FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SEMIFINALE

Totul despre semifinalele Cupei României Betano » Programul, calculele pentru cupele europene și singura echipă care joacă doar pentru glorie

FOTO: Facebook @FC Corvinul 1921 Hunedoara
FOTO: Facebook @FC Corvinul 1921 Hunedoara

Articol de - Publicat joi, 04 aprilie 2024 22:16 / Actualizat joi, 04 aprilie 2024 22:44

Oțelul a câștigat cu Universitatea Craiova, scor 1-0, în „sferturile” Cupei României Betano și e ultima calificată în semifinale.

Oțelul va juca în penultimul act cu U Cluj, pe teren propriu, pe 17 aprilie.

Șoc pe „Oblemenco”: Oțelul a eliminat-o pe Craiova din Cupa României » Oltenii au jucat 120 de minute degeaba înainte de derby-ul cu FCSB + lupta în play-off-ul Superligii e dinamitată
CSU Craiova - Oțelul Galați
Șoc pe „Oblemenco”: Oțelul a eliminat-o pe Craiova din Cupa României » Oltenii au jucat 120 de minute degeaba înainte de derby-ul cu FCSB + lupta în play-off-ul Superligii e dinamitată

Semifinalele din Cupa României Betano au loc pe 17 aprilie

Prima semifinală se va juca la Hunedoara, între Corvinul și FC Voluntari. Hunedorenii au făcut surpriza ediției și au eliminat CFR Cluj din „sferturi”, scor 4-0, pe teren propriu. Deși e echipă de Liga 2 și nu are drept de promovare, Corvinul va juca în preliminariile Europa League dacă ia Cupa României Betano.

Semifinala Corvinul - Voluntari se va juca tot pe 17 aprilie, la fel ca Oțelul - U Cluj.

Finala Cupei va avea loc pe 15 mai, pe stadionul din Sibiu. Acolo s-a disputat și ultimul act de anul trecut.

Voluntari, singura care nu poate juca în Europa

Dintre cele 4 semifinaliste, doar FC Voluntari nu poate juca în preliminariile Europa League. Celelalte 3 pot reprezenta România în cupele europene dacă vor lua trofeul.

„Paradoxul este că, ipotetic, dacă Corvinul va câștiga Cupa României, are dreptul să joace în cupele europene, chiar dacă nu are voie să joace în Liga 1. Corvinul a luat licența europeană”, a declarat Bogdan Apostu, impresarul care face toate transferurile la Corvinul, la „Liga Digi Sport”.

Lupta din play-off-ul Superligii, dinamitată

În Cupa României nu a mai rămas nicio echipă din play-off-ul Superligii. Corvinul e în Liga 2, U Cluj, Voluntari și Oțelul sunt în play-out-ul Ligii 1.

Astfel, dacă una dintre Oțelul, Corvinul și U Cluj câștigă Cupa, locul 3 din Superliga va avea nevoie, cel mai probabil, să joace baraj pentru cupele europene cu o echipă din play-out. Dacă Voluntari ia Cupa, pentru că nu poate merge în Europa League, locul 3 din Liga 1 merge în preliminariile cupelor europene, locul 4 dă baraj.

Echipe din play-off mai au o speranță. Dacă U Cluj ia Cupa și Oțelul termină sub locul 10 în Liga 1, atunci locul 3 din play-off merge direct în preliminariile Conference League.

Citește și:

CFR Cluj, bombă cu ceas » Datoria a crescut din nou: cum arată cifrele dezastrului
CFR CLUJ
CFR Cluj, bombă cu ceas » Datoria a crescut din nou: cum arată cifrele dezastrului
Eugen Trică, noul antrenor al lui FCU Craiova. Nicolo Napoli, reconvertit ca director tehnic
FCU Craiova
Eugen Trică, noul antrenor al lui FCU Craiova. Nicolo Napoli, reconvertit ca director tehnic

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
laur_gr
laur_gr  •  05 Aprilie 2024, 10:49

Otelul a meritat 100% aseara dar FRF a stricat competitia inclinand balanta aiurea prin programarile din grupe si printr-o singura mansa pe terenul unei echipe. Ne va reprezenta in UEFA o echipa care a avut "bulan", nu o echipa valoroasa. La fel si ideea nastrusnica sa aiba sanse la Conference o echipa din Play-Out Aceste idei ale FRF scad sansele sa creasca coeficientul UEFA si in consecinta banii care sa vina de la UEFA si in consecinta nivelul salariilor si al fotbalistilor din Liga 1.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  05 Aprilie 2024, 09:53

Parcă numai "U" Cluj și FC U 1948 Craiova aveau licență pentru cupele europene dintre echipele din play-out!?!

zorrozabal
zorrozabal  •  05 Aprilie 2024, 08:32

Aranjeaza „binefacatorul fotbalului românesc” ca sa ia cupa hinu Pandele-pentru Craiova lu Rotaru!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează