FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - FC ARGEȘ

EXCLUSIV Antun Palic, înaintea duelului cu Dinamo din Cupa României: „Suntem favoriți”

Antun Palic, dreapta, într-un meci între FC Argeș și Dinamo // foto: Imago Images
Antun Palic, dreapta, într-un meci între FC Argeș și Dinamo // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 26 octombrie 2021 10:06 / Actualizat marti, 26 octombrie 2021 10:36

Antun Palic (33 de ani), fostul căpitan al lui Dinamo, va fi diseară adversarul roș-albilor, în meciul din optimile Cupei României, care va începe la ora 21:00 (DigiSport 1, TelekomSport 1, Look Sport). Speră ca FC Argeș să triumfe din nou în „Ștefan cel Mare”, dar „câinii” să se salveze de la retrogradare. 

Antun Palic a fost adus de Rednic în România la Dinamo, în vara lui 2015, apoi croatul l-a urmat pe antrenor și la Mouscron, pentru a se întoarce în februarie 2018 în tricoul „câinilor”. După aventuri la Kaposvar și Sheriff Tiraspol, talentatul mijlocaș a semnat fix în urmă cu un an cu FC Argeș. 

Diseară, el și piteștenii vor să învingă din nou în Ștefan cel Mare, mai ales că alb-violeții au bifat deja două succese în acest sezon în „Groapă”, cu Dinamo, respectiv cu Clinceni. Într-o română aproape perfectă, Antun a explicat suporterilor dinamoviști cum se simte în preajma acestui duel, din „optimile” Cupei României.

ȘOC în Cupă » Rapid, eliminată de locul 15 din Liga 2! Toate echipele calificate în „sferturi”
„OPTIMI”
ȘOC în Cupă » Rapid, eliminată de locul 15 din Liga 2! Toate echipele calificate în „sferturi”

Antun Palic, înainte de Dinamo - FC Argeș: „Am emoții, dar vrem victoria”

- Antun, ce sentimente te încearcă acum, când te pregătești să joci contra lui Dinamo? 
- Am emoții, e clar, chiar dacă am mai jucat împotriva „câinilor”. Am petrecut doi ani și ceva în Ștefan cel Mare, momente frumoase în mare parte, o bucată de viață. Dar în carieră vin și astfel de momente, când trebuie să fii profesionist și să vezi doar interesul echipei tale.

- Ce planuri aveți pentru Cupă? 
- Un rezultat bun, adică victoria.

- Jucați cu prima formulă sau cu cea secundă? Rednic spunea că va da șanse și celor ce au evoluat mai puțin până acum. 
- Chiar nu știu, noi am sosit la București cu un lot numeros, mereu se schimbă formulele. Obiectivul nostru este continuăm cât mai mult în Cupă, să ajungem cât mai sus în Liga 1.

Antun Palic: „FC Argeș, favorită cu Dinamo”

- Cine este favorită?
- Putem spune că FC Argeș. Cred că da, așa este! Având în vedere situația de acum a celor două formații, noi avem opt meciuri fără înfrângere începând de la acel 2-0 cu Dinamo în Ștefan cel Mare. Avem trupă tare! 

- Au fost mai multe momente frumoase la Dinamo decât cele nefericite? 
- Da. Pot zice că un astfel de moment este acea seară pe ploaie, când am învins în derby-ul cu FCSB, din Ștefan cel Mare, când am și marcat împotriva rivalilor. Apoi, când am câștigat Cupa Ligii în 2017. Puteam și mai mult, să luăm campionatul, când am încheiat sezonul pe locul 3. Am fost aproape de titlu, iar dacă am fi luat atunci trofeul, probabil că alta ar fi fost soarta lui Dinamo.

- De atunci, din 2017, Dinamo nu a mai ajuns în play-off și a alunecat în clasament, ajungând acum pe penultimul loc. 
- Mda, grav. Puteam să jur că atunci când au venit acei spanioli, Dinamo va ajunge să se bată pentru titlu. După un timp am realizat și eu că, din păcate, a fost o greșeală. Nu pot să cred că au venit niște oameni răi, iar un club imens a ajuns pe asemenea mâini!

Antun Palic: „Am rămas cu prietenii pe viață”

- Cum vezi tu situația de acum de la Dinamo? 
- Una foarte grea, dar prezența lui nea Mircea Rednic este o rază de speranță. Nu știu detalii, nu sunt acolo, nu am multe informații, dar sper ca Dinamo să se salveze în campionat.

- Ce reprezintă Dinamo pentru tine? 
- Un privilegiu. Am fost la un club mare și m-am simțit apreciat, iubit de către suporteri, la o grupare istorică. Dinamo rămâne un nume mare pentru România, iar eu sunt mândru că am purtat emblema „câinilor roșii”.

- Ai mai păstrat legătura cu cei cu care ai lucrat în Ștefan cel Mare? 
- Cu Mevlja, cu Puljic, cu care am vorbit chiar azi, cu Paul Anton, cu Gnohere. Eram o familie frumoasă, am prieteni pe viață datorită lui Dinamo. Asta e frumos la viața de fotbalist, când rămâi cu prieteni după o experiență de acest gen.

9 goluri și 24 de assisturia reușit croatul pentru Dinamo, în 84 de meciuri

3 goluri și două assisturia contabilizat Antun în echipamentul piteștenilor, în 32 de partide

5 victoriiși 3 remize a adunat FC Argeș în ultimele 8 meciuri oficiale, în L1 și Cupă

Citește și: 

Secretele celei mai bune defensive din Liga 1: „E o plăcere să-i vezi jucând, cred că intră în play-off”

Pablo Cortacero, acuzat de conduită ilicită! » Raportul dezastrului de la Dinamo a fost finalizat: cum au sărit datoriile la 7,1 milioane € în doar 10 luni

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close