FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  U CLUJ - ASTRA 3-4

U CLUJ - ASTRA 3-4 // UPDATE U Cluj cere ca Astra să piardă la "masa verde" meciul din Cupa României! Ce spune regulamentul

Articol de GSP - Publicat joi, 01 noiembrie 2018 13:32

Astra s-a calificat ieri în "sferturile" Cupei României, după ce a revenit de la 0-3 cu U Cluj, scor final 4-3, în prelungiri (Detalii AICI). 

Știrea inițială:

Oficialii clujeni au depus contestație, iar Astra riscă să piardă meciul "la masa verde". Conducătorii lui U Cluj reclamă faptul că Astra a făcut două schimbări în cele două reprize de prelungiri.

În cele 90 de minute, Gigi Mulțescu a efectuat două schimbări, Valentin Gheorghe, în minutul 65, și Laurențiu Buș, 76, iar în reprizele de prelungiri a făcut alte două modificări, Erico, introdus în minutul 118, și Koukou, băgat în minutul 120.

"Eu am sesizat această problemă. O să vedem ce spune regulamentul", a declarat Ioan Ovidiu Sabău, managerul de la U Cluj, pentru Prosport.

Meciul a fost condus de Horia Mladenovici, iar asistenți au fost Ferencz Tunyogi și Gabriel Bârjac.

Ce spune regulamentul

În articolul 30 din ROAF, punctul 11, se precizează doar că a patra schimbare trebuie făcută în reprizele de prelungiri. 

"În faza naţională, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situaţia jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiţia ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri", se arată în art. 30 din ROAF.

clipboard01

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (46)
matheus9999
matheus9999  •  01 Noiembrie 2018, 22:20

Schimbarile au fost facute in conformitate cu regulamentul. Pacat de penalty-ul inventat, care i-a reintrodus pe cei de la Astra in meci.

faile_belix
faile_belix  •  01 Noiembrie 2018, 20:12

Trei modificari in 90 minute si una in reprizele de prelungiri. Daca nu ai facut trei in 90 minute e problema ta. Dar in prelungiri ai dreptul la una singura.

martinpen
martinpen  •  01 Noiembrie 2018, 18:07
Postat de strickland pe 01 Noiembrie 2018, 17:58

Este adevarat ca in regulament se specifica exact cate schimbari se pot face in timpul jocului, si cate in timpul prelungirilor. Numai ca nu vina nu este a echipei Astra ci a echipei de arbitri, doar au validat intrarea jucatorului pe teren. Din moment ce arbitrii au gresit, singura pedeapsa pe care o poate da Liga in cazul acesta ar fi rejucarea meciului, dar doar la cererea echipei din Cluj, caci rejucarea din oficiu nu se face pentru un viciu de forma. In fotbal, se decide rejucarea daca se constata orice actiune care intrerupe efectiv meciul, fie din cauze naturale (furtuna, etc) sau umane (intrare pe teren, etc.). A fost un caz similar la un campionat mondial din 1994, la un meci Italia Suedia, antrenorul italian a facut in total 3 schimbari. Deja inainte de pauza, cand portarul lor a luat rosu la o iesire din poarta in minutul 21 pentru un hent ca sa opreasca un contraatac, a trimis portarul de rezerva in teren in locul unui atacant. Pana la final au mai fost doua schimbari, dar arbitrul a validat a treia schimbare, motivand ca atunci cand portarul se accidenteaza, se poate face o schimbare suplimentara. Aceasta interpretare de regulament nu a fost pe placul comisiei de arbitraj de la CM, si au intrebat suedezii daca ar dori sa rejoace meciul, dar cum astia au declinat oferta, rezultatul a ramas.

Tu vorbesti despre o regula interpretata de tine, in mod gresit... Nu se face asa... Ce scrie in Regulament ? Ca la un meci cu prelungiri ai dreptul si la a 4-a schimbare, dar doar in reprizele de prelungire. Scrie ca nu ai voie sa faci una din cele 3 schimbari in reprizele de prelungire? As vrea sa inteleaga toata lumea sa nu mai interpreteze in felul personal...

Vezi toate comentariile (46)
Comentează