FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO

Ovidiu Burcă, după victoria chinuită din Cupă: „Din astfel de meciuri ai doar de pierdut, aproape nimic de câștigat” + Prefațează derby-ul din Giulești

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a analizat victoria dramatică în fața lui Metaloglobus, 2-1, în play-off-ul Cupei României Betano
Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a analizat victoria dramatică în fața lui Metaloglobus, 2-1, în play-off-ul Cupei României Betano

Articol de , , - Publicat marti, 29 august 2023 21:55 / Actualizat marti, 29 august 2023 23:06

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a analizat victoria dramatică în fața lui Metaloglobus, 2-1, în play-off-ul Cupei României Betano.

Tehnicianul echipei bucureștene a fost nemulțumit de jocul din prima repriză, motiv pentru care a efectuat 4 schimbări la pauză. Mai făcuse una în prima parte a meciului, după accidentarea lui Ricardo Grigore, astfel că în repriza secundă a rămas fără schimbări. La finalul meciului, Burcă și-a motivat alegerea.

Eroul lui Dinamo din Cupă se gândește deja la derby: „Șansele sunt egale cu Rapid”
DINAMO
Eroul lui Dinamo din Cupă se gândește deja la derby: „Șansele sunt egale cu Rapid”

VIDEO. Ce a declarat Ovidiu Burcă după Metaloglobus - Dinamo 1-2 

„Am avut o stare de neliniște de la început. Din astfel de meciuri ai doar de pierdut, aproape nimic de câștigat. Se așteaptă să treci ușor de echipele din Liga 2, însă nu e așa. A trebuit să fac o rotație de 11 jucători, mulți pe care voiam să îi folosesc au fost accidentați. Nu am fost deloc liniștit. 

Am făcut o primă repriză cum nu mi-aș fi dorit, nu am avut control, nu am avut intensitate, dar e de înțeles. Mulți jucători au revenit după perioade în care nu au jucat. S-a văzut lipsa de ritm. Am văzut o echipă solidă, care va face treabă bună în Liga 2. Schimbările au adus plusul după ce am primit gol, contrar a ceea ce plănuisem la pauză. 

Suntem la un club la care nu e răbdare, suporterii vor să vină și să vadă cele mai bune variante ale jucătorilor. Ultimul lucru pe care l-aș fi dorit era să jucăm prelungiri. La pauză aveam deja 5 schimbări, unii vor juca și vineri, cu Rapid. Și-au făcut și ei antrenamentul. Eram obligați să ne calificăm. Nu am făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre, important e că am trecut mai departe. 

Nu aș vrea să trag concluzii după o repriză, mulți revin după perioade lungi de inactivitate. Degeaba te antrenezi dacă joci rar. Grigore s-a tăiat la un deget, va lipsi o perioadă. Am riscat foarte mult, dar am simțit nevoia să fac toate schimbările la pauză”, a declarat Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă: „Cu Rapid va fi cu totul alt meci, altă stare de spriti, emulație”

Burcă a prefațat scurt și meciul cu Rapid, care se va juca vineri în Giulești, de la ora 21:30

„Cu Rapid va fi cu totul alt meci, altă stare de spirit, emulație. Sper să ne refacem și să avem toți jucătorii apți, să fim inspirați, să alegem cea mai bună tactică. Trebuie să ajutăm jucătorii să facă față presiunii. E un lucru benefic, câți nu și-ar dori să fie în locul lor? Mulți au mai jucat în asemenea presiune. Pentru mulți o să fie prima dată pe noul Giulești, la fel și pentru mine. 

Mă duc cu drag acolo, a fost o perioadă bună pentru mine din punct de vedere profesional la Rapid. E un derby și de asta întoarcerea Rapidului și a noastră în prima ligă dă un mare plus echipei naționale, pentru că în astfel de meciuri cresc jucătorii”, a spus Burcă.

VIDEO. Eusebiu Tudor, antrenorul lui Metaloglobus: „Calificarea era un bonus”

Citește și:

Dinamo, cu echipa de Liga 2 în Cupa României » Toți titularii din meciul cu Petrolul au fost schimbați
Metaloglobus - Dinamo
Dinamo, cu echipa de Liga 2 în Cupa României » Toți titularii din meciul cu Petrolul au fost schimbați
Rapid - Dinamo, aproape de sold-out în 24 de ore, la primul derby pe noul Giulești
RAPID - DINAMO
Rapid - Dinamo, aproape de sold-out în 24 de ore, la primul derby pe noul Giulești

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (1)
paolo12
paolo12  •  30 August 2023, 05:43

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează