FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CSU CRAIOVA

Rădoi, remarcă sexistă în direcția soției lui Cârțu » Președintele Craiovei a reacționat azi: „E părerea cuiva care nu se pricepe la fotbal”

Silvia și Sorin Cârțu / foto: Facebook
Silvia și Sorin Cârțu / foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat joi, 08 decembrie 2022 12:00 / Actualizat joi, 08 decembrie 2022 15:15

Mirel Rădoi (41 de ani) și-a încheiat mandatul la CS Universitatea Craiova cu o reacție cu tentă sexistă la adresa soției lui Sorin Cârțu, președintele clubului. Zilele trecute, Silvia Cârțu îl „înțepase” pe fostul selecționer printr-o postare pe Facebook, în care afirma că jucătorii alb-albaștrilor nu au un antrenor care să-i motiveze.

Rădoi: „Și femeile vorbesc despre fotbal, despre ce se întâmplă la Craiova”

„Semnalele sunt altele din partea clubului, am văzut că în momentul de față și femeile vorbesc despre fotbal, despre ce se întamplă la Craiova. E un semnal din partea clubului, iar eu nu accept prea multe semnale”, a fost remarcă sexistă făcută de Rădoi aseară.

Ilie Dumitrescu demontează prima versiune din divorțul Rădoi - Craiova: „A fost premeditat!”
CSU CRAIOVA
Ilie Dumitrescu demontează prima versiune din divorțul Rădoi - Craiova: „A fost premeditat!”

Sorin Cârțu, reacție după declarația lui Rădoi: „Îi spun să mă ierte în numele soției”

Azi, într-o intervenție la Pro Arena, Sorin Cârțu și-a prezentat scuzele în numele soției: „Este postarea unui profan, a cuiva care n-are nicio competență în fotbal, o discuție iscată din cauza unor frustrări cauzate de atacuri la adresa mea. Dar nu e vina mea, eu nu mă implic în munca antrenorilor. Ea (n.r. - soția lui Sorin Cârțu) are competențe în ceea ce înseamnă școala, a lucrat zeci de ani ca profesoară de fizică,  a fost directoare. Îi spun lui Rădoi să mă ierte în numele soției mele, dacă a făcut ceva atât de deplasat încât l-a deranjat în pregătirea jocurilor”.

Ce a scris Silvia Cârțu pe Facebook: „Motivaţia mai depinde și de competenţele profesionale ale antrenorului”

Concluzia mea este că jucătorii sunt demotivaţi. Nu numai banii reprezintă un element motivaţional. Una dintre cele mai importante laturi psihologice a antrenorului (ca şi la profesori) este cea motivaţională, adică de a-i activa, de a le regla comportamentul. 

Este ca şi cum îţi trimiţi copilul la şcoală, iar profesorul este obligat să-l ajute şi să-l determine să obţină cele mai bune rezultate, să atingă performanţa, desigur în funcţie de calităţile lui psihologice. 

Aşadar, eficienţa echipei depinde de MOTIVAȚIE susţinută de conţinutul transmis de antrenor, de calitatea mesajului transmis, de condiţiile create pentru antrenamente (şi slavă Domnului că sunt!), de sarcinile pe care le primeşte fiecare jucător, de metodele şi mijloacele folosite de antrenor în cadrul antrenamentelor. Motivaţia mai depinde (e foarte important!!) de competenţele profesionale ale antrenorului şi în egală măsură şi de capacităţile psihice ale jucătorilor. AICI E MAREA PROBLEMĂ. 

În ce priveşte evaluarea calităţii procesului de «predare» a antrenorului, a rezultatelor obţinute de echipă, de jucători şi de echipa tehnică aceasta trebuie făcută la finalul unei etape, adică la întreruperea campionatului. Atunci se află motivele eşecului, se trage linie şi se iau măsuri.

Vă invit la reflecţie! Vina nu este numai la unii”, a scris Silvia Cârțu pe Facebook.

Rădoi, remarcă sexistă în direcția soției lui Cârțu » Președintele Craiovei a reacționat azi: „E părerea cuiva care nu se pricepe la fotbal”

VIDEO. Mirel Rădoi a demisionat de la CSU Craiova

Citește și:

Gică Hagi, criză de nervi în direct la TV! A venit urlând la interviu: „Ce vreți să facem?! Mie asta mi s-a comunicat!”

Sorin Cârțu l-a făcut praf pe Mirel Rădoi: „Nu ți-e rușine? Să nu mai pronunțe numele și să uite de mine! Să nu mai aud de el!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (21)
inshallah
inshallah  •  09 Decembrie 2022, 13:22

Agramata rau d-na profesor. Si proasta; s-a bagat *** ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rumunek
rumunek  •  09 Decembrie 2022, 13:00

Eu sunt de părere că antrenorul, la o echipă de seniori din prima ligă, nu mai e educator. El pregătește sportivi teoretic formați și doar le antrenează niște calități, mai mult în grup și mai puțin individual. Poate aici e marea diferență dintre ce se face la noi și ce se face pe afară, de unde mulți se întorc repejor înapoi cu dureri de dinți sau discriminați că sunt români.

steaua.libera
steaua.libera  •  09 Decembrie 2022, 10:58

Dinozaurii conduc Romania. Cand se simt amenintati, trimit nevestele la inaintare. Cartule, lasa-ne, vremea ta a trecut. Du-te in concediu in Italia si nu te mai intoarce.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează