FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SCHIMBARE

UPDATE EXCLUSIV Situație halucinantă înainte de „șaisprezecimile” Cupei » FRF va anunța abia în ziua primelor meciuri dacă schimbă sau nu regulamentul!

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2019 17:48

Oficialii FRF au ținut în această după-amiază o ședință ale cărei hotărâri pot bulversa desfășurarea Cupei României.

UPDATE 19:30

Întâlnire mare la FRF, cu juriști, cu oficialii de la „Competiții", pentru că au existat solicitări din partea cluburilor vizavi de folosirea (sau nu) a jucătorilor care au luat cartonaș roșu în ultima etapă de Liga 1. Până la această oră, grupările nu au fost informate vizavi de situația fotbaliștilor suspendați! 

„Nu există nicio hârtie oficială dacă jucătorul care a luat cartonaș roșu stă în proxima partidă, de Cupă, sau în campionat. S-a transmis că mâine (n.red marți) se va face anunțul oficial. Chiar în ziua în care debutează partidele din «șaisprezecimile» Cupei României. Ceea ce e hazliu, fiindcă multe echipe au făcut deplasarea de luni în orașele unde se vor disputa meciurile de marți. Oricum, semnalele sunt că cine a luat roșu în campionat stă la prima partidă oficială care urmează. Adică, momentan, se rămâne la vechea ordine", au transmis sursele GSP.

Știrea inițială

Printre măsurile ce pot deveni literă de lege începând de marți este și cea cu privire la eliminările și suspendările din campionat și din Cupă.

Până acum, inclusiv în ediția la zi, până în această fază a Cupei României, jucătorii eliminați direct în campionat puteau să-și ispășească etapa de suspendare în următorul meci, inclusiv în Cupă, dacă urma o astfel de partidă! FRF vrea să schimbe acest lucru în toiul competiției!

De exemplu, Budescu a luat cartonaș roșu, după două avertismente, în meciul Astra - Dinamo (3-2). Urma să stea în Cupă cu Flacăra Horezu și putea juca apoi în campionat cu Chindia. Doar că prin noul plan al FRF urmează ca fotbalistul care primește cartonaș roșu în campionat să-și ispășească pedeapsa în aceeași competiție! În aceeași situație se mai află și Laidouni (Voluntari) și Ongenda (Botoșani).

Petrolul vrea să câștige la „masa verde”

Multe cluburi așteaptă să primească hotărârea scrisă pentru a face demersuri ce-ar putea afecta competiția! De exemplu, Petrolul Ploiești, care a făcut 1-1 cu Sportul Snagov, ia în calcul să ceară victoria cu 3-0 la „masa verde" întrucât adversarul l-a folosit pe francezul Karim Safsaf. 

După noul regulament, mijlocașul ofensiv n-ar fi avut drept de joc. El luase cartonaș roșu în campionatul ligii secunde, cu Dunărea Călărași, și a stat în meciul de Cupă cu Petrolul (0-1). A evoluat apoi în confruntarea directă cu „lupii” din Liga 2, încheiată 1-1.

„De ce s-au gândit abia acum?”

„Cupa României ediția 2019/2020 a început încă din vară, nu debutează cu «șaisprezecimile» competiției. Până acum, sunt mai multe cazuri de fotbaliști la nivelul eșaloanelor inferioare care au luat «roșu» în Cupa României și, automat, au stat în primul meci, în campionat. Ideea de acum a FRF este să se ispășească pedepsele în competițiile în care iei «roșu», dar de ce s-au gândit de-abia acum?! Pot apărea acuze și scandaluri între echipe", au comentat sursele Gazetei. 

Match Preview UTA Arad - Dinamo

Match Preview BOTOȘANI - CFR

VEZI ȘI:

VIDEO GSP LIVE Marius Croitoru a dat milităria jos din pod: „Am dat foarte multe amenzi jucătorilor”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
andrei.f
andrei.f  •  27 Septembrie 2019, 12:28

Jiji a pierdut la Tas cu Roaf in mana!

liviuemil
liviuemil  •  23 Septembrie 2019, 23:38

Meciuri tur-retur, asta e important.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  23 Septembrie 2019, 20:22
Postat de dan35ar pe 23 Septembrie 2019, 19:45

Plânge Ando după tine, mă, n-auzi? Hai dincolo că mult mai ok.

Se dau lupte grele sa va evacueze conceratenii din centrul londrei unde si au instalat corturile !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează