FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  STEAUA - ASTRA, AZI, 21:00, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Îl urmăreşte pe Reghe! » Constantin Gâlcă poate egala chiar de la primul meci la Steaua un record al predecesorului său

Articol de - Publicat vineri, 11 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 10 iulie 2014 20:54

Gâlcă are ocazia să-l egaleze pe Reghecampf la un capitol încă de la primul meci: poate deveni al doilea stelist cîştigător al Supercupei şi ca jucător, şi ca antrenor

Steaua constituie o oportunitate pentru adăugat trofee în CV. Dovadă e situaţia în care se găseşte Costel Gâlcă astăzi.

La 42 de ani, el nu a mai antrenat niciodată echipe de seniori în carieră, numai formaţia secundă de la Almeria şi "naţionala" U17 a României, însă beneficiază de o şansă importantă chiar de la prima partidă oficială pe banca roş-albaştrilor. O victorie în seara aceasta l-ar ajuta să egaleze o performanţă pe care numai Reghecampf a realizat-o pînă în prezent: să cîştige Supercupa şi ca antrenor, după ce a luat-o ca jucător.

Mijlocaşul defensiv Gâlcă a cucerit trofeul în 1994 în urma unei victorii cu Gloria Bistriţa, 1-0 cu gol al lui Marian Popa în prelungirile meciului, în minutul 108. Actualul antrenor din Ghencea făcea parte dintr-o linie mediană cu Militaru, Panduru şi Ilie Stan. Tehnician era Dumitru Dumitriu.

Gâlcă l-a avut adversar direct în acea partidă pe Mihai Tararache, pe care Dinamo i-l împrumutase Gloriei. Tararache era un copil, nu împlinise 17 ani la data la care s-a jucat meciul. Ca şi în prezent, Steaua era deţinătoarea titlului de campioană, în vreme ce Bistriţa se găsea în postura Astrei Giurgiu din această seară, de cîştigătoare a Cupei României.

183 de meciuri a jucat Gâlcă în Liga 1 şi a marcat 26 de goluri. Supercupa cîştigată în 1994, după 1-0 cu Bistriţa, a fost prima ediţie a acestei competiţii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează