FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FC ARGEȘ - FC BOTOȘANI 0-0, 4-2 D. PEN

Croitoru eliminat de Croitoru » Cronica meciului FC Argeș - FC Botoșani

FC Argeș s-a calificat în optimile Cupei / foto: Cristi Preda (GSP)
FC Argeș s-a calificat în optimile Cupei / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 22 septembrie 2021 17:54 / Actualizat miercuri, 22 septembrie 2021 18:18

FC Botoșani, formația pregătită de Marius Croitoru, părăsește Cupa României la loteria penalty-urilor, unde eroul lui FC Argeș a fost portarul Flavius Croitoru, care a apărat două execuții. După 0-0 în primele 120 de minute, piteștenii s-au impus la penalty-uri (4-2),

FC Argeș și FC Botoșani, două dintre echipele în formă în ultimele runde ale Ligii 1, au aliniat astăzi, în Trivale, formule de start cu multe rezerve. Gazdele și-au trecut destul de repede în cont prima mare ocazie a meciului. Honciu (11) s-a trezit singur cu portarul, în interiorul careului, dar mijlocașul a șutat penibil, pe lângă bara din stânga. 

De altfel, aceasta avea să rămână și singura fază notabilă a primei reprize. În rest, joc anost, cu perioade alternative de posesie. Tot Argeșul a animat și startul părții secunde. 

Palic (55) a prins cadrul porții cu o lovitură de cap, însă mingea s-a dus direct în brațele lui Pap. Apoi, Teles (60) l-a driblat scurt pe Șeroni și a tras de la 16 metri aproape de vinclu. Moldovenii au expediat primul șut pe poartă abia în minutul 61, prin Florescu.

Faceți cunoștință cu fiul lui Alexandru Tudor! Povestea unui adolescent atipic: locuiește la cămin și vine cu trotineta la antrenament + a înscris primul gol la seniori
SPECIAL GSP
Faceți cunoștință cu fiul lui Alexandru Tudor! Povestea unui adolescent atipic: locuiește la cămin și vine cu trotineta la antrenament + a înscris primul gol la seniori

Moldovenii au forțat pe final 

Marius Croitoru a vrut să forțe victoria, efectuând toatele cele cinci schimbări în minutul 66. Dar nici introducerea lui Ongenda nu a limpezit jocul oaspeților, iar meciul a intrat în prelungiri. Chinul a continuat încă 15 minute. 

În lipsă de inspirație, Croitoru își roade unghiile pe bancă, iar Prepeliță privește fără idei spre teren prin ochelarii săi fumuri. Urât meci! Ceva mai proaspeți, moldovenii au căutat cu mai multă insistentă lovitura de grație. Și au fost aproape, dar portarul Flavius Croitoru a zburat pur și simplu și i-a refuzat golul lui Edjouma (111), iar Cristi Dumitru i-a suflat din picior lui Ongenda o minge ce putea fi fatală. Nici Dragu și nici Țigănașu n-au avut mai mult noroc.

Calificarea în optimi s-a decis la loteria penalty-urilor. Argeșenii au transformat fără greșeală, iar Flavius Croitoru a fost erou, cu două intervenții salvatoare în fața lui Braun și Edjouma.

Citește și alte știri din Cupa României: 

VIDEO Ce se întâmplă ACUM la Hunedoara: cozi imense la testare + 8.000 de fani așteptați la stadion

Disputa Petrolul - FCU Craiova a continuat în studio » Contre în direct: „Ne-ați pus vaselină pe scaune!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează