22  •  09 Decembrie 2023, 11:17

de ce nu scrieti articol si despre manifestarile marca simeone sau emi martinez ale lui francois? ati stiut sa taiati bine video-ul sa nu se vada, felicitari, sper ca sunteti mandri de voi! :))

RaduSibiu84
RaduSibiu84  •  09 Decembrie 2023, 04:47
Postat de Alunelu45 pe 08 Decembrie 2023, 20:22

Ce texte infantile ai raducule… Mama sau sora te au pus săi iei atitudine. Te simți oltean adevărat de sibiu acum.

Lasa-mi codul postal daca iti este rusine de satul tau.

Zeama.de.varza
Zeama.de.varza  •  09 Decembrie 2023, 02:16

Ați reușit la GSP.ro să scrieți vreo 6-7 articole din nimic! Și să mai aruncați cu noroi in Dinamo pentru nimic!!!.... ***..... Pentrucă in mod normal, după așa ceva în țările civilizate ați da faliment rapid!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează