CUPA ROMANIEI  ·  DINAMO - FCSB 0-3

Istvan Kovacs a intrat în istorie după Dinamo - FCSB 0-3! E la egalitate perfectă cu Ion Crăciunescu

Istvan Kovacs, 35 de ani, e plasat la UEFA în cea mai valoroasă categorie a „centralilor +40 FOTO
Istvan Kovacs, 35 de ani, e plasat la UEFA în cea mai valoroasă categorie a „centralilor", Elite

Articol de , - Publicat vineri, 26 iunie 2020 10:27

Istvan Kovacs (35 de ani) a arbitrat aseară cel de-al șaselea său Dinamo - FCSB și a pătruns în Top 5 „centrali", egalându-i pe Ion Crăciunescu și Marian Salomir.

Meciul de ieri a fost unul extrem de important pentru Istvan Kovacs. Arbitrul de 35 de ani a condus cel de-al șaselea său Derby de România, al doilea în Cupa României. Alte patru le are în Liga 1. Cu delegarea de aseară, Kovacs i-a egalat pe Crăciunescu și pe Salomir. E la egalitate perfectă cu Ovidiu Hațegan, colegul său de generație.

+41 FOTO

Istvan Kovacs a intrat în istorie după Dinamo - FCSB 0-3

Cum Istvan mai are încă 10 ani în față, acesta poate ajunge arbitrul român cu cele mai multe meciuri FCSB - Dinamo din istoria fotbalului românesc. Liderii clasamentului în acest moment sunt Aurel Bentu, Alexandru Tudor și Cristi Balaj, toți trei retrași din activitatea competițională.

Kovacs este și unul dintre cei mai apreciați arbitri români peste hotare. La finalul anului trecut, a primit o veste fantastică, atunci când UEFA l-a promovat în cea mai bună categorie a arbitrilor europeni, Elite, acolo unde se află și un alt român, Ovidiu Hațegan.

Sunt 28 de arbitri în Elite, iar în afara României, doar alte 5 țări mai au câte doi "centrali", în vreme ce Germania e singura cu 3 reprezentanți.

„Mi-aș dori ca tinerii să vină spre arbitraj pentru că este o meserie frumoasă, însă ei trebuie să știe că fără sacrificii nu vor ajunge în top. Eu am ajuns să arbitrez în Liga Campionilor după o muncă de 20 de ani

„Mi s-a îndeplinit un vis, acela de a ajunge între arbitrii de top din Europa! Am primit delegări la campioana mondială şi vicecampioana mondială, în grupele Ligii Campionilor, partide duse la final fără probleme" 

Istvan Kovacs, arbitru

Topul arbitrilor delegați la Derby de România

Citește mai multe știri despre Dinamo - FCSB 0-3:Reacția lui Nicolae Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea. Discuția cu Elena: „Tu nu m-ai lăsat să-l...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Fotbal, Liga 1
Chindia - Hermannstadt
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Liga 1
Voluntari - Viitorul
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Levante - Real Sociedad
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:30 Fotbal, Baraj Bundesliga
Heidenheim - Werder Bremen
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Tottenham - Everton
Eurosport
23:00 Fotbal, La Liga
Sevilla - Eibar
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1