FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA - FCSB 2-0

Poate fi penalizat Gigi Becali în urma autodenunțului de astăzi? Ce spun surse FRF pentru GSP și ce prevede regulamentul

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de , - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 13:27 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 18:57

Gigi Becali (65 de ani), patronul FCSB, a afirmat astăzi că la meciul de Cupă cu FCU Craiova, 0-2, „am zis că o să fac o echipă ca să poată să mă bată și Mititelu o dată” ♦ Departamentul de Integritate din cadrul FRF ar putea să se sesizeze în urma autodenunțului, deschiderea unei anchete fiind la latitudinea acestuia.

Joi seara, FCSB, fără mai mult de jumătate dintre titularii obișnuiți, a pierdut cu FCU Craiova, 0-2, și a fost eliminată din Cupa României.

Eșecul nu doar că nu l-a deranjat pe Gigi Becali, ci patronul FCSB a făcut și o mărturisire-șoc, anume că „i-am zis echipa lui Mititelu cu două zile înainte de meci. Am zis că o să fac o echipă ca să poată să mă bată și el o dată”.

Atacantul de 1,5 milioane pe care-l vrea Gigi Becali în iarnă: „O să-l urmărim la treabă cu AS Roma”
FCSB
Atacantul de 1,5 milioane pe care-l vrea Gigi Becali în iarnă: „O să-l urmărim la treabă cu AS Roma”

Riscă Gigi Becali să fie suspendat? Totul depinde de Departamentul de Integritate din cadrul FRF

Autodenunțul lui Becali ar putea avea consecințe serioase. Sursele Gazetei transmit că afirmațiile latifundiarului intră în sfera competențelor Departamentului de Integritate din cadrul FRF, organism care verifică în mod constant toate informațiile și declarațiile disponibile public.

Rămâne ca membrii Departamentului de Integritate să decidă dacă vor formula o sesizare cu privire la afirmațiile lui Gigi Becali.

Regulamentul Disciplinar stipulează pedepse severe pentru astfel de cazuri, suspendare de la o lună la 12 luni și amendă de la 10.000 la 150.000 de lei.

Ceea ce a făcut Gigi Becali ar putea fi încadrat la punctul a) din articolul 60.2 bis din RD, referitor la Integritatea Meciurilor.

Acesta face trimitere la acțiunile „de o manieră menită a influența derularea și/sau rezultatul unui meci sau al unei competiții, printr-un comportament contrar stipulațiilor statutare ale FRF, în vederea obținerii unui avantaj pentru sine însuși sau pentru un terț”.

Poziția oficială exprimată de FRF:

Departamentul de Integritate monitorizează toate informațiile publice și decide dacă formulează sesizări cu privire la eventuale abateri disciplinare. Prin urmare, decizia, inclusiv în ceea ce privește încadrarea faptei, aparține exclusiv Departamentului de Integritate. 

VIDEO Superliga - Etapa XIX » Match Preview CFR Cluj - FCSB

FCU Craiova a tranșat meciul din prima repriză, goluri Bauza și Van Durmen, și a eliminat-o pe FCSB din Cupa României.

Echipa pe care a dictat-o Gigi Becali pentru meciul de seara trecută este: Andrei Vlad - V. Crețu, Dawa, Haruț, Cr. Ganea - Ov. Popescu, Lixandru, Djokovic - Radaslavescu, Băluță, Rotariu.

Mai multe știri despre FCSB:

Chiar înainte de FCU Craiova - FCSB, Tavi Popescu a răspuns afirmațiilor lui Gigi Becali: „I s-au dus seva și puterea”
FCSB
Chiar înainte de FCU Craiova - FCSB, Tavi Popescu a răspuns afirmațiilor lui Gigi Becali: „I s-au dus seva și puterea”
Am aflat arbitrul de la derby-ul CFR Cluj - FCSB: „central” din București, care nu e pe lista FIFA!
CFR CLUJ - FCSB
Am aflat arbitrul de la derby-ul CFR Cluj - FCSB: „central” din București, care nu e pe lista FIFA!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (70)
robertssandu
robertssandu  •  09 Decembrie 2023, 11:33

Un cancer al fotbalului romanesc. Când vezi că Rapid are un patron cu ștaif ca Sucu, și clubul tău de suflet are un cioban fără educație ca Becali... nici nu-ți mai vine să sprijini echipa. Doar, doar, de o vinde ăsta echipa. Cel mai bine la club a fost când Becali era la pușcărie. De 20 de ani aproape, singura perioadă când clubul a funcționat normal de când Becali a devenit războinicul luminii a fost când i-au stins ăștia becul și l-au băgat la răcoare.

alexxp1955
alexxp1955  •  09 Decembrie 2023, 08:17

D-l becali nu poate fi penalizat niciodata, indiferent de regulament, legi de discriminare( adresate fanilor Rapidului, dar nu se uita la Coman...) sau bun simt.

paolo13
paolo13  •  09 Decembrie 2023, 07:09
Postat de lefter_popescu pe 08 Decembrie 2023, 21:47

Are cineva curajul sa-l pedepsească pe Gigi Valiza?

Piei Satana!

Vezi toate comentariile (70)
Comentează