FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  UTA - FCSB

VIDEO + FOTO UTA - FCSB 2-2. S-au autodistrus! » Roș-albaștrii au încasat stupid 3 cartonașe roșii în interval de 10 minute și au fost egalați la ultima fază

FOTO: Alexandra Fechete +24   FOTO
FOTO: Alexandra Fechete

Articol de , - Publicat miercuri, 19 octombrie 2022 23:05 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2022 23:12

UTA și FCSB au remizat, scor 2-2, în primul meci al grupei B din Cupa României. Finalul a fost incredibil: bucureștenii au avut 3 jucători eliminați, iar Postolachi a egalat la ultima acțiune. 

Pentru FCSB campionatul este prioritar, iar la cât de neinteresată s-a arătat vicecampioana de meciurile din grupa de Conference League, nu a fost nicio mirare că Dică a abordat cu personalul auxiliar meciul din Cupa României, a treia competiție ca importanță.

UTA - FCSB 2-2, meci nebun în Cupa României

„Nick” a lăsat titularii acasă, menajați pentru jocul important cu Sepsi, de luni, și s-a prezentat la Arad cu rezervele umilite la Silkeborg, scor 0-5. Tavi Popescu, Nikolov, Miculescu sunt singurii care au prins câteva minute în finalul meciului cu UTA, de duminica trecută, scor 2-1 pentru FCSB.

Gigi Becali nu l-a mai lăsat în poartă nici măcar pe Târnovan, dându-i astfel posibilitatea lui Andrei Vlad (23 de ani) să apere din nou, după ce a fost tras pe linie moartă pentru gafa comisă pe 3 martie, în meciul cu FC Argeș (0-1).

Dornici de revanșă după înfrângerea suferită duminică, fanii arădeni au umplut stadion "Francisc Neuman", iar Ilie Poenaru a făcut o echipă cu destulă viață în ea. Chiar dacă și el a odihnit o parte dintre titulari.

Rareș Popa, prima lovitură în UTA - FCSB

Bucureștenii au început prost jocul și s-au văzut conduși încă din minutul 7. Puștiul Rareș Pop (17 ani) l-a învins pe Vlad, cu un șut de la 8 metri, deviat de Boboc. Faza a fost creată de Stahl, care l-a depășit în viteză pe Nikolov, a intrat în careu și a centrat perfect din dreapta. Prima ocazie a avut-o însă FCSB, I. Stoica (3) a luftat caraghios o minge bună primită de la Boboc. În prima repriză jocul a avut intensitate, dar puține realizări.

Totuși, UTA nu este Silkeborg, iar FCSB a egalat destul de repede. Radunovici a făcut 1-1, în minutul 22, dintr-un penalty acordat cu ajutorul arbitrajului video, după ce Hoxhallari l-a călcat pe tendon pe fostul său coleg Miculescu, într-un duel aprig pentru minge.

FCSB, cu 3 oameni mai puțin la Arad: „ROȘII” pentru Bouhenna, Radunovic și Tavi Popescu în interval de 10 minute

Nu au fost schimbări la pauză, dar FCSB a intrat mai bine. La prima acțiune importantă în jumătatea adversă, trupa lui Dică a și marcat. Adrian Șut a aruncat o minge în careul gazdelor, Hoxhallari a respins defectuos și i-a pus mingea pe voleu lui Radaslavescu, la 16 metri. Puștiul lansat de Gică Hagi a zis mersi, a șutat puternic, a avut noroc cu o deviere și a făcut 2-1.

Continuarea a fost greu de privit. Ambele formații s-au zbătut, mulți nervi și momente de întrerupere, puțin fotbal și puține apariții periculoase în careurile adverse.

Finalul a fost aruncat în aer de câteva gesturi prostești, care au condus la eliminări. Bouhenna (83) și Chindriș (86), de pe bancă, au văzut cartoaneș roșii pentru proteste ironice îndreptate în direcția „centralului” Adrian Cojocaru. Radunovic și Octavian Popescu au fost și ei eliminați în prelungiri. FCSB a rămas cu 3 oameni mai puțin, iar Postolachi a egalat in-extremis, la ultima fază. 

EchipăMeciuriPuncte / Golaveraj 
  1. FC Botoșani
13 (1-0) 
2. FCSB11 (2-2)
3. UTA 11 (2-2)
4. CS Mioveni 00
5. Oțelul0
6. Buzău10 (1-2)

FINAL » UTA - FCSB 2-2

min. 90+6, GOL UTA 2-2: Postolachi egalează în al 6-lea minut al prelungirilor, cu un șut din 6 metri.
min. 90+4: Octavian Popescu a văzut și el al doilea cartonaș gaben, pentru o intrare întârziată asupra lui Dobrescu. Este eliminat!
min. 90+1: Radunovic vede și el cartonașul roșu, pentru stoparea prin fault a unui contraatac advers. De la margine sunt arătate 5 minute de prelungire. 
min. 86: Postolachi ratează din 6 metri. Pune latul, dar mingea se duce în plasa laterală.
min. 83: Ultima schimbare în tabăra celor de la FCSB, Dulca în locul lui Adrian Șut. Bouhenna vede cartonașul galben pentru trageri de timp. Fundașul aplaudă ironic decizia lui Cojocaru și este eliminat. 
min. 81: Octavian Popescu execută bine o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral dreapta. Mingea cade la 10 metri de poarta lui Balauru, apoi e prinsă de goalkeeperul arădean.
min. 78: Bouhenna execută modest o lovitură liberă de la 25 de metri.
min. 75: Cascini acuză un cot primit de la Octavian Popescu. Spiritele se liniștesc rapid.
min. 69: Andrei Vlad se lovește într-un duel cu Otele. 
min. 67: Keșeru este înlocuit cu Postolachi. Prestația atacantului a fost una ștearsă.
min. 61: Miculescu vede cartonașul galben. Dublă schimbare la FCSB. Musi și Dumiter intră în locul lui Radaslavescu și Ianis Stoica. Cibi îl înlocuiește pe Pop la arădeni.
min. 55: Vlad reține în doi timp șutul expediat de Stahl din unghi. 
min. 50: Șutul lui Erico, de la peste 20 de metri, șterge bara. 
min. 47, GOL FCSB 1-2: Eduard Radaslavescu șutează din voleu, de la 17 metri. Mingea este ușor deviată și se oprește sub bara transversală a porții lui Balauru. 
A început repriza secundă! Nicio schimbare efectuată de cei doi antrenori la pauză. 

S-a terminat prima repriză!
min. 45: Două minute adiționale arătate de la margine.
min. 43: Multe fragmentări în finalul reprizei. 
min. 34: Vlad iese decis și reține o centrare din fața lui Jobello.
min. 30: FCSB are posesia în aceste momente, dar fără a se apropia periculos de poarta lui Balauru.
min. 22, GOL FCSB 1-1: Radunovic transformă fără emoții lovitura de la 11 metri, jos, în dreapta portarului.
min. 19: Miculescu îi ia fața lui Hoxxallari, apoi este călcat. Adrian Cojocaru a lăsat inițial jocul să meargă, apoi a așteptat chemarea din camera VAR. A mers la ecran, a verificat faza și a dictat penalty. Decizia finala a fost cea corectă!

UTA - FCSB 2-2. S-au autodistrus! » Roș-albaștrii au încasat stupid 3 cartonașe roșii în interval de 10 minute și au fost egalați la ultima fază

min. 12: „Centralul” Adrian Cojocaru arată 4 cartonașe galbene în aceeași fază. Totul a pornit de la o intrare tare a lui Octavian Popescu, cu ambele picioare ridicate, asupra lui Stahl. Au văzut averstimente: Popescu, Stahl, Radunovic și Batha.
min. 7, GOL UTA, 1-0: Rareș Pop deschide scorul. Șutul lui din 8 metri este deviat de Boboc și îl păcălește pe Andrei Vlad, plecat deja în plojon.
min. 4: Boboc are o incursiune reușită în flancul drept al atacului celor de la FCSB. Scoate mingea la Ianis Stoica, dar execuția atacantului este complet ratată. 
A început partida!

+20 FOTO

Echipele de start din UTA - FCSB

UTA: Balauru - Dobrescu, Benga, Erico, Hoxxallari - Batha, P. Anton - R. Pop, Jobello, Stahl - Keșeru 
Rezerve: Iacob - Maxim, Chindriș, Cascini, Aly, Negoescu, Otele, Postolachi 
Antrenor: Ilie Poenaru

FCSB: A. Vlad - R. Boboc, Haruț, Bouhenna, Radunovic - Ad. Șut, Radaslavescu, Nikolov - Miculescu, I. Stoica, Oct. Popescu 
Rezerve: Ducan - Dumiter, Tănasă, Morariu, Dulca, Oaidă, Musi, Rusu 
Antrenor: Nicolae Dică

  • Adrian Șut (23 de ani) a jucat ultimul meci oficial pentru FCSB pe 11 august, în victoria 1-0 cu Dunajska Streda, din preliminariile Conference League
  • Andrei Vlad (23 de ani) nu a mai apărat poarta celor de la FCSB de pe 3 martie 2022, din eșecul 0-1 cu FC Argeș
  • Boban Nikolov (28 de ani) este titular pentru prima dată în tricoul celor de la FCSB. A mai bifat 3 apariții, toate din postura de rezervă.

Stadion: Francisc Neuman, Arad 
Arbitru: Adrian Cojocaru / Asistenți: Ciprian Danșa și George Neacșu

VIDEO Claudiu Keșeru a înscris împotriva fostei sale echipe: „Simt că încă mai pot”

Citește și alte știri din Cupa României: 

Ovidiu Burcă acuză o conspirație: „Cineva nu și-o dorește pe Dinamo acolo”
DINAMO - FCU CRAIOVA 0-0
Ovidiu Burcă acuză o conspirație: „Cineva nu și-o dorește pe Dinamo acolo”
Acuzații după Dumbrăvița - Rapid: „Explodez, nu mă pot controla! Sincer, cum să jucăm așa?”
Dumbrăvița - Rapid 1-4
Acuzații după Dumbrăvița - Rapid: „Explodez, nu mă pot controla! Sincer, cum să jucăm așa?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (173)
Catalynn____
Catalynn____  •  24 Octombrie 2022, 20:35
Postat de Justunfan pe 24 Octombrie 2022, 17:46

De obicei cand comentezi pe forumuri iti asumi riscul sa te faci de ras, in ceea ce tine de legi s.a.m.d nu am cunostinte, mai citesc si eu dar nu am timp sa ma pot documenta adecvat. Problema e acolo unde tu spui " merit sportiv" si eu spun " continuitate sportiva". Eu chiar nu pot sa inteleg cum voi nu acceptati acest lucru. Nu spun ca tu dar majoritatea care sunt pe aici sunt mult mai antistelisti decat suporteri ai propriilor echipe si te rog sa imi spui daca nu e ciudat ca deodata toti antistelistii au inceput sa fie stelisti si antifcsbisti? Eu te inteleg, tu ca si multi dintre noi nu il inghiti pe cioban, doar ca despartirea asta deocamdata pentru voi nu prea a adus nimic bun. Fotbalul e facut pentru suporteri si cand suporterii in propotie de 90% se duc intr-o directie(FCSB) nu prea poti spune ca ai castigat ceva. Sa nu uitam ca UEFA nu a tinut cont de alea multe kg de hartii....

Problema e ca acea “continuitate sportiva” nu s-a făcut corect. Da, e adevărat ca FRF și LPF au substituit FC fcsb Stelei in plin campionat dând o spoiala de legalitate, însă acum ca praful s-a așternut înțelegi și tu ca pur și simplu atunci a fost un abuz. In mod normal FC fcsb ar trebui retrogradata in L4, dar noi nu cerem asta, nu cerem nici măcar locul din L1 tocmai pt ca nu ar fi corect. Steaua și-a închis secția de fotbal in ‘98 (Justiția a spus ca AFC Steaua nu era nici ea Steaua!), deci este absolut normal și firesc ca am reînceput din L4. Ce cerem este ca FC fcsb sa își vadă de treaba ei, sa nu mai atârne la identitatea Stelei, sa respecte deciziile Justiției, iar Steaua sa poata evolua in L1 dacă își câștiga acest drept pe teren. Tu ar trebui sa susții modificarea legii și știi de ce!? Pt ca asta nu face decât sa oprească scurgerea banilor publici. Steaua de exemplu, așa cum e acum, trebuie sa justifice orice leu cheltuit, de asemenea o echipa a Primăriei la fel, legea ii obliga. Odată însă trecută in “privat”, am pus “” pt ca numai privat nu e, aceasta obligație încetează și urma banilor se pierde. De altfel, spun oamenii rău intenționați! :-))), asta și motivul pt care FRF nu e deloc incantata dacă se va renunța la actualul sistem cu aceste SA paravan, din motive lesne de înțeles.

Justunfan
Justunfan  •  24 Octombrie 2022, 17:46
Postat de Catalynn____ pe 22 Octombrie 2022, 17:33

Ignoranta te trădează, și te faci de rușine! Și nu mă refer la “a-ti câștigat” pt ca toți mai facem greșeli de tastare, ci la faptul ca nu cunoști niște chestiuni elementare, cum e cea cu schimbarea statutului, care intr-adevăr trebuie făcută înainte de începerea sezonului, deci presupunând prin absurd ca Steaua s-ar “privatiza” mâine nu ar avea drept de promovare, însă aici nu despre asta e vorba, Steaua isi păstrează forma de organizare, nu schimba nimic, dar legea obliga FRF sa își actualizeze Regulamentul de Licențiere (unde au copiat practic articolul din lege, însă au făcut-o abia in 2017 când s-a înființat Steaua, a naibii coincidenta!) și prin urmare sa elibereze licența pt L1, pt ca de fapt asta e problema. Legea in primul rând e făcută prost și in urna unei dezinformări. Este scrisă prost și interpretabilă (a văzut asta și FRF care au copiat articolul din lege adăugând însă “trebuie” care elimina posibilitatea interpretării și aici era punctul sensibil care poate fi atacat la TAS fără a modifica legea) dar și discriminatorie! UEFA a fost clară de tot asta vara: pt ei “meritul sportiv” primează, nu chichițe birocratice. Mai mult, discriminează SRLurile! Dacă tu de exemplu, privat 100%, îți faci un club de fotbal organizat ca SRL si ti-l înscrii in L4, când vei ajunge in L2 vei fi fix ca Steaua acum, in lege nu scrie ca un SRL poate evolua in liga profesionista. Și e corect!? Întrebarea e desigur retorica!

De obicei cand comentezi pe forumuri iti asumi riscul sa te faci de ras, in ceea ce tine de legi s.a.m.d nu am cunostinte, mai citesc si eu dar nu am timp sa ma pot documenta adecvat. Problema e acolo unde tu spui " merit sportiv" si eu spun " continuitate sportiva". Eu chiar nu pot sa inteleg cum voi nu acceptati acest lucru. Nu spun ca tu dar majoritatea care sunt pe aici sunt mult mai antistelisti decat suporteri ai propriilor echipe si te rog sa imi spui daca nu e ciudat ca deodata toti antistelistii au inceput sa fie stelisti si antifcsbisti? Eu te inteleg, tu ca si multi dintre noi nu il inghiti pe cioban, doar ca despartirea asta deocamdata pentru voi nu prea a adus nimic bun. Fotbalul e facut pentru suporteri si cand suporterii in propotie de 90% se duc intr-o directie(FCSB) nu prea poti spune ca ai castigat ceva. Sa nu uitam ca UEFA nu a tinut cont de alea multe kg de hartii....

Catalynn____
Catalynn____  •  22 Octombrie 2022, 17:33
Postat de Justunfan pe 22 Octombrie 2022, 14:30

Abia acum am vazut mesajul, eu spre deosebire de tine am si o viata personala, nu oot sa fiu aici 24/24. Sa presupunem ca se schimba legea. Tot nu aveti cum promova anul acesta, trebuia sa fie facuta schimbarea inaintea sezonului. A da, voi fiind minister nu trebuie sa va supuneti legii. Problema e ca voi cu ajutorul legii a-ti castigat procesele iar acum cand aceleasi legi va interzic dreptul de promovare vreti sa schimbati legea. Asta inseamna sa fii mafiot...

Ignoranta te trădează, și te faci de rușine! Și nu mă refer la “a-ti câștigat” pt ca toți mai facem greșeli de tastare, ci la faptul ca nu cunoști niște chestiuni elementare, cum e cea cu schimbarea statutului, care intr-adevăr trebuie făcută înainte de începerea sezonului, deci presupunând prin absurd ca Steaua s-ar “privatiza” mâine nu ar avea drept de promovare, însă aici nu despre asta e vorba, Steaua isi păstrează forma de organizare, nu schimba nimic, dar legea obliga FRF sa își actualizeze Regulamentul de Licențiere (unde au copiat practic articolul din lege, însă au făcut-o abia in 2017 când s-a înființat Steaua, a naibii coincidenta!) și prin urmare sa elibereze licența pt L1, pt ca de fapt asta e problema. Legea in primul rând e făcută prost și in urna unei dezinformări. Este scrisă prost și interpretabilă (a văzut asta și FRF care au copiat articolul din lege adăugând însă “trebuie” care elimina posibilitatea interpretării și aici era punctul sensibil care poate fi atacat la TAS fără a modifica legea) dar și discriminatorie! UEFA a fost clară de tot asta vara: pt ei “meritul sportiv” primează, nu chichițe birocratice. Mai mult, discriminează SRLurile! Dacă tu de exemplu, privat 100%, îți faci un club de fotbal organizat ca SRL si ti-l înscrii in L4, când vei ajunge in L2 vei fi fix ca Steaua acum, in lege nu scrie ca un SRL poate evolua in liga profesionista. Și e corect!? Întrebarea e desigur retorica!

Vezi toate comentariile (173)
Comentează