FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  METALOGLOBUS - DINAMO

VIDEO + FOTO Meci dramatic la Târgoviște! Dinamo a revenit și a dat lovitura în prelungiri: „câinii” sunt în grupele Cupei

FOTO: Raed Krishan (GSP) +11   FOTO
FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de , , , - Publicat marti, 29 august 2023 20:57 / Actualizat marti, 29 august 2023 23:20

Dinamo a câștigat dramatic cu Metaloglobus, scor 2-1, în play-off-ul Cupei României Betano. „Câinii” s-au văzut conduși din minutul 51, dar au revenit prin „dubla” lui Bani. Bucureștenii sunt în grupele competiției.

A sărit mingea din dinamoviști ca la "județeană"! Mulți pietoni în alb și roșu, câțiva circari, niște faze în defensiva "câinilor" de toată jena, în fața a 2.500 de spectatori, majoritatea simpatizanți ai oaspeților. La un moment dat, după nici o oră de joc la Târgoviște, Dinamo se putea considera norocoasă că e condusă doar cu 1-0 de Metaloglobus, penultima din Liga 2!

Știm toate echipele calificate în grupele Cupei României Betano: care au fost cele mai mari surprize
PLAY-OFF CUPA ROMÂNIEI
Știm toate echipele calificate în grupele Cupei României Betano: care au fost cele mai mari surprize

Metaloglobus s-a distrat un timp cu Dinamo

Huiban (24) a lovit transversala, apoi Huiban și Krstevski (49) s-au invitat care să dea gol, Huiban (55), din nou, fiind servit față în față cu portarul de Geani Crețu, dar a ieșit cu mingea prea în tușă. Toți din apărarea "câinilor" s-au întrecut în gafe, chiar și reușita lui Zakir (51) venind ca urmare a unei erori colosale. 

După un out, e jenant pentru o echipă să ia gol dintr-o astfel de fază!, Giafer a sărit fals, Homawoo i-a pus mingea pe tavă jucătorului de la Metaloglobus, care a făcut dreptate la cum s-a jucat. Dacă Ovidiu Burcă a privit de multe ori în gol, elevii săi au arătat ca-n perioada când erau ciuca bătăilor peste tot în România. 

FOTO: Read Krishan (GSP)
FOTO: Read Krishan (GSP)
FOTO: Read Krishan (GSP)
FOTO: Read Krishan (GSP)
FOTO: Read Krishan (GSP)
+7 FOTO

Antrenorul "câinilor" a produs patru schimbări la pauză, dar evoluția a fost deplorabilă. După ce s-au plâns de calitatea gazonului la "Arcul de Triumf", pe terenul-biliard de la Târgoviște roș-albii și-au bătut joc de fotbal.

Din nou pe final de meci, din nou mângâiați de șansă

Aproape de minutul 70 era 5-0 la șuturi pe poartă pentru Metaloglobus, 6-2 la șuturi la poartă, 5-0 la cornere! Antrenorul divizionarei B, Eusebiu Tudor, promitea să joace din elan, cât i-a dus combustibilul pe ai lui așa a fost. În seara gafelor, Avram și-a bătut joc de munca echipei și i-a băgat în cărțile calificării pe "câini", Bani (78) egalând după un șut ce s-a vrut mai degrabă centrare. 

Cei de la Metaloglobus au căzut psihic, Dinamo și-a adus aminte că mai știe fotbal în ultimele minute, "marea victorie" - la cum a fost sărbătorită - a venit în prelungiri, tot Bani (90+4) după un contraatac inteligent inițiat de Ilic cu Ghezali.

FINAL » Metaloglobus - Dinamo 1-2

  • FINAL de meci
  • Min 90+4: Gol Dinamo. „Câinii” au reușit un contraatac de senzație, cu mingea plecată din preajma propriului careu. Ilic a rămas singur cu portarul, dar nu a finalizat, i-a pasat lui Bani, care a trimis tare în poarta goală.
  • Min. 88: După golul lui Dinamo, jocul s-a calmat, parcă ambele echipe așteaptă finalul celor 90 de minute și prelungirile.
  • Min. 78: Gol Dinamo. Bani a reușit să egaleze, după o mare gafă a portarului advers. Jucătorul „câinilor” a vrut să centreze înc areu, a lovit greșit, iar mingea s-a pe poartă. L-a surpins pe Avram, care a plonjat târziu, iar balonul a intrat în plasă
  • Min 75: Dinamo caută egalarea și s-a aruncat în atac
  • Min. 62: În ciuda jocului modest al „câinilor” din prima oră, suporterii lui Dinamo domină categoric fondul sonor
  • Min. 55: Ocazie uriașă pentru Metaloglobus. Crețu a pasat greșit în spate, l-a lăsat pe Huiban singur cu Dujmovic, dar Dinamo a avut noroc. Atacantul gazdelor a driblat portarul advers, apoi a ieșit cu mingea în afara terenului
  • Min. 51: Gol Metaloglobus. Zakir a deschis scorul din careu, cu un șut plasat la colțul lung, după o gafă a lui Homawoo, care nu a putut respinge o minge căzută în fața lui
  • Min. 49: Ocazie mare pentru Metaloglobus. Dujmovic a scăpatmingea în față după un șut de la distanță, iar Huiban nu a reușit să o împingă în plasă, fiind blocat de Homawoo
  • Min. 46: Burcă a făcut 4 schimbări. Au ieșit Borcea, Tîră, Irimia și Bordușanu, au intrat Ilic, Politic, Amzăr și Bani
  • A început repriza a doua
  • Pauză la Târgoviște
  • Min 32: Dinamo a mai ieșit la joc, ține mai mult mingea, dar nu se apropie periculos de poarta lui Metaloglobus
FOTO: Read Krishan (GSP)
FOTO: Read Krishan (GSP)
FOTO: Read Krishan (GSP)
FOTO: Read Krishan (GSP)
FOTO: Read Krishan (GSP)
+7 FOTO
  • Min. 23: Metaloglobus are o ocazie uriașă, prin Huiban, care a trimis în transversală din careu
  • Min. 21: Ricardo Grigore s-a accidentat la genunchi și a fost înlocuit cu Homawoo.
  • Andrei Nicolescu administratorul special de la Dinamo, a preferat să vadă meciul de la masa presei. Tot la masă presei au ales să se așeze și oficialii de la Metaloglobus, Imad Kasas (patronul) și Marius Burcă (președintele).
Meci dramatic la Târgoviște! Dinamo a revenit și a dat lovitura în prelungiri: „câinii” sunt în grupele Cupei
  • Min 10: Metaloglobus, surprinzător, are o posesie superioară
  • Min. 5: Galeria lui Dinamo se află atât la Tribuna 1, cât și la Tribuna 2
Meci dramatic la Târgoviște! Dinamo a revenit și a dat lovitura în prelungiri: „câinii” sunt în grupele Cupei
  • Min. 3: Aproximativ 2.500 de suporteri sunt pe stadion, însă mai intră fani
  • Min 1: A început meciul. Fanii lui Dinamo domină fondul sonor

  • Meciul are loc la Târgoviște, pe arena „Eugen Popescu”. Cealaltă variantă a gazdelor de la Metaloglobus era Buftea, dar fără spectatori, astfel că a fost preferat orașul dâmbovițean.
  • Metaloglobus - Dinamo este unul dintre singurele 3 meciuri televizate în faza play-off-ului, alături de FC Bihor Oradea - FC Argeș și Ceahlăul - U Cluj.

Echipa de start la Metaloglobus - Dinamo

Metaloglobus: Avram - Koudio, Iacob, Issah, Sava - Cruceru, Honciu - Zakir, Huiban, Bogdan - Krstevski
Antrenor: Eusebiu Tudor

Dinamo: Dujmovic - D. Irimia, Giafer, R. Grigore, G. Crețu - I. Roșu, N. Roșu - Bordușanu, Țîră, Borcea - Ghezali
Rezerve: Began, Moura, Bena, Ilic, Politic, Abdallah, Bani, Homawoo, Amzăr 
Antrenor: Ovidiu Burcă

  • Toti noi la Dinamo, 11 la număr, față de meciul cu Petrolul (1-1) din campionat. Ghezali joacă din nou vârf împins, ca în liga secundă Neluț Roșu și Bordușanu au revenit, în primul 11, după accidentări de durată

VIDEO. Un suporter al lui Dinamo din 1966, prezent la partida cu Metaloglobus

UPDATE ora 18:00. Primii fani au ajuns la stadion

Cu o oră înainte de meci, primii suporteri au început să vină la stadionul din Târgoviște.

Meci dramatic la Târgoviște! Dinamo a revenit și a dat lovitura în prelungiri: „câinii” sunt în grupele Cupei

Dinamo înfruntă o formație suferindă

Metaloglobus nu are victorie în primele 4 etape din sezonul de Liga 2 și ocupă locul 18 din 20. Bucureștenii au înregistrat două egaluri și două înfrângeri. 

Sezonul trecut, Metaloglobus a evitat in extremis retrogradarea. A disputat barajul de menținere cu Progresul Spartac, pe care l-a câștigat la loviturile de departajare, după 1-1 în tur și 0-0 la retur.

Dinamo, în schimb, vine după o serie bună, de 4 meciuri fără înfrângere. „Câinii” au și legat două victorii în această serie, 1-0 cu FC Botoșani, 3-2 cu FC Voluntari.

Mai multe știri de actualitate: 

Bătaie în centrul orașului » Fotbalistul lui Newcastle și fratele lui au fost amenințați: „Vă omorâm!”. Atenție, imagini dure!

De ce l-a schimbat Gigi Becali pe Andrea Compagno: „I-am zis lui MM să-i spună”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (37)
parpalache
parpalache  •  30 August 2023, 11:35
Postat de popescu222 pe 29 August 2023, 19:45

O repriza care ne-a lamurit cu privire la calitatea rezervelor. Dar ce s-o fi intamplat cu Ghezali? A uitat fotbalul in cateva saptamani?

Ghezali e bun!Dar...pentru liga a 2-a!

parpalache
parpalache  •  30 August 2023, 11:29

Tot Bani(ca) saracu!Unde sunt„specialiștii”aia care-l injura?!

andyandrei2015
andyandrei2015  •  30 August 2023, 00:30

AU DAT LOVITURA?? CE LOVITURA?? POATE AIA DE INCEPERE! A FOST UN BLAT EXECRABIL,IAR SE REVINE LA ASA CEVA,ADICA FARA UN SUT PE POARTA PANA IN MIN 75 ,TU IMI SPUI MIE CA PORTARUL ALA PUTEA LUA UN ASEMNEA GOL ?? NE MERITAM SOARTA,E PA FOTBALUL ROMANESC,ARBITRAJE INFECTE DE SUS,SI SMECHERII CU PARIURILE SI JUCATORII!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează