FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ

EXCLUSIV Secretele celei mai bune defensive din Liga 1: „E o plăcere să-i vezi jucând, cred că intră în play-off”

Piteștenii au cea mai bună defensivă din Liga 1 / Sursă foto: Gabriela Neacșu (Facebook FC Argeș Pitești) +10   FOTO
Piteștenii au cea mai bună defensivă din Liga 1 / Sursă foto: Gabriela Neacșu (Facebook FC Argeș Pitești)

Articol de - Publicat luni, 25 octombrie 2021 17:00 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 23:41

Pe 21 august, FC Argeș era pe loc de „baraj”, cu golaveraj negativ, 4-6. Două luni mai târziu, piteștenii au ajuns aproape de play-off, au mai primit un singur gol de atunci și au devenit una dintre echipele greu de învins din Liga 1.

Argeșenii bat la porțile play-off-ului pentru al doilea an consecutiv, după ce sezonul trecut au ratat obiectivul în ultimele etape. 

FC Argeș, cea mai bună defensivă din Liga 1

Acum, echipa antrenată de Prepeliță și Ianovschi are la îndemână o armă importantă. După 13 etape, FC Argeș se mândrește cu cea mai bună defensivă din campionat, cu doar 7 goluri primite! Performanță pe care nimeni n-o anticipa după primele șase etape, când alb-violeții erau pe locul 14.

În ultimele șapte etape, FC Argeș a strâns 17 puncte, încasând un singur gol - și acela din penalty, cu Farul. 

Deși nu excelează în ofensivă (12 goluri înscrise), Argeșul a devenit una dintre „fortărețele” campionatului, aspect ce i-a făcut pe oamenii de lângă echipă să se gândească la play-off. Pentru piteșteni, urmează însă adevăratele teste: dueluri cu FCSB și FC Botoșani în campionat, plus confruntarea din optimile Cupei cu Dinamo.

+6 FOTO

Cine sunt „gardienii” din apărarea lui FC Argeș?

Cu excepția lui Iasmin Latovlevici, sosit de o lună la echipă, numele nu sunt neapărat unele de rezonanță. Costinel Tofan și Grigore Turda sunt puncte fixe încă din sezonul trecut, iar în aparatul defensiv și-a făcut loc începând din vară și Joao Miguel, un portughez de 28 de ani fără un CV prea atractiv

Latovlevici i-a luat locul lui Nicolae Mușat în flancul stâng al apărării, iar pe bancă se mai regăsesc nume precum Deian Boldor, Jimmy de Jonghe sau Andrei Pițian. Integralist sezonul trecut la Chindia, fundașul central nu-și găsește deocamdată un loc de titular la piteșteni. 

În poartă, Alexandru Greab traversează cea mai bună perioadă a carierei, el apărând în aproape toate partidele din acest campionat. Rezerva, localnicul Flavius Croitoru, n-a încasat niciun gol în cele trei partide în care a fost folosit sezonul acesta, aici incluzând și meciul de Cupă cu Botoșani, când a fost erou la loteria penalty-urilor.

20 de goluria primit FC Argeș în primele 13 etape ale sezonului trecut, spre deosebire de cele 7 încasate în actuala stagiune

+6 FOTO

Pentru a analiza parcursul recent al lui FC Argeș, GSP.ro a luat legătura cu doi fundași care au evoluat pentru piteșteni în prima parte a anilor 2000, Alin Chița (44 de ani) și Adrian Bogoi (48 de ani). Trecuți între timp și prin tainele antrenoratului, aceștia au vorbit despre forța defensivă a argeșenilor, dar și despre perspectivele alb-violeților în acest sezon. 

Alin Chița: „Cred că vor intra între primele șase echipe” 

„Chiar am fost la meci sâmbătă, cu FC Voluntari. Îmi place ce văd din punct de vedere defensiv la FC Argeș. E o echipă foarte bine organizată atât din punct de vedere al construcției, cât și din punct devedere defensiv. E o echipă care își face treaba. 

Mai mult decât lucrul acesta, faptul că n-au mai primit gol de foarte multe etape dă dovadă de foarte mult profesionalism din punct de vedere al fundașilor centrali și laterali. Eu spun că nu surprinde cu nimic acest parcurs, pentru că mai mereu au jucat în aceeași formulă și înseamnă mult să-l cunoști pe colegul de lângă tine, să-i știi minusurile, să-i știi plusurile, să te poți baza în orice moment pe el. 

Latovlevici nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pentru mine, e o plăcere să-i văd jucând pe cei din partea dreaptă, pe Tofan și pe Turda, care au cele mai multe minute jucate”, a spus Alin Chița, legitimat la FC Argeș între 2001 și 2007.

Secretele celei mai bune defensive din Liga 1: „E o plăcere să-i vezi jucând, cred că intră în play-off”
Alin Chița, în tricoul lui FC Argeș

Ca fost jucător la FC Argeș, îmi doresc să fie cât mai sus în clasament. La ce am văzut în ultima etapă, eu spun că echipa e pe un drum foarte bun. Faptul că mai mereu au jucat în același prim «11» dă putere colectivului. Ușor, ușor, cred că vor intra între primele șase echipe. - Alin Chița

Adrian Bogoi: „Antrenori competenți, echipă organizată, sper să ajungă în play-off”

 „E o echipă bine organizată, au niște antrenori competenți și e o mare plăcere pentru mine să văd că la Pitești este continuitate și că există rezultate bune. Sper să aibă parte numai de momente plăcute. 

Individual, sunt jucători buni, dar ei trebuie să formeze un grup unitar, care să vorbească aceeași limbă. Se pare că au reușit. Turda e un fost elev de-al meu, un băiat de caracter, care vrea mereu să progreseze. Mă bucur pentru el și sper ca în viitorul apropiat să meargă și mai sus”, a declarat Adrian Bogoi, care a evoluat pentru alb-violeți între 1998 și 2003.

Secretele celei mai bune defensive din Liga 1: „E o plăcere să-i vezi jucând, cred că intră în play-off”
Adrian Bogoi

Sper ca FC Argeș să ajungă în play-off. Piteștiul merită o echipă foarte bună. Când eram eu acolo, era un club profesionist începând de la primul om din conducere și până la ultimul om din echipă. - Adrian Bogoi

Citește și alte știri din Liga 1:

Șefii lui Dinamo sunt luați la rost: „Îl aduci pe marele Răducioiu să îți stea bibelou în club? Să plimbe foaia de joc cu schimbările?”

FC Voluntari - FC Argeș 0-2. Alb-violeții opresc seria de invincibilitate a ilfovenilor!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
pirusis
pirusis  •  26 Octombrie 2021, 17:43

Bogoi si Chita doi fundasi foarte buni pe care i-am avut.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează