CUPA ROMANIEI  ·  INTERVIU

Pompiliu Stoica, tatăl celui mai tânăr debutant din istoria roș-albaștrilor: "E doar de 3 luni la Steaua"

Foto: FC Steaua București Facebook
Foto: FC Steaua București Facebook

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2017 13:37

Pompiliu Stoica (41 de ani) are două titluri și o Supercupă câștigate cu Steaua, iar în meciul de aseară, din 16-imile Cupei cu Sănătatea Cluj (6-1), fiul său, Ianis, a debutat la roș-albaștri și a marcat la doar 14 ani, fiind cel mai tânăr jucător care îmbracă tricoul echipei mari a Stelei.

Jucător cu peste 100 de meciuri la Steaua, Pompiliu Stoica a vorbit cu GSP.ro despre evoluția fiului său și îi prevede acestuia un viitor strălucit cu condiția să-i asculte sfaturile.

- Felicitări, domnule Stoica! Cum ați reacționat când Ianis v-a spus că va fi în lotul echipei mari?
- Mulțumesc foarte mult! M-am bucurat pentru el și i-am spus că de aici încolo începe greul. Mi-a spus că e o atmosferă plăcută în lot, că se duc de drag la antrenamente. Pur și simplu s-au simțit ca la grupa lor. E foarte fericit că e băgat în seamă de toată lumea.

- Ce calități în plus are Ianis față de dumneavoastră?
- Are calități motrice foarte bune, dar nu trebuie să le expun eu. Cel mai bine ar fi ca cei de acolo să-și dea cu părerea, eu pot fi subiectiv ca părinte. Calități motrice și fotbalistice are și vă pot garanta asta!

- Ce sentimente v-au trecut când ați văzut că Ianis a dat gol?
- Am fost foarte fericit și mulțumit. Pot spune că m-a făcut mândru. Munca lui și a noastră pe lângă el a fost încununată cu succes.

- Vă mai aduceți aminte când ați marcat primul gol la profesioniști?
- Sigur nu aveam 14 ani! Dar din punctul meu de vedere nu are nicio legătură. El a debutat la o vârstă destul de fragedă, la o vârstă la care unii dintre noi ne facem buletinul. Dar erau alte vremuri. Important e ce va face de acum înainte.

"Vor apărea și alți copii"

- Cum a ajuns Ianis la Steaua?
- Noi am fost plecați în Germania vreo 6 luni și am fost contactați de Academia Stelei. M-am interesat, am verificat și într-adevăr ce ne-au spus că e acolo aia am găsit. E la Steaua de pe data de 25 iulie 2017. O să vedeți că vor mai apărea jucători tineri la Steaua.

- Ce sfaturi îi dați pentru a continua pe aceeași direcție?
- Sincer, tot timpul îi dau sfaturi și mă bucur că e receptiv. Din punctul meu de vedere e bine că le pune și în practică. Pot să promit că tot timpul voi fi alături de el și îmi doresc să ajungă sus. Fiind subiectiv, cred că pot să-i dau câteva sfaturi din propria experiență. I-am spus: «Dacă vrei să ajungi în alte campionate mai puternice, trebuie să lupți pentru tine, pentru viitorul tău și pentru a obține trofee trebuie să muncești. Fără muncă, fără respect, fără comunicare și fără talent nu faci nimic».

- Cu Dică ați vorbit înaintea meciului?
- N-am vorbit. Singura dată când am vorbit cu el a fost aseară, după meci, dar până atunci nu vorbisem. Aseară m-a felicitat!

- Ce campionat credeți că i s-ar potrivi pe viitor?
- În primul rând aș vrea ca el să joace aici în campionatul nostru. După ce va convinge aici, vom vedea. Ține cu Barcelona.

- Povestea lui a făcut deja înconjurul lumii...
-Mă bucur de acest lucru, dar de aici încolo începe greul pentru el. A dovedit că încrederea acordată nu s-a risipit și trebuie să muncească mai mult pentru a ajunge unde își dorește.

Citește și: FOTO Faza serii în meciul de Cupă al FCSB a ajuns și în Marca » Ce au remarcat spanioliiElena Băsescu a dispărut complet din viața politică. Anunțul uluitor făcut acum de fiica fostului președinte
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
Program TV complet

Liga 1