FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SUPORTERI

Confuzie în rândul suporterilor înainte de finala Cupei » Oltenii amenință cu plângeri: „Guvernul doar mimează că își dorește public”

Peluza Nord Craiova cere lămuriri
Peluza Nord Craiova cere lămuriri

Articol de GSP - Publicat marti, 18 mai 2021 09:18 / Actualizat marti, 18 mai 2021 09:52

Înainte de finala Cupei României, programată pe 22 mai, suporterii CS U Craiova cer lămuriri cu privire la procedura prin care se va putea asista la ultimul act al competiției.

Finala Cupei României, între Astra și CS U Craiova, care se va juca pe 22 mai la Ploiești, va fi prima partidă din România după mai bine de un an la care spectatorii vor putea asista. Autoritățile au anunțat în mod repetat că finala Cupei va servi ca un eveniment test pentru reprimirea spectatorilor pe stadioane, urmând ca 25% din capacitatea arenei „Ilie Oană” să fie deschisă fanilor.

Totuși, lipsa unor pași clar conturați prin care accesul pe stadion va fi permis provoacă confuzie în rândul fanilor. Suporterii Craiovei din Peluza Nord au emis un comunicat în care acuză „lipsa de respect față de suporteri” din cauza întârzierii publicării condițiilor de acces la finala Cupei. 

Aceștia fac un apel către autoritățile din Ministerul Sănătății, cel al Tineretului și Sportului și FRF, forul care organizează competiția, pentru ca „un anunț serios” să vină cât mai curând. În caz contrar, oltenii susțin că vor face oricum deplasarea la Ploiești, urmând să vadă meciul undeva în oraș, dacă nu pe stadion.

Comunicat Peluza Nord Craiova

Simțindu-ne neputincioși în a lămuri suporterii despre condițiile de acces cu atât de puțin timp până la meci, publicăm acest comunicat care este cu siguranță în asentimentul majorității fanilor Științei și nu numai.

Consideram tergiversarea publicarii conditiilor de acces la finala Cupei o dovada in plus de lipsa de respect fata de suporteri. De parca nu ajungea ca am fost mereu singura categorie sociala ignorata in toate momentele de relaxare si a trebuit sa vedem cum accesul era liber in cluburi, mall-uri si alte spatii inchise aglomerate, in timp ce stadioanele, desi in aer liber, au ramas inchise. 

De asemenea, zvonul ca s-ar putea ca biletele sa se vanda preferential (miercuri, joi – vaccin, vineri – pcr, sambata – test rapid) intre cele 3 categorii de suporteri anuntate ca fiind acceptate, urmand ca aceia care opteaza pentru test rapid sa afle de abia in ziua meciului daca pot obtine sau nu un bilet, denota o totala lipsa de interes pentru publicul general, aceaste conditii facand organizarea unei deplasari aproape imposibila. Si, repetam o lipsa de respect. 

Speram sa ne inselam si asteptam din minut in minut un anunt serios din partea factorilor decidenti, MS/MTS si FRF, altfel ajungem sa credem ca aceasta finala “cu spectatori” nu este decat praf aruncat in ochii opiniei publice pentru a justifica organizarea meciurilor de la Euro cu spectatori austrieci, mecedoneni si ucraineni, in timp ce stadioanele raman inchise pentru competitiile interne. 

Pare ca Guvernul foloseste acest meci, la care pana acum doar mimeaza ca isi doreste public, ca argument pentru a se apara de viitoarele plangeri care sigur o sa vina la CNCD. Din pacate pentru cei care cred ca aceste greutati o sa ne opreasca sa ajungem la meci, noi o sa organizam oricum deplasarea la Ploiesti respectand una dintre cele 3 conditii impuse. Depinde doar de ei daca o sa vedem meciul pe stadion sau cine stie pe unde prin oras.

- Facebook @ Peluza Nord Craiova

Eduard Novak, detalii despre revenirea fanilor pe stadioane

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, cere răbdare în ceea ce privește revenirea fanilor pe stadioanele din România. Guvernul a aprobat revenirea fanilor pe stadioane, dar ministrul Eduard Novak dă de înțeles că finala Cupei României va fi singura partidă cu spectatori din acest final de sezon. Disputa de la Ploiești va fi privită ca un test, iar pașii următori vor fi făcuți în funcție de mai mulți indicatori, printre care și gradul de vaccinare.

„Sâmbăta viitoare, la Cupa României, avem 25% din spectatori şi ne dorim să vedem cât mai mulţi în perioada următoare. Deocamdată, aceasta este decizia Guvernului. Protocolul între noi şi Ministerul Sănătăţii există, dar deocamdată aceasta este decizia, să acceptăm numai meciuri-test sau pilot. Încă puţină răbdare şi cred că o să avem meciuri cu spectatori pe stadion. 

După iunie vom avea nişte măsuri de relaxare, şi în iulie... Noi încercăm din răsputeri să aducem cât mai repede spectatorii pe stadion. Deocamdată, totul depinde de cifre şi de numărul de vaccinaţi. Contează cât ne vaccinăm. Trebuie să ştie toată lumea că vaccinul este foarte important şi cred că este o măsură de siguranţă pentru noi, pentru toată lumea. 

Dacă vrem să trăim liber şi normal, trebuie să ne vaccinăm. Asta ar fi o condiţie. În perioada următoare totul depinde de situaţia vaccinaţilor”, a spus Eduard Novak, conform Telekom Sport.

VIDEO DEZBATEREA ZILEI » În ce condiții trebuie făcut accesul spectatorilor pe stadioanele din România?

Citește mai multe știri din fotbalul românesc:

Gigi Becali reacționează după revolta fanilor: „Să închidă gura! Le-am distrus pe Dinamo și Rapid”

Adrian Mititelu Jr. salută promovarea rivalei Rapid: „E o seară frumoasă pentru fotbalul românesc” + De ce spune că „urmează două săptămâni de calvar”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (9)
dansy
dansy  •  19 Mai 2021, 10:56
Postat de Adrian Și Atât pe 18 Mai 2021, 16:07

Zebra se poate vopsi dar niciodată nu va fi leu. Clona se poate asocia și cu mama universități ... dar niciodată nu va fi Știința. Cum Știința se numește oficial: Universitatea Craiova, nimeni nu asociază o clonă cu un mit.... Clonaci nu vor înțelege niciodată ce înseamnă un drept de propietate, au PSDism în sânge.

"Adrian si atat"-bine zis ca in rest nimic-nu neuroni nu corectitudine nu cunoastere a realitatii.Sa nu te superi dar tu te recomanzi "si atat"

cadu
cadu  •  18 Mai 2021, 18:04
Postat de tororosso pe 18 Mai 2021, 10:57

Nu guvernul poartă vina ci ministrul bicicletă ,Eduard Novak . El sa opus la această hotărâre . Nea Pedală se vede pe șosea unde nu are nevoie de spectatori . Jalnic om .

Gramatica ta e jalnica.."sa opus"se scrie cu cratima. S-a. Clasa a 2.semestrul 1.

239210873112253
Adrian Și Atât  •  18 Mai 2021, 16:10
Postat de univ_craiova1 pe 18 Mai 2021, 10:11

România o tara de nimic...

Echipa ta e o echipă de nimic,echipă a unui nimic și drept suporteri cu niște nimic. România e țara mea și nu îndrăzni să o insulți. PSDistule.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează