FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  GRUPE

VIDEO Cupa României Betano, tabloul complet al grupelor. Dinamo și FCSB în aceeași grupă, dar NU vor avea meci direct!

Astăzi, de la 15:30, se va efectua tragerea la sorți a grupelor Cupei României Betano, ediția 2023-2024. Evenimentul va fi liveTEXT+VIDEO pe GSP.ro.
Astăzi, de la 15:30, se va efectua tragerea la sorți a grupelor Cupei României Betano, ediția 2023-2024. Evenimentul va fi liveTEXT+VIDEO pe GSP.ro.

Articol de , - Publicat miercuri, 06 septembrie 2023 16:19 / Actualizat miercuri, 06 septembrie 2023 16:26

Miercuri a avut loc tragerea la sorți a grupelor Cupei României Betano, ediția 2023-2024. Primele două echipe clasate din fiecare grupă se califică în faza sferturilor de finală.

Este al doilea sezon la rând în care Cupa României propune un format cu grupe. Participă 24 de echipe, 8 din Superliga, cel mai bine clasate din stagiunea precedentă, plus cele 16 câștigătoare din play-off.

„E degradant!” » Eugen Neagoe atacă un antrenor din Superliga: „Nu aș putea să fac așa ceva niciodată”
GSP LIVE
„E degradant!” » Eugen Neagoe atacă un antrenor din Superliga: „Nu aș putea să fac așa ceva niciodată”

Tragerea la sorți a Cupei României Betano

Rapid și CFR Cluj se vor întâlni în grupa B, FCSB și Dinamo au fost repartizate în grupa C, însă, conform tabloului Cupei, cele două rivale nu se vor înfrunta direct.

FCSB va evolua cu FC Bihor Oradea, Oțelul, la fel ca anul trecut, și FCU Craiova. Dinamo le va înfrunta pe FCU Craiova, FC Bihor Oradea și Oțelul. 

În grupa D, derby-ul va fi cel dintre Farul și Universitatea Craiova.

GRUPA A

  • Sepsi
  • Petrolul
  • Chindia
  • Hermannstadt
  • Corvinul Hunedoara
  • Progresul Pecica

Etapa 1: Progresul Pecica - Petrolul, Hermannstadt - Sepsi, Corvinul Hunedoara - Chindia 

Etapa 2: Chindia - Petrolul, Corvinul - Sepsi, Progresul Pecica - Hermannstadt 

Etapa 3: Petrolul - Sepsi, Chindia - Hermannstadt, Progresul Pecica - Corvinul

GRUPA B

  • Rapid
  • CFR Cluj
  • U Cluj
  • FC Botoșani
  • CSA Steaua 
  • CSM Alexandria

Etapa 1: CSM Alexandria - CFR Cluj, FC Botoșani - Rapid, CSA Steaua - U Cluj 

Etapa 2: U Cluj - CFR Cluj, CSA Steaua - Rapid, CSM Alexandria - FC Botoșani 

Etapa 3: Rapid - CFR Cluj, FC Botoșani - U Cluj, CSM Alexandria - CSA Steaua

GRUPA C

  • FCU Craiova
  • FCSB
  • Oțelul
  • Dinamo
  • SCM Zalău 
  • FC Bihor Oradea

Etapa 1: FC Bihor Oradea - FCSB, Dinamo - FCU Craiova, SCM Zalău - Oțelul 

Etapa 2: Oțelul - FCSB, SCM Zalău - FCU Craiova, FC Bihor Oradea - Dinamo 

Etapa 3: FCU Craiova - FCSB, Dinamo - Oțelul, SCM Zalău - FC Bihor Oradea

Grupa D

  • Farul
  • Universitatea Craiova 
  • UTA
  • FC Voluntari
  • Gloria Buzău 
  • CS Tunari

Etapa 1: CS Tunari - CSU Craiova, FC Voluntari - Farul, Gloria Buzău - UTA 

Etapa 2: UTA - CSU Craiova, Gloria Buzău - Farul, CS Tunari - FC Voluntari 

Etapa 3: CSU Craiova - Farul, UTA - FC Voluntari, CS Tunari - Gloria Buzău 

IMPORTANT: Partidele se vor disputa pe terenul formației mai slab clasată în sezonul precedent.

***

→ Lucian Sânmărtean, Marius Niculae și Miodrag Belodedici au fost invitații speciali ai Federației pentru această tragere.
→ Au fost prezentate apoi cele mai spectaculoase goluri din ediția actuală a Cupei.
→ Evenimentul a început cu o descriere făcută formatului de către Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct al Federației Române de Fotbal.

Cum au arătat urnele pentru tragerea la sorți a grupelor Cupei României Betano

  • Urna 1: Farul, FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Rapid, Sepsi, FCU Craiova, Petrolul 
  • Urna 2: FC Voluntari, U Cluj, FC Botoșani, Hermannstadt, UTA, Dinamo, Oțelul, Chindia
  • Urna 3: CSA Steaua, Gloria Buzău, Corvinul Hunedoara, CSM Alexandria, FC Bihor Oradea, CS Tunari, SCM Zalău, Progresul Pecica
Cupa României Betano, tabloul complet al grupelor. Dinamo și FCSB în aceeași grupă, dar NU vor avea meci direct!
foto: frf.ro

Totul despre tragerea la sorți a grupelor Cupei României Betano

Federația Română de Fotbal  a explicat formatul Cupei: 

„Echipele participante în această etapă vor fi distribuite, prin tragere la sorți, în 4 grupe a câte 6 echipe, în felul următor:

  • două echipe din urna valorică 1
  • două echipe din urna valorică 2
  • două echipe din urna valorică 3

Pentru fiecare grupă în parte, primei echipe extrase din urna valorică 1, respectiv 2 i se va atribui denumirea generică «1a», respectiv «2a», iar cea de-a două extrasă va primi denumirea de «1b» și «2b». În același timp, echipele din urna valorică 3, deja împărțite în grupe, vor primi prin tragere la sorți denumirea generică «3a» și «3b».

Cupa României Betano, tabloul complet al grupelor. Dinamo și FCSB în aceeași grupă, dar NU vor avea meci direct!

Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3 la nivelul grupei relevante, conform următorului țintar:

  • Etapa 1: 3b-1b; 2b-1a; 3a-2a;
  • Etapa 2: 2a-1b, 3a-1a, 3b-2b
  • Etapa 3: 1a-1b, 2a-2b, 3a-3b;

    *Partidele se vor disputa pe terenul formației mai slab clasată în sezonul precedent

Primele două echipe clasate în fiecare grupă în parte se califică în faza sferturilor de finală urmând a disputa următoarele meciuri conform schemei de mai jos, cu mențiunea că echipele câștigătoare ale grupelor vor disputa meciurile pe teren propriu. De asemenea, În semifinale, câștigătoarele sferturilor de finală 1 și 3 vor fi gazde”.

Cupa României Betano, tabloul complet al grupelor. Dinamo și FCSB în aceeași grupă, dar NU vor avea meci direct!

15 formații din Superliga6 din Liga 2 și alte 3 din Liga 3 evoluează în grupele Cupei

Mai multe articole de actualitate: 

De cartea recordurilor: Luțu e student de 28 de ani! Respins la București, își încearcă norocul la Chișinău: „Am venit, da' n-am învățat nimic”
FCSB
De cartea recordurilor: Luțu e student de 28 de ani! Respins la București, își încearcă norocul la Chișinău: „Am venit, da' n-am învățat nimic”
Șumudică se întoarce! A confirmat negocierile: „Da, e adevărat!”
ANTRENOR
Șumudică se întoarce! A confirmat negocierile: „Da, e adevărat!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (144)
fabulos
fabulos  •  13 Septembrie 2023, 12:00
Postat de superstar24 pe 13 Septembrie 2023, 09:37

In sfarsit, bine ca am clarificat. Deci marca e bunul statului si nu poate fi instrainat, si FCSB e un EA Sports FC fara brand. Dar tot are engine-ul. Ca nu m-ai convins ca a ramas ceva din sectia de fotbal la CSA dupa 1998, si tot ce primise AFC si putea instraina, a dat mai departe catre FCSB. Ca am dreptate sau nu, asta e ce simt eu, ca la fotbal FCSB e Steaua. La fel cum simt ca Simona e nevinovata. Chiar daca s-au luat deja decizii in instanta, in comisii, decizii pe care eu le consider abuzive, asta nu inseamna ca incurajez furtul. La fel cum nu incurajez nici dopajul in sport. Doar ca e dreptul meu sa am alta parere fata de ce decide instanta.

Foarte bine ca am clarificat faptul ca Fcsb nu este Steaua. Asa ca Fcsb nu poate sa aiba nici engine-ul. Faptul ca au primit niste drepturi nu inseamna ca au devenit proprietari (daca tu imi DAI DREPTUL sa locuiesc in casa ta 10 ani nu insemna ca mi-ai dat casa. inclusiv DREPTUL sa inchei contractele de utilitati pe numele meu sau al firmei mele). Este dreptul tau sa simti orice dar trebuie sa fim ancorati in realitate. Pentru ca nu a incaput tot mesajul iti citez cu tot cu ultimul rand: ""medaliile obţinute de sportivii clubului în marile competiţii sportive : 166 medalii la Jocurile Olimpice (40 aur, 54 argint şi 72 bronz); 807 medalii la Campionatele Mondiale (234 aur, 282 argint şi 291 bronz); 1063 medalii la Campionatele Europene (286 aur, 365 argint şi 412 bronz); 365 medalii la Campionatele Militare Mondiale (88 aur, 122 argint şi 155 bronz); 11.037 titluri de campion naţional; 916 Cupe ale României; CUPA CAMPIONILOR EUROPENI, 1986 şi Supercupa Europei, câştigate de echipa de fotbal „Steaua Bucureşti”. Nici eu nu sunt de acord intotdeauna cu justitia dar in acest caz dreptatea este de partea Stelei.

superstar24
superstar24  •  13 Septembrie 2023, 09:37
Postat de fabulos pe 12 Septembrie 2023, 17:47

Faptul ca a primit cateva drepturi nu reprezinta absolut nimic. Tot CSA este proprietar. Daca tot citezi de acolo: În conformitate cu art. 11 alin. 1 lit. a) din Legea nr. 213/1998, privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare, “bunurile din domeniul public sunt inalienabile, insesizabile şi imprescriptibile şi NU POT FI INSTRAINATE; ele pot fi date numai în administrare, concesionate sau închiriate, în condiţiile legii”; Marca “Steaua Bucureşti” este un activ necorporal, aflat în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti”, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Apărării Naţionale şi nu poate fi valorificat decât în condiţiile legale în vigoare; RETINE: NU POT FI INSTRAINATE!!! Valoarea de piaţă a brandului „Steaua Bucureşti” a fost efectuată pentru perioada 1947-31.12.2014, pentru toate secţiile sportive ale clubului. Astfel, au fost evaluate performanţele sportive ale celor 28 de secţii (de la atletism, baschet, canotaj, kaiac-canoe, haltere, lupte, scrimă, tir etc., inclusiv fotbal), precum şi medaliile obţinute de sportivii clubului în marile competiţii sportive : 166 medalii la Jocurile Olimpice (40 aur, 54 argint şi 72 bronz); 807 medalii la Campionatele Mondiale (234 aur, 282 argint şi 291 bronz); 1063 medalii la Campionatele Europene (286 aur, 365 argint şi 412 bronz); 365 medalii la Campionatele Militare Mondiale (88 aur, 122 argint şi 155 bronz);11.037 titluri de campio

In sfarsit, bine ca am clarificat. Deci marca e bunul statului si nu poate fi instrainat, si FCSB e un EA Sports FC fara brand. Dar tot are engine-ul. Ca nu m-ai convins ca a ramas ceva din sectia de fotbal la CSA dupa 1998, si tot ce primise AFC si putea instraina, a dat mai departe catre FCSB. Ca am dreptate sau nu, asta e ce simt eu, ca la fotbal FCSB e Steaua. La fel cum simt ca Simona e nevinovata. Chiar daca s-au luat deja decizii in instanta, in comisii, decizii pe care eu le consider abuzive, asta nu inseamna ca incurajez furtul. La fel cum nu incurajez nici dopajul in sport. Doar ca e dreptul meu sa am alta parere fata de ce decide instanta.

fabulos
fabulos  •  12 Septembrie 2023, 17:47
Postat de superstar24 pe 12 Septembrie 2023, 15:16

Am zis ca le gasesti usor pe google. Asta scrie pe site csasteaua .ro, legat de contractul de cesiune nr. 30/2003. "După publicarea O.G. nr.26/2000, care a abrogat Legea nr. 21/1924, A.F.C. “Steaua Bucureşti” a ieşit de sub autoritatea Ministerului Apărării Naţionale. Tot în anul 2003, în temeiul O.G. nr. 26/2000, a fost înfiinţată Societatea Comercială Fotbal Club ”Steaua Bucureşti” S.A.. Prin contractul de cesiune nr. 30/2003, S.C. F.C. ”Steaua Bucureşti” S.A. prelua în mod gratuit o parte a drepturilor A.F.C. “Steaua Bucureşti” (drepturile de participare în Divizia A, drepturile federative asupra tuturor jucătorilor A.F.C. “Steaua Bucureşti”, toate contractele de publicitate, sponsorizare, drepturile de televiziune etc.).". Si poze la acele acte le gasesti aici www.prosport .ro/fotbal-intern/exclusiv-prosport-a-intrat-in-posesia-actelor-tranzactiei-extrajudiciare-prin-care-gigi-becali-a-infiintat-sc-fc-steaua-ce-creanta-a-stins-acesta-pentru-a-prelua-51-din-actiuni-si-ce-fotbalisti-a-ceda-13944711 . De aici reiese clar ca "engine-ul" a fost transferat pe societatea comerciala. Si vezi ca anul trecut, la tragerea la sorti pentru grupele UECL, FCSB a fost prezentata drept "winner of 1986", a mentionat ca e singura castigatoare de UCL din acele grupe, si a primit si un bonus consistent pentru asta de la UEFA. Stii dc? Pentru ca in 2003 s-a transferat "engine-ul". Adica activitatea sportiva, locul din liga 1, si mai ales coeficientul eur

Faptul ca a primit cateva drepturi nu reprezinta absolut nimic. Tot CSA este proprietar. Daca tot citezi de acolo: În conformitate cu art. 11 alin. 1 lit. a) din Legea nr. 213/1998, privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia, cu modificările şi completările ulterioare, “bunurile din domeniul public sunt inalienabile, insesizabile şi imprescriptibile şi NU POT FI INSTRAINATE; ele pot fi date numai în administrare, concesionate sau închiriate, în condiţiile legii”; Marca “Steaua Bucureşti” este un activ necorporal, aflat în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua Bucureşti”, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Apărării Naţionale şi nu poate fi valorificat decât în condiţiile legale în vigoare; RETINE: NU POT FI INSTRAINATE!!! Valoarea de piaţă a brandului „Steaua Bucureşti” a fost efectuată pentru perioada 1947-31.12.2014, pentru toate secţiile sportive ale clubului. Astfel, au fost evaluate performanţele sportive ale celor 28 de secţii (de la atletism, baschet, canotaj, kaiac-canoe, haltere, lupte, scrimă, tir etc., inclusiv fotbal), precum şi medaliile obţinute de sportivii clubului în marile competiţii sportive : 166 medalii la Jocurile Olimpice (40 aur, 54 argint şi 72 bronz); 807 medalii la Campionatele Mondiale (234 aur, 282 argint şi 291 bronz); 1063 medalii la Campionatele Europene (286 aur, 365 argint şi 412 bronz); 365 medalii la Campionatele Militare Mondiale (88 aur, 122 argint şi 155 bronz);11.037 titluri de campio

Vezi toate comentariile (144)
Comentează